Działka nad Drwęcą - Christin

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka nad Drwęcą - Christin

Post »

Krysiu Twoja doba ma chyba 48godzin jak to wszystko można opanować :shock:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zbyszku zimą czas wcale mi się nie dłuży i nie wypatruję z utęsknieniem wiosny
- niech przyjdzie wtedy gdy sama zdecyduje, że już na nią pora.
Ja mam tyle ciekawych zajęć, że doba mała i wszystko co robię sprawia mi radość, daje satysfakcję i trochę kasy na spełnianie kolejnych marzeń.
We mnie aż kipi energia mimo brzydkiego okresu, którym jest przesilenie zimowo/wiosenne bo wtedy wiele osób narzeka na .... jednym słowem wszystko.
Może to dzięki kefirowi, który piję z grzybka tybetańskiego a może już taka jestem bo czasami Strzelec tak ma... :;230
Zamiast się martwic, że nie ma wiosny maluję jej zwiastuny na butelce po smacznym trunku.
Gdy było mało słońca zrobiłam lampion ze słonecznikami i grzeję sie przy jego blasku gdy płonie w nim ogień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dla zabawy i nowych doświadczeń mając nasiona lilii od Mirzana ( 4 odmiany i mix azjatek) włożyłam je do woreczka aby skiełkowały. Po 2 tygodniach już sie część pokazała więc delikatnie pęsetą wybrałam do doniczki a reszta znów do woreczków.
Tamtych juz nie będę sadzić tylko w lodówce spowolnię kiełkowanie aby wysadzić je w gruncie.

Obrazek

Obrazek

I jak tu się nudzić przy takiej ilości zajęć a jeszcze od wczoraj zaczęłam kurs przez Internet.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Witaj już patrze i nadziwić sie nie mogę skalary w takim sąsiedztwie - u mnie nie chcą dojść do porozumienia ;:63
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Krysiu :wit skalary śliczne.... a nam malinezje opanowały akwarium i trzeba będzie
pożegnać sie znimi..oddamy do sklepiku...
..pięknie malujesz ....ja mam do tego dwie lewe ręce :;230
..a zdradzisz jaki kursik zaliczasz :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Krysiu ja tez się nigdy nie nudzę choćbym całe dnie siedziała w domu :) Nawet leżeć bez ruchu uwielbiam :lol:
i też wynajduje sobie zajęcia i daje mi to wiele satysfakcji :) ostatnio coraz bardziej wciągają mnie prace artystyczne, odkryłam chyba w sobie nowe pokłady, np. zawsze wydawało mi się, że nie lubię i nie umiem malować czy rysować... i proszę skończyłam właśnie swój pierwszy obraz i wszyscy się zachwycają :) rysowanie też polubiłam i aż mam przy nim wypieki na twarzy... tak mnie to pochłania... zrobiłam też pierwsze przedmioty w technice decoupage i też zaczyna mi się podobać :) Jest tyle pięknych rzeczy do zrobienia! w życiu nie da się nudzić!
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Krysiu podziwiam cię, jeszcze kurs ;:224
Ale piękny masz świat podwodny.
Dzięki za rady co do planów na wsi.
Tak zrobię :D
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marzena06 faktycznie towarzystwo w akwarium dobrane ze sporym ryzykiem ale od chwili gdy karmimy pokarmem z mrożonym robaków nie ma żadnych problemów.
Poza tym co miesiąc mają świeży i żywy pokarm z maluszków bo jeśli nie wyłapię do specjalnego pojemnika to są pokarmem dla innych - tak to jest w przyrodzie.

