Różane impresje

Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różane impresje

Post »

Majka,
Jak sadziłam wiosennie z donic do gruntu, to dwie bardzo źle to zniosły - w sensie poboru wody- chodzi mi o ich system korzeniowy. Bo wtedy jednak korzonki, te drobne były naruszone i z pewnością się odbudowywały.
Muszą moim zdaniem zdążyć - ale na spokojnie - "zaaklimatyzować" się przed zimą, tak w skrócie o to mi chodziło.....
Ok, to przesadzam.... ;:65
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja cały weekend spędziłam na przesadzaniu, nie wiem kiedy to się wreszcie skończy ;:173
Jak korzenie róży mi się obsypią to ją trochę przycinam i obrywam liście.
Czekoladę sobie zamówiłam, naoglądam się jej zdjęć u Ciebie i HMF i mimo, że to nie do końca "mój" kolor to będzie u mnie rosła :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justynko, ja właśnie od dzisiaj przystępuję do przesadzania :D
Tymczasem zapraszam cię do mnie na spacer po Pęchcinie. Byłam w sobotę :roll:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Justynko to istny raj móc mieć wyjście na ogród z każdego pomieszczenia ;:215 Dla mnie to brzmi bajkowo ;:131
Czekoladka super ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja chciałam zostawić przesadzanie na wiosnę.
Własnie przez tę zimę. Może nie zdąży się zaaklimatyzować i co wtedy? teraz te zimy są nieprzewidywalne.
Korci mnie, ale chyba sie wstrzymam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Justynko, czekoladka kusi :lol:
Skoro zaczęłyście przesadzanie, to ja chyba też nie będę się dłużej wstrzymywać tylko działam ;:65
To jeszcze poproszę instrukcje dla laika...wykopujemy dużą bryłę, jak się uda..a jak nie to ciachamy korzonki i na górze o 2/3 a potem do dołka i zalewamy....? :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Czekoladka za mną chodzi..... ;:65
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Właśnie dlatego się remontuję, żeby mieć ogród jeszcze bliżej :D Już nie mogę doczekać się wiosny, wtedy kawę będę pić rano na tarasie :heja
Zebrinus rośnie u mnie od 5 czy 6 lat-nigdy nie kwitł, co jest u niego normalne. Strictus za to lubi kwitnąć :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Justynko - Ja też już przesadzałam i dosadzałam nowe zakupy różane. Czekolada.... na różnych zdjęciach róznie wygląda Twoja jest piękna widziałam też zdjęcia ale inny miała kolor bardziej zgaszony pod brązowy ? Widać że lubisz robić zdjęcia są śliczne :D
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gości :wit
Jeszcze nie przesadzilam nic, bo nie ma pogody, a jak jest, to mnie nie ma ;:219

Aneta,
Jestem pewna, że ta róża zrobi na Tobie spore wrażenie, własnie szczególnie kolor......Rdzawo-brązowawy...niby czerwony..czasem pomarańczowy, czasem nawet odmiana różu...widzisz?

.....co do koloru, nie umiem opanować w żaden sposób tej sprawy w aparacie...nawet mój "techniczny" małżonek. To samo mam ze 'Stadt Rom' ;:223

Wandziu,
Zazdroszczę Ci normalnie i po ludzku tej wizyty, mi się raczej nie uda ;:131

Magda,
Z tymi wyjsciami to naprawdę fajna rzecz....wspaniała wręcz....super połączenie z ogrodem ;:108

Ale....jak dzieci były małe, miało to tez i słabe strony....chłopcy wychodzili mi z domu na ogródek bez ubrania, np w pazdzierniku, w kapciach....bo cos tam wypatrzyli......A potem sama wiesz.... :;230 Inna bajka :;230

Gosia,
Ja juz mam trawnik przekopany, wyznaczone miejsce istnieje, więc ja po prostu nie wytrzymam, bedzie kolejne doświadczenie....

