Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Witajcie serdecznie dziewczyny,
Jakoś ostatnio jakoś zwolniłam obroty, ale mam nadzieję że wraz z nadchodzącą wiosną nabiorę wigoru :roll:

Ewo, moja kicia jest bardzo grzeczna i pazurki wbija sobie tylko w drewno opałowe na dworze Poprzednia kicia (jest już w lepszym świecie) pomimo uroku osobistego miała tą wadę, że welurowy narożnik był najlepszym drapakiem na świecie. Dodrapała w nim się do wnętrza. Nie było na nią sposobu, bo zawsze wybierała moment gdy nikogo nie było w pobliżu. A Twoja pastwi się na żywym organizmie (kwiatach), nie zazdroszczę. Ale i tak te małe czorty kochamy :D

Paulo, takiej to dobrze. Moje kochanie niestety damskich zajęć nie wykona, ale mnie wspiera. Tyle dobrze
Ja jadłam figę na surowo w Chorwacji. Smak raczej do kitu jak dla mnie. Mdły. Wolę takie jak u nas sprzedają suszone. Przynajmniej są słodkie.

Ewo (od aniołów) , masz rację. Te sklepowe lepsze. A domowa to tylko dla atrakcji. Na przetwory raczej nie będę miała zbiorów. W lecie trzymam ją na tarasie.

Jadziu, figa z poprzedniego roku miała podobny smak jak taka drzewa. Była tylko jedna prawie dojrzała. Czekam na prawdziwą wiosnę z utęsknieniem. Chyba już lada dzień

Badziu, w takim razie czekamy aż dojrzejesz do decyzji i pokażesz swoje podopieczne roślinki.

Gosiu, ano zapał jakoś tak osłabł. I pogoda nie służy i jakoś te zawirowania ?off topikowe? mi nie posłużyły. Jednak coś tam, coś tam posiałam. 6 lutego : lobelię, goździki, kobeę, Stevię i rycynusa. Te dwa ostatnie nie powschodziły. Wczoraj natomiast dosiałam lobelię, koleusa i trzy rodzaje papryczek.
We Wrocławiu mamy kilka takich miejsc gdzie jajka styropianowe czy plastikowe można kupić. Jednym z nich są Epiki. Ja kupiłam w sklepie zaopatrzenia plastyków. Ciągle mi jednak czasu na wszystko brakuje. Też chciałabym pomalować i zastosować technikę decoupage na jajkach. Nakupiłam jeszcze muliny i kanwy do wyszywania ?. Doba powinna mieć więcej godzin.

Romciu, mój rycynus nie wylazł. Zebrałam swoje nasiona. Chyba nie były w pełni dojrzałe czy co. Dokupię jeszcze jedno opakowanie. Rącznik fajnie prezentuje się w ogrodzie. Papryczki też posiane

Janeczko, ja zrobiłam już trochę miejsca na parapetach. Pelargonie zniosłam na podłogę. Teraz szykuję miejsce na pomidorki. Reszta kwiatów pójdzie do inspektu i trochę pod folię. Też dopiero z końcem marca lub początkiem kwietnia.

Witaj Wandziu. Ja mam nie tylko nadzieję, ale pewność że będziemy rozmawiać również w swoich ogrodach. Już powoli otrząsam się z letargu i rozpocznę wędrówki po Waszych ogrodach.

Stasieńko, powoli zaczynam wysiewać, ale jakoś zapał lekko ostygł. Może jak słoneczko zaświeci. W tym sezonie chyba troszeczkę wyluzuję, bo i tak nie dam rady tak wszystkiego wypielęgnować jakbym chciała. Sił jakby mniej.

