U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Geniu całe szczęście że jeszcze mam świadomość że czasem za dużo kupuję :wink:

Przemku u mnie w tym roku to sezon zakupów wiosennych przedłużył się aż do sezonu jesiennego :;230

Z każdym dniem oznaki jesieni są bardziej widoczne :roll: wybarwiają się owoce na krzewach
Obrazek

Obrazek
rabatka z żurawkami

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to dowód że wiosna w pełni :wink: robinia włochata w tym roku ma ciągle wiosnę :;230 kwitnie cały czas
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przemku fajnie, że jeszcze coś z krzewów kwitnie, u mnie tak jest np. z krzewuszką, choć już nie tak obficie :wit
Awatar użytkownika
jaroZONE
50p
50p
Od: 3 lut 2010, o 18:13

Post »

Po Twoim ogrodzie można wybrać się na długi spacer , widząc po tych pięknych alejkach ... :)
Mój Romantyczny Ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=35274" onclick="window.open(this.href);return false;

"Nie pozwól aby twoje marzenia zarosły chwastami".
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Łukasz :) róża to Nostalgie, a robinia zawsze kwitła na przełomie majai czerwca, ale teraz nigdy :roll:

Mateusz cieszę się z kwiatów tej robini , chociaż zaskoczyła mnie trochę , z krzewów jeszcze kwitna pięcirniki, tawułki i hortensje.

Jarku dziękuję :D ale to akurat najdłuższa alejka, :wink: ale zrobiłem jeszcze kilka innych.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Przemku Pospacerowałam sobie Twoją alejką , bardzo podobają mi się kamienie w ogrodzie , ale u mnie tak mało miejsca że niewiele ich mam , myślę że pięknie wyglądały by u mnie na rabacie żurawkowej .
Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Jeszcze kilka kalorowych owoców :D
Ogniki myslałem że już po nich , ale jeszcze trochę odżyły po zimie, chociaż nie będę ich ratował za wszelką cenę :roll: jak takie delikatne, niech marzną.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nowa roślinka u mnie :D Kalina koralowa" Compacta"

Obrazek

winogron też jet troszkę

Obrazek
nawet całkiem dużo :wink:

Obrazek
Zaciekawiła mnie kiedyś taka roślina-Pigwa więc posadziłem , rośnie i nawet owocuje , :D tylko do czego uzyć tych owoców to nie mam pojęcia :roll:

Obrazek

i jedna z alejek :;230 tym razem najszersza, czasem traktorem po niej jeżdżę :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

No wiesz w ogrodzie traktorem ;:14
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku masz bardzo duży ogród i pełen niespodzianek.
Trawnik tez pożądany, bo jak piszesz traktorem da się tam przejechać.
Z pigwy robi się konfitury, dżemy i można też zagotować jak inne owoce.
Trzeba tylko dać dużo cukru.
Chociaż ten owoc jakiś inny niż znam, no ale tyle teraz jest odmian, że trudno wszystko opanować. :wink:
Owoce winogron też masz dorodne - a co z nich będzie ?
U mnie wszystkie popękały po ostatnich deszczach i tylko dla ptaków się nadają.
Rabata z kamykami wyszła Ci na prawdę świetnie. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

przemekg pisze: Zaciekawiła mnie kiedyś taka roślina-Pigwa więc posadziłem , rośnie i nawet owocuje , :D tylko do czego uzyć tych owoców to nie mam pojęcia :roll:
Pigwówkę ;:136
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rispetto pisze: Pigwówkę ;:136
Zgadza się :;230
Przemku, jaki ten Twój ogród wielki, a jak wielki to wiele pracy wymaga ;:180
Najlepiej chyba byłoby zobaczyć go na żywo ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemku, dałeś czadu z tymi zdjęciami alejek :!: Niektóre zdają się nie mieć końca. Ale to prawda - trzeba sporo czasu, by przejść wszystkie alejki ;:108
A jak ta domniemana trawa pampasowa? Zakwitła?
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

przemekg pisze: Obrazek
Zaciekawiła mnie kiedyś taka roślina-Pigwa więc posadziłem , rośnie i nawet owocuje , :D tylko do czego uzyć tych owoców to nie mam pojęcia :roll:

Przemku takie cudo masz w ogrodzie i nie wiesz co z nim zrobić- jak już pisał Paweł - zalewaj...a w zimowy weekend zaprosisz forumków na degustację ;:112 ;:49 ;:50 ;:48

PS ile lat ma ten twój okaz?, moja dopiero sadzona w tamtym roku i do tego upatrzył ją sobie zajączek :pogon

A alejki robią wrażenie, ale jak tak dalej będziesz szalał z zakupami to chyba długo takie szerokie nie będą :;230
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Geniu czasem trzeba i traktorem wjechać :wink: , gdyby mi przyszło wszystkie te kamienie taczką wozić to rok bym przy tym pracował :?

Łukasz jakoś ten areał widzę inaczej :wink: , niezbyt duży. Zapewne i Tobie przy takiej pogodzie jak dziś :? chęć do szaleństw w ogrodzie by szybko odeszła. A cebulice bardzo ładne :D nie żałuj sobie.

Grażyno dziękuję za miłe słowa :D , a z tą pigwą zobaczymy,owoc pachnie ładnie ale bardzo kwaśny.

Paweł sprawdziłem w necie przepisy na to cudo i już sam nie wiem . :roll: Wszędzie jest napisane że nalewkę robi się z owoców pigwy- rosnących na pigwowcu, małym ciernistym krzewie. Moja to pigwa wielkoowocowa , drzewko podobne do małej jabłoni, owoce też większe niż tamte. A o nalewkach z takiej pigwy nic nie znalazłem.

Jolu ogródek wcale nie jest duży to tylko złudzenie :wink: , chociaż pracy w nim dużo , zwłaszcza w okresach gdy mam dużo innych obowiązków ogródek troszeczkę zarasta :? . Jak będziesz miała po drodze w te strony to zapraszam :D , fajna szkółka tez jest blisko :wink:

Jacku sam widziałeś :D tych dróżek trochę zrobiłem ale teren przecież nie jest zbyt duży, dla mnie już trochę ciasno jeszcze jest tyle pieknych drzew które też bym chciał posadzić :P .A trawie chyba się za zimno zrobiło bo prawie wcale ten kwiatostan nie rośnie, a sam ciekaw jestem jak będzie wyglądał.

Aniu ta pigwa rośnie 4 lata a owocuje drugi rok , ma około 20 owoców. Dróżki obkładam kamieniami aby juz nie było chęci ich przestawiania :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Próbowałem Obrazek pigwówkę obydwu rodzajów i szczerze mówiąc nie widzę różnicy. Jak to się mówi w mojej rodzinie - najważniejsze, żeby sponiewierała i rano głowa nie bolała :;230 Ta Twoja pigwa ma tą zaletę, że daje duże owoce, które łatwiej później zetrzeć do zalania spirytusem. Te ze zwykłej pigwy są strasznie twarde i ich "obróbkę" zlecałem zawsze teściowej ;:170
Widziałem ponadto, że taka pigwa często jest sadzona w sadach czereśniowych jako dodatkowy zapylacz.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

przemekg pisze: Obrazek
To jest FIKUS DĘBOLISTNY ;:7
ROŚLINA DOMOWA-DONICZKOWA ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”