Storczykowa Chatka

Zablokowany
Kasia01
200p
200p
Od: 22 cze 2010, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczykowa Chatka

Post »

Dziękuję Lucynko ;:196. Tak przeglądałam forum i chyba w 3 tematach była dyskusja na temat keiki paste, więc poprosiłam tatę, żeby mi pomógł i posmarowaliśmy 2 oczka na storczyku z pędem ze stożka (udało się nie uszkodzić tego co jest pod łuską ;-)). Jutro zrobię zdjęcia, dzisiaj już za ciemno i wstawię na forum. ;:108 Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Lucynko ,ależ Ty masz cudne widoki w domku, ten portret grupowy ;:138
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Kasiu, oby wyrosły Ci takie piękne keiki, jak u Petry, a nie jakieś mutanty, za to będę trzymać kciuki ;:333

Joasiu ;:196 to tylko tak na zdjęciu wygląda ;:224 , bo z bliska to pełno kurzu i sierści, żartuję, stoję tam godzinami i się przyglądam z bliska wszystkim po kolei ;:108 .
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Dziś, przesadzałam storczyka, który miał basal keiki. Podkusiło mnie, żeby je rozdzielić i wsadzić do jednej doniczki. Dorotakol, pokazywała storczyka, od którego oddzielała basl keiki, a po pewnym czasie roślina znów go wypuściła. Mam też epicattleye, która puściła tylko jeden nowy przyrost, a po oddzieleniu kilku starych pb, wypuściła jedną ze starej części i drugą z nowszej, tym sposobem mam dwie nowe pb, zamiast jednej. Dlatego zdecydowałam się dziś na takie rozdzielenie, bo mam nadzieję na nowe basal keiki, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :roll: .
Awatar użytkownika
Petra
200p
200p
Od: 13 cze 2006, o 21:44

Post »

Lucynko szkoda że podzieliłaś epikatlejkę, ciekawa jestem czy w takim razie zakwitnie w tym roku, podobno katlejaste po podziale mogą nie zakwitnąć przez kilka kolejnych sezonów, ciekawa jestem jak to będzie u epikatlejki

a gdzie zdjęcie maluszka :?:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Wiesz Iwonko, nie zakwitła i tak z pb, którą puściła u mnie, więc niech najpierw się zagęści, a później będę ją zmuszać do kwitnienia, nic nie tracę, a faktycznie zobaczymy co z tego wyjdzie. :roll:
Zdjęć nie będzie, bo aparat ma wychodne ;:224 .
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Lucynko ja już nie mogę doczekać się zdjęć, gdy aparat już wróci, bo strasznie jestem ciekawa jak to wygląda. Ja mam dopiero pierwsze basal keiki, które pokazuje drugi listek i niecierpliwię się jak będzie rosnąć i kiedy pojawią się korzonki ;:65
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Joasiu, a jak Ci ładnie urośnie, to chcesz oddzielić ?
Ja mam storczyka, gdzie w doniczce są cztery rośliny i nic z nim nie robię, bo liczę kiedyś na kwitnienie na kilku pędach. W innym są dwie rośliny, ale basal keiki nie ma korzeni, a z tym dzisiejszym pokusiłam się, na eksperyment i zobaczymy czy mi się uda.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sama jestem ciekawa wyników Twojego eksperymentu :)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

U mnie po rozdzieleniu cattleyi,żadna z rozdzielonych nie zakwitła już od 3 lat.W ciągu roku przybywa tylko 1 psb.One jednak kapryśne bywają,jak chodzi o przesadzenie.Z moich obserwacji wynika,że jednak ciasnotę wolą.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Celinko, co będzie to będzie, ważne, że rośnie :D

Grażynko, bardzo mi się cattleye podobają, ale właśnie tej kapryśności się boję :roll: . Temperaturę w domu chyba też jak dla nich mam za wysoką, ale będę próbować, jedną, dwie nie zaszkodzi mieć, potrzymam trochę, jak nam nie wyjdzie zmieni adres :wink: .

Byłam dziś w Obi i trafiłam na dostawę, nawet dwa phalaenopsisy miałam już w koszyku, ale po godzinie szperania, odstawiłam je grzecznie na miejsce, bo stwierdziłam, że mam podobne ;:224 .Jeden z nich był taki jak w avatarku JoasiM i nawet dwie rośliny w doniczce były ;:224 .
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Lucynko też czekam na wyniki Twojego eksperymentu :tan :tan
;:138 ;:138 dla silnego charakteru podczas zakupów ale pewno raczki Cisie trzęsły przy odkładaniu roślin :;230 :;230
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Oj Julitko, trzęsłam się cała jak tylko zobaczyłam ten wózek, a rośliny były naprawdę piękne i w dobrym stanie. Najpierw wybrałam łaciatego, miał delikatny biało-pistacjowy kolor i bordowe plamki, ale stwierdziłam, że pewnie zbieleje, a podobne łatki już mam. Później były rude woskowce z basal keiki, jaśniejszy i ciemniejszy, im dłużej je oglądałam, tym większe miałam wątpliwości, którego już mam i nie kupiłam żadnego ;:145
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Nie ma to jak za duży wybór :;230 :;230 ja jak bym zobaczyła takiego rudego woskowca to bym wiedziała z którym wyjść ;:224 ;:224 - ale łatwo mi mówić jak siedzę w domu i nie mogę wyjść :;230 :;230
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję silnej woli ;:108 ja bym bez woskowca nie wyszła, ale dlatego,że ja jakoś na nie trafić nie mogę... a do OBi daleko :(
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”