Obrazek

To na parapecie, a w ogrodzie :
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Olu ,
Dawno u ciebie nie byłam :oops: Ale już naprawiam swój błąd widzę, że wiosenka już tuż tuż? U was zawsze cieplej :evil:
Oby i u nas bazie pojawiły się niebawem :)
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosenne przedszkole i ta ogródkowa wiosna super . Olu co będziesz robić z jagód goji. Super wschody . Pikowania lobelii nie zazdroszczę chyba ,ze będziesz pikować po kilka na raz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jagody Goji coś czytałam ale już nie pamiętam :roll:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ciemierniki pięknie się gramolą do nowego życia. Pewnie będą białe, o ile mnie wrok nie myli.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Olu czy ja dobrze widzę siałaś jadę Goji? ja kupiłam ale pnącze ma nawet w tym roku owocować, kupiłam jesienią z kwiatkami szt.3 malutkie ale cieszyły.
Niby ma to byc witaminowa bomba ale zobaczymy, podziwiam Twoje przedszkole.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Witam :wit
Miłego dnia, owocnej pracy i ostrożnie z kręgosłupem ;:4

;:118
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, brakuje nam Ciebie. Życzenia Świąteczne.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie. Mam pewne zaległości. Po świętach nadgonię :oops:

Radosnych Świąt Wielkanocnych,
Dużo zdrowia, szczęścia
oraz wszelkiej pomyślności

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Najserdeczniejsze życzenia ŚWIĄTECZNE dla Ciebie i twojej rodziny

Więcej ;:3 ;:3 i CIEPEŁKA . ;:180
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu piękna kartka na pewno dzieło rąk Twoich ;:180 To dlatego nie bywałaś z nami za często . Wesołego Alleluja ;:196,ale po swietach na pewno pokazesz co już kwitnie w ogródeczku
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was serdecznie :wit Mam nadzieję już częściej gościć na forum.
Ewo, Olku , dziękuję ogromnie ;:196
Jadziu, masz rację. Tak troszeczkę przed świętami wsiąkłam w prace ręczne. Karteczki popełniłam pierwszy raz w życiu i jestem bardzo zadowolona, bo jak się okazało , zrobiłam rodzinie i znajomym miłą niespodziankę. Do następnych świąt mam nadzieję podszlifować warsztat i "dzieła" będą bardziej dopracowane :D
Na razie takie coś mi wyszło :
Obrazek Obrazek

Teraz męczę się nad haftem krzyżykowym. Zabrałam się za nie lada wyzwanie jak na początek, bo "dłubię" portret na kanwie 66 oczek (niezbyt równej zresztą) i to ze zdjęcia czarno białego. Obrazek wyszedł w szarościach. Nie był to chyba dobry wybór na przygodę z krzyżykami, ale uparta jestem :twisted:

A powracając do meritum wątku, czyli ogrodu, to ręce i nogi opadają. Tyle strat w różach zaobserwowałam, że nie wiem czy płakać, czy zamawiać następne. Jeszcze trochę poczekam i .... wszystkie cherlaki zostaną wpisane na czarną listę abym już w przyszłości nie ważyła się zrobić podobnych zakupów. Zostaną same twarde, nie do zdarcia gatunki.

Na razie tylko kilka fotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu piękne kartki jak jedna . Tez dostałam od forumowej koleżanki piękną kartkę ręcznie robiona i teraz jest w ramce na pamiątkę . Ona też takie piękności umie robić . Jakie różyczki Ci wypadły . Na razie daj im spokój, bo może odbiją od korzenia ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Nad karteczkami już się kiedyś zachwycałam, zazdroszczę takiej precyzji. :D
Co do róż to u mnie też kilka wydaje się czarnych i nieżywych, ale czekam dalej. W zeszłym roku nie miałam co do kilku absolutnie żadnej nadziei... a one odbiły, okropnie późno, ale jednak :)
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, kartki są bardzo ładne, mi przypominają ciasta - mazurki. Smaczniutkie.
A w ogródku zawsze coś ginie. Taka kolej rzeczy...albo ślimaki zjedzą, albo zmarznie, albo ktoś ukradnie, podepcze.
Jak nie przetrwają będą inne w te miejsce, choć tych szkoda. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”