Adam, mam Condillę, ale głowy nie dam, że to z pewnością ten sam
Piszesz.. bardziej pospolity, nie wygląda ;:78 Lilie dorodne, a powojnika chyba mam tego samego :P
Tak podejrzewałam , że to ten powojnik mam go :P
Lilie.. część sadzona tej wiosny, a właściwie jeszcze w zimie/ bo to luty był/ -sadziłam do 1,5 l butelek po wodzie , a przesadzane z bryłą korzeniową nic nie ucierpiały.
Muszu dziękuję za wizytę w moim małym ogródku Geniu dziękuję za podanie nazwy liliowca .. zapisałem sobie Jolu dziękuję .... clematisy kończą kwitnienie , jedynie Błękitny Anioł się nie poddaje i deszcze mu straszne
Geniu - liliowiec od Ciebie ,który zakwitł jako drugi . .. więcej nie będzie kwitnąć , trzeba czekać do porzyszłego roku .
Lady Betty Fretz - zakupiony wiosną w Lylypoly i nawet się zgadza z zamówieniem
Moja koleżanka będąc wczoraj u mnie stwierdziła że te moje starsze odmiany są najładniejsze i do tego maja większe kwiaty od tych z oczkiem i falbanką .
Troszkę mnie zdołowała ,bo wydałam sporo kasy na te falbaniaste .
Genia
Geniu i te starsze i nowe odmiany są piękne , choć pewnie nowe powoli się rozrastają .
Ja kupiłem sobie pierwszego falbaniastego i jestem nim zauroczony i zachwycony .
Do tej pory miałem tylko jednokolorowe , zwykłe ... dlatego tak cieszę się z tych z oczkiem i falbankami .
Patryku właśnie ten liliowiec zgadza się o "dziwo "z zamówieniem ... wiadomo jak często są pomyłki , ale
Lilypol spisał się na 5 Grażynko ten liliowiec to również mój pierwszy falbaniasty ... w końcu się doczekałem swojego własnego ...
do tej pory tylko podziwiałem u innych
Pszyszedł czas na dalie .... zauroczyły mnie ponownie tej wiosny .... większość NN , ale mi to nie przeszkadza