Maryniu, i wszystko jasne... czyli za jakieś 20 lat i ja się będę cieszyć buszem w ogrodzie
Szkoda, że nie jesteśmy sąsiadkami... z ogromną przyjemnością piłabym z Tobą kawę co rano Moi sąsiedzi także do kwestii ogrodowych podchodzą z musem i ani krzty w tym pasji...
Ja mam kosmosy pierwszy raz u siebuie,pomarańczowych niestety nie widziałam.Dla pewności zbieram trochę nasion,bo nie wiem czy sie wysieją.W ubiegłym roku kupiłam sadzonkę na rynku i nie wysiała sie ani jedna sztuka.
Maryniu jestem pod wrażeniem twego ogrodu, niesamowicie wypełniony przepięknymi roślinami. Jak utrzymujesz ład i porządek w takim gąszczu bo jak widać każda roślinka ma swoje miejsce, dobrze rośnie i pięknie kwitnie. Widoki ogrodu oraz fotki super.
Aguniu - ale by było miło.. .zapewne znalazłybyśmy wspólny język i byłoby .
Ostatnio moja przyjaciółka która ma licznych znajomych ogrodowo zakręconych wprowadza mnie w te kręgi i spotykamy się w kameralnym gronie przy grillu i nie tylko i spędzamy wspólnie przemiłe chwile ... Małgoś - przezorny zawsze ubezpieczony ! ja chyba jesienią przy ścinaniu łodyg potrząsnęłam nimi energicznie na wszelki wypadek bo naturze też trzeba czasem pomóc Irenko - dzięki za wizytę ładu i porządku na działce mogłabym się uczyć od Ciebie ... a ja utrzymuje tak,że tyle prac za mną co i przede mną całymi dniami pracuję , plewię /po naszemu a nie pielę ... /i tak na okrągło...
mój CD...
w tym roku wyjątkowo obficie zakwitła w porównaniu do innych moich ogrodówek
może to i zatrwian wierzyć się nie chce ze wyglada tak zwiewnie i delikatnie, nigdy nie widziałam rosnącego a w bukietach sprzedawanych wygląda ja miotła, za krótko chyba przycinają, szkoda
Ula - nie może zatrwian tylko zatrwian .Mam 2 jeden fioletowy takie ma większe kwiatuszki i jest taki bardziej "ciężki" a drugi bardziej zwiewny i delikatny można powiedzieć biały .
Najbardziej mi się podoba Twoje "cd", bo oznacza, że za chwilę będzie kolejna porcja cudów z Twojego ogródka
Jaką Ty masz piękną Nostalgię Oj w jesieni na 100% musi trafić w moje ręce egzemplarz tej odmiany
A cóż to za duecik???? Bardzo mi się podoba
Aniu nostalgia to sympatyczna i wdzięczna róża i warto ją mieć bo jest zdrowa i ma błyszczące liście . To dama różana! A duecik jest przypadkowy ... w uścisku tulbaghia i wilczomlecz .
Grażynko- nie byłam na działce od kilku dni.Nie wiem jakie tam widoki zastanę...najpierw susza a teraz zimnica i na szczęście w tym pada deszcz. Dzisiaj zauważyłam na osiedlu ,że alejki zalegają pożółkłe liście co najmniej jak w październiku... widok nie pocieszający! Kilka starych brzóz uschło , były zabrukowane i susza zrobiła swoje.Pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuje za odwiedziny!
U mnie już też liście pod jabłonkami.
Letnie kwiaty mają pożółknięte liście częściowo od suszy a częściowo naturalnie po przekwitnięciu.
Pogoda też bardziej jesienna i zimno.
Ale jeszcze ma być ciepło, wiec może lato powróci ?
Maryniu wędrując po Twoim ogrodzie czuję sie jakbym była na tajemniczej wyspie Tyyyle kwiatów i to takich, o których nie miałam pojecia, że istnieją dla na niektóre patrzę jak na obrazy Paula Gauguin'a wspaniałe kolory, będę też gęsciej sadzić bo to swietnie wygląda