Ogród bez furtki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród bez furtki

Post »

U mnie tez sezon na te kwiatuchy, ale ostatnio walczę z wirusami to nawet nie mam siły fotek zrobić. ;:219 Jeszcze na jutro proboszcz zapowiedział kolędę i ostatkiem sil latam z odkurzaczem. ;:223
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też tęsknię za ciepłą wiosną lub gorącym latem...jakoś nie potrafię zagrzać sobie dzisiaj stóp. Ale storczykowo u Ciebie. Moje zabierają się do kwitnienia :tan
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Za takim latem to ja też tęsknie a zdjęcie na tarasie urocze ;:138 Ciekawe jak przezimują różyczki ja swoich nie ogaciłam zima mnie zaskoczyła :oops:
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Gosiu na szczęście jest duzo śniegu, to je izoluje od mrozu. Po 25-tym będzie cieplej.
Mam nadzieje że w tym roku zima będzie łagodniejsza. Już niedługo.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aniu słyszałam że w czwartek u nas temperatura ma spaść do -20, dobrze że śniegu mamy pod dostatkiem.
Śliczne storczyki, one w takie zimowe dni rozweselają swoimi kwiatami.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś , nie strasz , nie będzie tak zimno . ;:185 ;:185 Przy opadach śniegu mróz zawsze mniejszy ;:215 Grubo śniegu , więc nawet gdyby był nie straszny, to ''normalna'' zimowa temperatura. Tym bardziej że przed Wigilią już taki był. I co , i nic się nie stało. Był śnieg i ziemia pod nim nawet nie zamarzła. ;:333 A jak widać nadal pada i pierzynka coraz grubsza.
Aniu , moje hortensje w lecie także mi więdną. Okrywam , więc coś zawsze zakwitnie , choć 2 -3 kwiaty . W upały co drugi dzień polewaczkę wody , wtedy są w przyzwoitej kondycji. Po południu mają cień. :uszy Zdjęcia mam z aparatu 2448 x 3264 , zmniejszam na 2000 x 2666 lub trochę mniej na średni format 1125 x 1500
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

MonaeS pisze:Dzisiaj bardzo tęsknię za latem.
Aniu ;:196 a mnie podobały się Twoje cztery lampiony na tarasie. Warte pod gapienia.
Domyślam się że, nie straszny im jest wiaterek... a ich blask daje ciepło i światło.
Gdzie je kupiłaś?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu storczyki prześliczne, wspaniałe kwiaty na zimę :D Na zewnątrz kompletny brak kolorków, wokół czysta biel, a na parapecie piękne kolorowe lato :D
Widoczki z tarasu bajeczne, ja również zachwyciłam się latarenkami, są urocze :D
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Zytko i Agnieszko. Tak biżuteria ogrodowa pomaga w budowaniu nastroju.Te latarenki były w cudownej promocji u OBI-ego, co prawda Made in China, ale co teraz nie pochiodzi z tamtąd.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny nastrój ;:138
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02

Post »

Pięknie, pięknie... ja też się przymierzam do takich latarenek.... no ale cenowo..... ;:223 a jak na razie staram się nie kupować rzeczy made in china chociaż to nie takie proste w dzisiejszych czasach.....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz jest duży wybór pięknych latarenek, ale faktycznie te najładniejsze mają też swoją cenę.Ja ciągle muszę wybierać między zakupami krzewow i bylin, a przedmiotów dekoracyjnych. Ostatnio zaczeły podobać mi się stalowe, polerowane kule, które nadają ogrodowi eleganckoego charakteru.Na razie ich jeszcze nie znalazlam więc mnie głowa nie boli co wybrać.
Wczoraj wspominałam moje babcie. Tęsknie za nimi, dlatego też cenię zdjęcia moich przodków: dziadków, wujków, kuzynow i staram się aby ich historie nie zostały zapomniane.
Obrazek

To jest zdjęcie mojego pradziadka Mikołaja w mundurze żołnierza carskiej armii.Podobno zostal powołany na wojnę rosyjsko-japońską, ale nie pojechał bo........ spóznił się na pociąg. Nie wiemy jakie były tego konsekwencje, jedno jest pewne, poznał moją babcię i....... ja jestem jego prawnuczką.Do spotkania Dziadku ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Pięknie przedstawiona historia rodziny - stosowne ramy i przepiękne fotografie. Jakże wiele takich pamiątek leży zapomnianych i kurzy się gdzieś na strychach. Warto pielęgnować swoje korzenie i przekazywać historię rodziny następnym pokoleniom.

Co do kul w ogrodzie, to był chyba taki odcinek Mai i tam był taki ogród z kulami przedstawiony. U Ciebie ogród jest jak najbardziej gotowy na piękne dodatki, a masz to tego zmysł. Latarenki i lampki na tarasie - miodzio!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu piękne wspomnienia ;:138 Ramki i zdjęcia cudownie się prezentują a wianek boski ;:180
Zdjęcia ;:333
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Klaro i Agnieszko dziękuję. Moja ściana "wspominkowa" jeszcze nie wpełni gotowa, stąd puste miejsca.Większość zdjęć jest w jednym egzemplarzu, często należą do innych członków rodziny, dlatego też muszę robić ich odbitki, a one nie zawsze dobrze wychodzą.Wiele zdjęć jest wyblakłych i połamanych, ale trudno, ważne by o NICH pamiętać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”