Dzień dobry, przeczytałam tutaj dużo fajnych porad o pielęgnacji Hakuro, ale mam jeszcze pytania. Moją hakuro mam od końca lipca, wyrosły jej od tamtej pory 2-3 nowe gałązki. Rosną tylko na długość te, które były, nowe liście są całe zielone, nie "nakrapiane" i większe niż te, które wyrosły wcześniej w sklepie. Gałązki są opadające, jak na 1. zdjęciu. Podlewana często zaraz po zakupie, bo ciągle miała sucho, a po przesadzeniu do dużej doniczki rzadko, bo ziemia jest cały czas w sumie jakby wilgotna, mogłabym nawet raz na 1,5-2 tygodnie podlewać, co jest dziwne, zwłaszcza że dużo tu czytałam o częstym podlewaniu wierzby w donicy. Ziemię zmieszałam z perlitem, na wierzchu doniczki jest ściółka, może dlatego ziemia tak nie wysycha? Podlewam wodą z biohumusem uniwersalnym. Bardzo proszę podpowiedzcie, czy dobrze ją nawożę? Czy opadające gałązki to normalne i czy wystarczająco przycięłam (to jej pierwsze cięcie po zakupie). Zamierzam ostro podciąć, ale na wiosnę, ostro w sensie po dwóch oczkach od pnia. Może powinnam to zrobić jednak jeszcze teraz?