Kasia,
Ja nie przytnę krzewów ;:108

Kasiek, Aniu,
No kusi, kusi ona, i to jak ;:108 ...jej moc właśnie przecież widać.... :;230
ja nie miałam wyjścia, bo się wprost napatoczyłam na nią w realu :;230

Ewciu majowa, :wit Terminatorko remontowa, ja jestem budowlano-remontową terminatorką z mocno już zszarganymi nerwami :;230

Ale z pewnością warto, efekt końcowy tych naszych rewolucji raczej będzie ok ;:108
Życzę Ci z całego serca kawki w promieniach,.najbardziej tych wiosennych, na tarasie ;:108

U mnie rośnie 'Strictus'....już właśnie zaczyna kwitnąć ;:224

Isiu Droga,
...po pierwsze: byłam w "wątku słownym" i całkowicie przejęta wyszłam...całkowicie....
I to mało powiedziane...bo ńie wiem, jak wyrazić moje osłupienie i zaskoczenie...

Hot Chocolate jest oczywiscie i barwy zgaszonej, ale u mnie stanowi też bardzo ostry akcent kolorystyczny....chyba to najmocniejszy kolor, oprócz 'Stadt Rom' ....na szczęście mijają się kwitnieniem :;230
Zdjecia robić lubię, bo one troszkę kreują rzeczywistość.... ;:224 mogę co nieco ukryć, i pokazać, to co chcę :wink:
Jednak coraz częściej zauważam, że mój ogródek wychodzi mi na zdjęciach zbyt płaski...za bardzo traci trójwymiarowośc.... ;:131
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomnialam napisać, ze widziałam dzisiaj prześliczne i zdrowe, prawie buraczkowe 'Red The Fairy' niby takie nic, zwykle i popularne......

;:224 To jest straszne....jeszcze rok temu nie spojarzałabym na takie róże i w dodatku na róże w tym kolorze.....choroba postępuje.... :;230

A potem pomyślałam o 'Little Artist' u Szmitów......może jednak powinnam obejrzeć jeszcze raz ogród....w całości, tym razem..... :;230 :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale czyj ogród obejrzeć w całości. Swój, czy Szmitów?
Ja też nie wytrzymałam i jedna rabatka będzie zrealizowana jeszcze w tym roku. Ta przy schodkach. Niewiele, ale też cieszy ;:138
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, Gosia, jesteś niesamowita ;:63
Myślałam o ogrodzie Szmitów... ;:215
Dobre to.... :;230
Swój ogródek też bym chciała w całości już zobaczyć, bo ciągle zmiany i zmiany...kolejny sezon, dobrze, ze jakieś tzw. "wizje" mam.... :;230
Tylko po tej budowie, to wypadałoby zrobić coś z odprowadzaniem wód opadowych....nie wiem, jak to sie skończy ;:131 prace super-ryjąco-ziemne ;:223 przyszły rok pokaże ;:224
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie mam już zdrowia do porządków domowych-ciągle nie ogarniam :? W ogrodzie bałagan jakoś szybciej znika, a pozostają zmienione rabaty.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ooo, mam u Ciebie duże zaległości... :oops: Musiałam się cofnąć o kilka stron, żeby zobaczyć sławną czekoladkę :) Co do koloru - mój aparat też tak ma, że czerwone kolory wychodzą "przekłamane", ale raz zrobiłam zdjęcia czerwonej róży wcześnie rano i to w takim jakimś trybie Świt/zmierzch (czy coś w tym rodzaju) - i wyszła rewelacyjnie.
Czytałam też o Twoich wątpliwościach, czy zamieszczać inne zdjęcia wątku różanym...mam i ja takie same i właściwie podjęłam już decyzję, że ten dociągnę do końca, a następny już będzie ogrodowy; wprawdzie róże - tak sądzę - zawsze będą najważniejsze, no ale mam jeszcze parę innych "urzeczeń" - żurawki, trawy, hosty...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”