Ogród działkowy w Maksie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie

Post »

Mirabela pisze: Obrazek
Mirka, proszę Cię - napisz nazwy roślinek, które kwitną na tym zdjęciu. Są bardzo piękne a ja nie potrafię ich zidentyfikować ;:131. Tulipki i peonie - znam ale reszta .... ;:224 ;:185
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za odwiedziny! Tak Alicjo, w tej szafce jest łóżeczko b. mięciutka tapicerka w kolorze bordo. To były mebelki dla dzieci w wieku szkolnym do niedużego pokoju. Brakuje w tej szafie nadbudówki. A sama kanapa jest złożona z dwóch części. Te wystające "coś" po obu stronach przedniej ścianki to po otwarciu kluczem, opuszcza się na ziemię już z jedną częścią kanapy, ciągnąc do siebie( po takiej szynie), drugą część kanapy (oparta jest na tylnej ścianie) opuszcza się i jest uzupełnieniem tapczanika. O wzroście 180cm pan śmiało się wyśpi, nogi nie zwisają. Można też otwierając dolne drzwiczki do góry, wyciągając nogi (umieszczone w specjalnym zatrzasku) mamy stolik do odrabianie lekcji. Lata siedemdziesiąte takie były praktyczne! :D Dzisiaj zawoziliśmy meble tapicerowane : łóżko i sofę rozkładaną do spanie. Na razie nie zajmujemy się upiększaniem ścian. I mój kominek z domu przewiozłam na działkę. I dzisiaj się przydał, zimno na zewnątrz a w całym domu ciepełko przyjemne.

Obrazek

Jeszcze jest goło, ale po tej całej rewolucji zabierzemy się dekoracje.

Obrazek

Pozdrawiam Was moje drogie. Już zdobyłam mebelki do kuchni w kolorze białym.

Dzisiaj nie padało , za to był silny, zimny wiatr. Momentami świeciło słońce. To do następnego.
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Ale miło cię zobaczyć znów w tym kolorku, widzę że włoski zostawiłaś w spokoju. Mimo ostatnich twoich przejść ze zdrowiem wyglądasz promieniście. Z resztą jak widać remoncik udany, świeżo , ładnie, to od razu człowiek się lepiej czuje, prawda ? :D Z tym łóżkiem to naprawdę sprytne , fajnie. Czekamy na fotki kuchni i nowych mebelków. A co w ogródku piszczy ?
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

kominek ekstra! pozdrowienia ;)
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ja nie obyta troszkę jestem i zastanawiam się gdzie tak pięknie jest........na działce, czy w domu ;:124 ,bo piszesz zwoziliśmy, więc nie wiem gdzie zwoziliście :?: ale kolorek ściany mi się podoba ;:108
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Witajcie w niedzielne przedpołudnie. Bunt na pokładzie. Nie jadę na działkę, odpoczywamy jak Bóg przykazał. Dziewczyny, jak tylko będę tam i przestanie padać, to obfocę moją czereśnię, oblepioną kuleczkami . Na razie zielonymi , ale rosną i dojrzewają z każdym dniem. One będą pierwszym owocem na moich włościach. Na pewno będę zakładać siatkę maskującą na drzewo przed szpakami. Początek czerwca jest już dojrzała, ale nas w tym terminie nie będzie, dopiero 5.06. wracamy. Dzisiaj od rana pada. Zmiana koncepcji, od poniedziałku wchodzimy dom kuchni - kuję żelazo póki gorące- nowe mebelki od sąsiadki ( oddaje mi je. Tak sobie pomyślałam, że to za moje bez interesowne podrzucanie owoców na przetwory i do zjedzenia przez kilka lat, jak jej dzieci były jeszcze młodsze - sama je wychowywała, młoda wdowa).
Moniś dzięki, że mnie odwiedzasz i również Cię pozdrawiam.
Witaj Bogusiu! Już jesteś w swoim domku-wróciłaś? Zajrzę do Ciebie moja droga. Wyjaśniam. To wszystko dzieje się w domku na działce.

