Ogród bez furtki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród bez furtki
U mnie tez sezon na te kwiatuchy, ale ostatnio walczę z wirusami to nawet nie mam siły fotek zrobić.
Jeszcze na jutro proboszcz zapowiedział kolędę i ostatkiem sil latam z odkurzaczem. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też tęsknię za ciepłą wiosną lub gorącym latem...jakoś nie potrafię zagrzać sobie dzisiaj stóp. Ale storczykowo u Ciebie. Moje zabierają się do kwitnienia 
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Za takim latem to ja też tęsknie a zdjęcie na tarasie urocze
Ciekawe jak przezimują różyczki ja swoich nie ogaciłam zima mnie zaskoczyła 
- MonaeS

- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Gosiu na szczęście jest duzo śniegu, to je izoluje od mrozu. Po 25-tym będzie cieplej.
Mam nadzieje że w tym roku zima będzie łagodniejsza. Już niedługo.
Mam nadzieje że w tym roku zima będzie łagodniejsza. Już niedługo.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu słyszałam że w czwartek u nas temperatura ma spaść do -20, dobrze że śniegu mamy pod dostatkiem.
Śliczne storczyki, one w takie zimowe dni rozweselają swoimi kwiatami.
Śliczne storczyki, one w takie zimowe dni rozweselają swoimi kwiatami.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś , nie strasz , nie będzie tak zimno .
Przy opadach śniegu mróz zawsze mniejszy
Grubo śniegu , więc nawet gdyby był nie straszny, to ''normalna'' zimowa temperatura. Tym bardziej że przed Wigilią już taki był. I co , i nic się nie stało. Był śnieg i ziemia pod nim nawet nie zamarzła.
A jak widać nadal pada i pierzynka coraz grubsza.
Aniu , moje hortensje w lecie także mi więdną. Okrywam , więc coś zawsze zakwitnie , choć 2 -3 kwiaty . W upały co drugi dzień polewaczkę wody , wtedy są w przyzwoitej kondycji. Po południu mają cień.
Zdjęcia mam z aparatu 2448 x 3264 , zmniejszam na 2000 x 2666 lub trochę mniej na średni format 1125 x 1500
Pozdrawiam
Aniu , moje hortensje w lecie także mi więdną. Okrywam , więc coś zawsze zakwitnie , choć 2 -3 kwiaty . W upały co drugi dzień polewaczkę wody , wtedy są w przyzwoitej kondycji. Po południu mają cień.
Pozdrawiam
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
AniuMonaeS pisze:Dzisiaj bardzo tęsknię za latem.
Domyślam się że, nie straszny im jest wiaterek... a ich blask daje ciepło i światło.
Gdzie je kupiłaś?
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu storczyki prześliczne, wspaniałe kwiaty na zimę
Na zewnątrz kompletny brak kolorków, wokół czysta biel, a na parapecie piękne kolorowe lato
Widoczki z tarasu bajeczne, ja również zachwyciłam się latarenkami, są urocze
Widoczki z tarasu bajeczne, ja również zachwyciłam się latarenkami, są urocze
- MonaeS

- aage

Piękny nastrój 
- promyk
- 200p

- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Pięknie, pięknie... ja też się przymierzam do takich latarenek.... no ale cenowo.....
a jak na razie staram się nie kupować rzeczy made in china chociaż to nie takie proste w dzisiejszych czasach.....
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
- MonaeS

Teraz jest duży wybór pięknych latarenek, ale faktycznie te najładniejsze mają też swoją cenę.Ja ciągle muszę wybierać między zakupami krzewow i bylin, a przedmiotów dekoracyjnych. Ostatnio zaczeły podobać mi się stalowe, polerowane kule, które nadają ogrodowi eleganckoego charakteru.Na razie ich jeszcze nie znalazlam więc mnie głowa nie boli co wybrać.
Wczoraj wspominałam moje babcie. Tęsknie za nimi, dlatego też cenię zdjęcia moich przodków: dziadków, wujków, kuzynow i staram się aby ich historie nie zostały zapomniane.

To jest zdjęcie mojego pradziadka Mikołaja w mundurze żołnierza carskiej armii.Podobno zostal powołany na wojnę rosyjsko-japońską, ale nie pojechał bo........ spóznił się na pociąg. Nie wiemy jakie były tego konsekwencje, jedno jest pewne, poznał moją babcię i....... ja jestem jego prawnuczką.Do spotkania Dziadku

Wczoraj wspominałam moje babcie. Tęsknie za nimi, dlatego też cenię zdjęcia moich przodków: dziadków, wujków, kuzynow i staram się aby ich historie nie zostały zapomniane.

To jest zdjęcie mojego pradziadka Mikołaja w mundurze żołnierza carskiej armii.Podobno zostal powołany na wojnę rosyjsko-japońską, ale nie pojechał bo........ spóznił się na pociąg. Nie wiemy jakie były tego konsekwencje, jedno jest pewne, poznał moją babcię i....... ja jestem jego prawnuczką.Do spotkania Dziadku

- Klara154
- 100p

- Od: 14 sie 2012, o 08:39
- Kontakt:
Pięknie przedstawiona historia rodziny - stosowne ramy i przepiękne fotografie. Jakże wiele takich pamiątek leży zapomnianych i kurzy się gdzieś na strychach. Warto pielęgnować swoje korzenie i przekazywać historię rodziny następnym pokoleniom.
Co do kul w ogrodzie, to był chyba taki odcinek Mai i tam był taki ogród z kulami przedstawiony. U Ciebie ogród jest jak najbardziej gotowy na piękne dodatki, a masz to tego zmysł. Latarenki i lampki na tarasie - miodzio!
Co do kul w ogrodzie, to był chyba taki odcinek Mai i tam był taki ogród z kulami przedstawiony. U Ciebie ogród jest jak najbardziej gotowy na piękne dodatki, a masz to tego zmysł. Latarenki i lampki na tarasie - miodzio!
- aage

Aniu piękne wspomnienia
Ramki i zdjęcia cudownie się prezentują a wianek boski
Zdjęcia
Zdjęcia
- MonaeS

Klaro i Agnieszko dziękuję. Moja ściana "wspominkowa" jeszcze nie wpełni gotowa, stąd puste miejsca.Większość zdjęć jest w jednym egzemplarzu, często należą do innych członków rodziny, dlatego też muszę robić ich odbitki, a one nie zawsze dobrze wychodzą.Wiele zdjęć jest wyblakłych i połamanych, ale trudno, ważne by o NICH pamiętać.