lora molinezje łatwo się rozmnażają i jeśli nic nie zjada młodego narybku to robi sie ciasno.
Misiu zapisałam sie na szkolenie realizowane przez Centrum Szkoleniowe IT CompLearn w ramach projektu euroKobieta, niby wiem sporo ale wiedzy nigdy dość.
Młodzi ucza sie w szkołach a my zostajemy w tyle.
Nie zależy mi az tak na certyfikacie ale jeśli dam rade to spróbuje wytrwać do końca.
To tylko 3 miesiące - w sam raz przed sezonem działkowym
To kurs komputerowy i dla uczestniczek projektu euroKobieta, kurs e-Kobieta jest dofinansowany w wysokości 100% w ramach środków z Europejskiego Funduszu Społecznego i z Budżetu Państwa.
Namawiam do skorzystania - to druga edycja - link poniżej.
http://elearning.eurokobieta.pl/

snowflake bardzo się cieszę, że znalazłam pokrewną duszę. Ja nie pracuję więc czasu sporo ale Ty skąd go bierzesz ?
Dziękuję za korespondencje na Pw , napisze do Ciebie bo mam maleńka prośbę odnosnie Twych wyrobów z dekupaż.

maryla-56_56 akwarium w domu to świetny lek na stres - w czasie obserwacji łatwo się wyciszyć.
Trzy lata temu zrobiłam taki prezent mężowi jak wyjeżdżałam na miesiąc do szpitala ... aby się nie nudził bez mojego gadania :;230
Marylko praca na działce to nie wyścigi bo jeśli plany będą duże to kiedy czas na relaks i przyjemność ? Działka ma być ich źródłem bo inaczej wszystko nie miałoby sensu.

Jakiś czas temu dotarły nowe cebulki mieczyków od Anity, jeszcze mam złożone zamówienie u Staszka wiec w sezonie winno być bajecznie kolorowo jeśli ... oczywiście pogoda będzie sprzyjać.

A to zdjęcia mieczyków z sezonu 2010

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mieczyki piękne :)
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Krysieńko przepiękny podwodny świat. widzę że my spod tego samego znaku STRZELEC :heja ja tez nigdy nie narzekam na brak zajęcia. Kiedys powklejałam wszystkie miecze na pocztę ja do wysyłania i jakaś awaria i wszystko przepadło. No cóż zacznę od nowa. Zaglądnij na pw bo mam pytanko.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gości odwiedzających po małej przerwie ale widok za oknem oddala myśli o nadejściu wiosny więc zajęłam sie innymi tematami.
dawidbanan Dawidzie nowy sezon przed nami więc życzę i Tobie takich piękności - mieczyki maja tyle odmian i jest w czym wybierać.

szyszunia Iwonko dziękuje za pochlebne słowa. A skoro i Ty spod znaku Strzelca więc witaj w naszym Klubie.
Wpadki zdarzają się każdemu i nie ma sensu się stresować. Na PW odpowiedziałam na pytania i jakby co ... to pisz , na odpowiedź zawsze znajdę czas.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro wróciła zima z mrozem i śniegiem to wstawię kilka fotek z ostatnich spacerów.
Nad jeziorem Drwęckim w moim mieście jest piękna spacerowa promenada i dużo zieleni. Jest tez mnóstwo ptactwa wodnego a że zima więc ptaki bardziej głodne bo trzeba utrzymać jakoś temperaturę wiec chodzę dokarmiać a przy okazji dotleniam się i podziwiam zimową scenerię

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przy promenadzie jest mnóstwo takich wysokich rzeźb z drewna.
Każdego roku organizowane są warsztaty przy Zamku Krzyżackim a efekty tego urozmaicają i upiększają park nad jeziorem.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Sto lat temu byłam w Ostródzie, a właściwie w Kajkowie :) miło, że przypominasz mi swoje piękne miasto. Nawet zima u Ciebie ładna :D
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu :wit :wit
cieszę się wraz z Tobą ,że już lepiej widzisz,dużo chyba spacerujesz ,no i dobrze,bo nam piękne widoczki serwujesz .Nawet zima może być piękna :D :D
:wit :wit
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

i ja tam byłem może nie miód ale coś tam piłem ;:136 , chyba 25 lat temu ale molo pamiętam ;:7
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

A ja nigdy nie byłam w Ostródzie... :( Chyba czas to zmienić :wink:
W moim rodzinnym mieście leżącym nad jeziorem niedzielne spacery zimą zawsze były połączone z dokarmianiem ptactwa wodnego. Pamiętam to jeszcze jako jedną z atrakcji dzieciństwa, potem chodziłam ze swoimi dziećmi. Najwięcej było zawsze łabędzi. Gęsi nigdy u nas nie spotkałam...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”