Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Post »

U mnie też liatry jeszcze w pąkach ;:224 ale jeszcze chwilę i pokażą się w całej krasie ;:108 Małgosiu fuksje szaleją superowo :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

malgocha1960 pisze: Aga,czekam na zdjęcia.Ja kupuję te wiklinowe osłonki w zaprzyjażnionym sklepie z używanymi meblami i tylko takie , które kosztują grosze,bo po góra 2w sezonach one nadaja się do wyrzucenia.
Małgosiu no właśnie wiem o Twoim sklepie i bardzo Ci go zazdroszczę :wink: ja niestety nie mam takiego luksusu :D Swoje osłonki zamawiałam przez allegro jak przyjdą to pokażę....
Współczuję problemów z bramą....kiedyś miałam podobną sytuację.....też kierowca wwożąc opał mi ją uszkodził....na szczęscie brama była w planach do wymiany, więc nie taki problem jak u Ciebie z nowa bramą...mam nadzieję, że da się bez problemu naprawić....
Kolejna cudna begonia....Małgoś zarażasz mnie....jak nie donicami, to begoniami :lol: ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

malgocha1960 pisze:
Kuzynka moja z Rybnika ma 0d 13 lipca do końca miesiąca urlop,mam chęć się wybrać do niej.Kogo mogłabym odwiedzić?
No , jak to, kogo ? . Z Rybnika , do mnie , to około dwie godziny jazdy . Jedzie się na Pszczynę , Tychy , Oświęcim .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bonia, tez podobaja mi się fuksje,ale widziałam chyba u Agi przepiękną biała,normalnie cudo.
Aga, baran nie uderzył w bramę tylko w szerszy słupek klinkierowy, który teraz cały chodzi , uszkodził fugę w nim i kilka cegieł.Nie wiem jak zrobi to majster, ma przyjechać w połowie tygodnia naprawic i różnicę od kosztów dopiero dam palantowi.Był zdziwiony,że on ma p
okryc koszty naprawy,uziemiłam go,kolejny,co myslał,że jak ma doczynienia z babą to od razu idiotką i może ją w konia zrobic.
Jagódko,mam naprawdę chęć jechać,siedzę tu jak zakonnica,a przy okazji ile ogrodów mogłabym zwiedzić.Będziesz w tym czasie w domu?Zresztą wezmę laptopa ze sobą to będziemy w kontakcie.Za tydzień M przyjeżdża to jeszcze przedyskutuję z nim.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ismena i eucomis mnie zachwyciły ;:180 piękne :tan
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie wszystko kwitnie ;:138 , coraz bardziej podobają mi sie Ismeny :tan , nie znałam ich wcześniej, gdzie można je kupić :shock:
A reszty kwiatów to ja nieznam nazw, poza clematisem, ale odmian to juz całkiem :? :oops:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ismeny mam pierwszy rok,tylko słyszałam o ich zabójczym zapachu i faktycznie tak jest.
Eucomis jeden dokupowałam w tym roku,ale nie wiem czy znowu nie urośnie mi z tego śniedek, bo ma zupełnie inne liście niż pozostałe dwa.Cebule wszystkich kwiatów kupuję u nas w sklepie ogrodniczym przeważnie w lutym.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Małgosiu, zaczynam niebezpiecznie interesować się Ismeną - ma taką niespotykaną urodę!
zrobiłam Ci zdjęcia berberysa Erecta... może przesłać Ci sadzoneczkę-siewkę?

Obrazek
siewki

Obrazek
listki są urocze, a owoce robią się bordowe

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bozena61
100p
100p
Od: 29 kwie 2010, o 21:26
Kontakt:

Post »

Masz śliczny ogród ;:63 te kwiaty i rabatki , cudeńka
POZDRAWIAM,BOŻENA
W mojm ogródeczku
BOŻElinki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Gosiu , będę w domu , bo wracam w poniedziałek z wnuczką , z Chojnic . Masz rację , siedzisz , jak pies w domu , nawet łańcucha Ci nie trzeba , a przecież sporo już zrobiłaś , więc należy Ci się jakiś odpoczynek . Fajnie , że bierzesz laptopa , to będziemy w kontakcie .

Podoba mi się Twoja hardość w rozliczaniu strat z facetem - niby kierowcą ;:63 . Ja też postąpiłabym podobnie , nie pozwalam sobie w kaszę dmuchać .

Tak się bałaś , że z ismeny nic nie będzie , a już Ci kwitnie , a mówiłam poczekaj , daj jej czas . Moje mają pączki , a jest ich pięć , bo i cebul mam więcej zasadzonych w dużej donicy .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko,jeszcze nie zdecydowałam się na sto procent,nie wiem kiedy M przyjedzie.Do Włocławka muszę dojechać jakoś,a M zabiera samochód.W każdym razie mam ogromną ochotę.
Miałam 3 cebule ismeny,moje są w ziemi dla odmiany, nie w donicy,ale sporo ich sie namnożyło.W donicy mam eucomis i jestem ciekawa co z trzeciego wyrośnie, bo raczej nie eucomis.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

aguniada pisze:Małgosiu, zaczynam niebezpiecznie interesować się Ismeną - ma taką niespotykaną urodę!
Kochana nic w tym niebezpiecznego :;230 piękne są, zjawiskowe i do tego cudnie pachną.
Trzeba również dodać, że można czasem trafić niedrogie cebule. Są też droższe, ja płaciłam późną zimą 12,99 ;:14 w OBI.
Małgosiu, a po ile u Ciebie były cebule Ismen i Eucomisów?
stokrotka6
200p
200p
Od: 24 sie 2009, o 21:46

Post »

Malgosiu, masz dużo roznorodnych i zadbanych roślin.Ogrod wypieszczony,widać efekty Twojej pracy.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu współczuję Ci tych różnych przygód z tymi majstrami- fachowcami i pseudo- kierowcami.
Chociaż ja boję się jeździć, ale jeszcze nic nie rozjechałam. :;230
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamelko,za eucomisy płaciłam 5 zł za cebulę,a za ismenę 3,20 za sztukę,ale zimą.
Stokrotko,witam cię serdecznie.
Tajko, ja nie mam prawa jazdy,ale logika nakazywała wyjechać tyłem,a nie robić manewry i popisy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”