Kasiu,Dendrobium,Stefanotis,Zielistka,Flamenco przepiękne a Kanny za 2 zł wcale nie takie zdechlaczki,przeciwnie,pięknie wybarwione i oryginalne-gratuluję pięknych kwitnień
Pozdrówka
Kasiu cena jest nieważna liczą się efekty kwitnienia, "Kanna","Stefonotis" i "Dendrobium nobile"
wspaniałe kwitnienie. Czekam na pełne kwitnienie "Tricolorki".
Powodzenia
Witajcie Kochani .Dawno mnie nie tu było , wątek mi się kurzem przykrył a nawet widzę i pajęczyny .
Dziękuję Wam za miłe słowa o zielonych i tych na czterech łapach . Stefanku pokażę Ci tricolorkę w pełnym kwitnieniu jak znajdę zdjecie
W zasadzie to nie miałam co pokazywać bo nowości nie miałam a starości nawet jednym kwiatkiem nie kwitły .Do tego zepsuł mi się mój mini laptop .Póki co korzystam z kompa M choć nie za bardzo lubię. Co zrobić ?jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma?.
Ale fotki będą Takie cudeńko pokręcone nabyłam niedawno Druga nowość ,moja pierwsza miniaturka Tu razem z Łososiem ,który już zaczyna kwitnąć
Jestem już szczęśliwą posiadaczką ośmiu storczyków (falków)z tym,że jeden jest na reanimacji zabrany od mamy.
Dendrobium po pobycie na zewnątrz fajnie się zagęściło i będzie kwitło Ceropegia,którą wstawiłam do tricolorki bo się bardzo wydłużyła.Czy można ją ciąć?bo się już na storczykach pokłada Zielistka ma już młode A wielkanocnikowi to się pory roku pokićkały
Miłego oglądania
Wielkanocnika pewnie zmylił ten ciepły październik, pomyślał, że zima już była i czas kwitnąć U mnie grudnik już przekwitł, a wielkanocnik jeszcze nie zaczął
Ja kiedyś kupiłam cambrię z przeceny ale niestety nie przeżyła.Jak się jeszcze kiedyś trafi to spróbuję.
Miniatura też była przeceniona,dałam za nią 7 zł i nawet jest w niezłym stanie Ja nie kupuję drogich storczyków.Dwa kupiłam po 1,99 i czekam na kwiaty
Moje grudniki to chyba w tym roku nie zakwitną,mają focha bo zostały wyeksmitowane na regał
Dendrobium też piękne i będzie Ci kwitło - zazdroszczę. Ja się nie mogłam z dendrobiami dogadać i wszystkie sprzedałam.
Miniaturka ma cudowne liście - czekam na jej kwiatuszki.
Moniko Ja to tak niestety mam,że pojawiam się i znikam.Chyba dopiero na emeryturze będę miała więcej czasu.
Miniaturkę też chapnęłam ze względu na ciapate listki i póki co ma się nieźle ,chyba będą kwiaty Arku pokręconego kupiłam za grosze i słabiutki jest tzn.końcówki mu mocno obsychają i ogólnie nie wygląda zbyt dobrze.
Mimo wszystko jestem dobrej myśli Justynko wydaje mi się ,że dendrobium będzie miało więcej kwiatów niż ostatnio oczywiście jeśli nie zaszkodziła mu ostatnia kąpiel. Po namaczaniu pozostałym storczykom odlałam wodę a o dendrobium przypomniałam sobie dopiero po trzech dniach .
Kupiłam cambrię z przeceny, ciekawa jestem czy tym razem zostanie u mnie na dłużej.
Przyniesiony z dworu hibiscus bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl.Nie dość,że nie wyłysiał to jeszcze zakwitł.Przesadzilam go do dużej donicy i tak oto się odwdzięczył.
Ludisia discolor znów zaczyna kwitnąć
scindapsus pictus
Hibiskus przeuroczy i taki zdrowy,że aż pozazdrościć,zwłaszcza,że jeden z moich-ten różowy chyba choruje ale na szczęście najmłodszy dwukolorowy kwitnie nie zważając na jesienno-zimową aurę
Pozdrówka.