Tych róż już nie mam - wymarzły

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mam gorącą prośbę - czy ktoś ma ostrogowca czerwonego i mógłby mi go podarować. Moja roślinka wymarzła

Obrazek

O to on!
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36

Post »

Wielka szkoda, bo piękne były te różyczki :( Nic a nic nie odbija ?
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
santia
500p
500p

Post »

Ciekawe czy mój ostrogowiec żyje po zimie. W zeszłym roku dostałam,posadziłam i pierwsze co zrobię za tydzień w weekend, to polecę sprawdzić czy jest.
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Mirabela pisze:Już się zbieram do ;:41 , ale wkleję zdj. wiosenne. Dobrej nocki życzę. Do jutra.

Obrazek
tak ogladam Twoj watek pytalas sie mnie co to za roslinka ta rozowa i mysle ze to ta sama roslinka chyba flos ,jeszcze nie znam sie tak na roslinach bo ja to poczatkujaca
nie moge przejsc kolo sklepu z roslinami bo wszystkie mi sie podobaja ,ciagle cos kupuje i wogole jestem narkomanka kwiatowa hi hi

z jakiego rejonu jestes gdzies blisko Torunia
pieknie u Ciebie sie wszystko zmienialao ogladalam watek ,dalie jakie sliczne i jaki wybor kolorow ja mam tylko 2 a w tym roku malo mi zostalo choc mam ocieplona piwnice ale duzo mi pognilo nie wiem dlaczego bo zawsze d kilku lat mi sie dobrze przechowywalo
slicznie u Ciebie i pomyslowa kobieta jestes
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Witaj Mireczko ale u Ciebie się dzieje. I w domku i na ogrodzie. ;:215 Szkoda tych pięknych róż :( .U nas też dzisiaj pochmurno i zimno ale nie pada. Szkoda bo deszcz bardzo potrzebny. Pozdrawiam i życzę miłego niedzielnego popołudnia. :D
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Moniczko, ty tylko sprawdź czy wychodzi z ziemi bo jeszcze mnie poratujesz na jesieni tym ostrogowcem. Nie mogę przeżyć, że go już nie mam. Obdzieliłam Was( Ciebie i jeszcze dwie zaufane) a ja nie mam.
Marzenko sama widziałaś co było na mojej działce, więc spoko i u Ciebie będzie wkrótce pięknie kolorowo. potrzeba czasu i cierpliwości. Mieszkam w Bydgoszczy.
Lucynko ;:cm jesteś moja droga. Stęskniłam się za Tobą. Bywasz na działce?
Coś się dzieje z moimi już wklejonymi zdj. Ale jak kliknie się na wyraz "obrazek" to widać zdjęcie. Może później się zmieni i będzie normalnie.
Jak będę na działce to zrobię aktualizację w różach (zdj.) jak w tej chwili wyglądają.
Idę na TV pogapić się w ekran. Jakiś film obejrzę .
Awatar użytkownika
santia
500p
500p

Post »

hej hej ;)
Właśnie wyczytałam, że on się szybko starzeje i nie jest zbyt żywotny. Trzeba go stale odmładzać: http://www.florini.pl/blog/tag/krotko-zyjace-byliny/
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Wszystko fajnie i prawda, tylko moja bylinka była u mnie młodziutka , do tego roku była dwa sezony.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Mireczko. Piękne kolorowe dywany floksów...moje podmarzły i tak pięknie nie kwitną. Widzę że i tobie wymarzły róże. Mnie także, uchowała się tylko jedna. O dziwo pnąca o którą bałam się najbardziej. Domek działkowy w środku wypiękniał , przyjemnie teraz wewnątrz i na zewnątrz. ;:138 . Ja także mieszkam już na działeczce. Wpadam do domu tylko wtedy gdy pogoda się popsuje a i przy okazji odwiedzić wasze wątki. :heja
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Mirka co za zima to była ;:224
Oczy mi z orbit wylazły, gdy zobaczyłam Twoją stratę :(
Bardzo mi przykro :(
Natomiast domek na 5+
Ty masz klepkę w "altance działkowej" ;:oj - Szacun ;:333. Żartuję, widać, że to wypasiony domek ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”