Storczyki Storczykowej cz. 2
Re: Storczyki Storczykowej cz. 2
im więcej oglądam.. tym bardziej jesteś moim storczykowym guru ;) P I Ę K N E... i te zdjecia z uchwyconą kropelką wody na warżce... urocze 

Czwartek... nie cierpię czwartków
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu- a jak tam ten storczyk <nie no, nazwa wyleciała mi z głowy...skleroza :x > co miał tyle keiki i pędziki na nim? Ciekawa jestem, czy oddzielony dzidziuś się przyjął? ;)
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To się cieszęzuzikowa pisze:im więcej oglądam.. tym bardziej jesteś moim storczykowym guru ;) P I Ę K N E... i te zdjecia z uchwyconą kropelką wody na warżce... urocze

Dusiu- a jak tam ten storczyk <nie no, nazwa wyleciała mi z głowy...skleroza > co miał tyle keiki i pędziki na nim? Ciekawa jestem, czy oddzielony dzidziuś się przyjął?
chodzi ci o Phal. pink panther? Keiki oddzieliłam chyba 26.12.2009 czy coś koło tego, jak na razie żyje i ma się całkiem dobrze, choć nie zakwitło. Pędziki ma, więc może kiedyś zakwitnąć. Teraz jak na niego patrzę, to zauważyłam, że jeden już zaczął rosnąć. Dorosła roślina, z której go oddzieliłam, ma 5 pędów, na 4 kwitnie, na piątym się odgałęzia, a na jednym z kwitnących ma keiki.
Storczykowa oj chciałabym mieć taką "skromną" kolekcję jak Twoja...skromnisia 

Czwartek... nie cierpię czwartków
- Storczykowa
Który?
A pędziki rosną, wczoraj znalazłam następny, na takim Phalaenopsisie jakby wyblakłym czerwono-pomarańczowym, kupionym jakiś rok temu. Może pojawią się jeszcze jakieś...
A pędziki rosną, wczoraj znalazłam następny, na takim Phalaenopsisie jakby wyblakłym czerwono-pomarańczowym, kupionym jakiś rok temu. Może pojawią się jeszcze jakieś...
- iwka2
- 500p
- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Ten mi sie podobaStorczykowa pisze:Podlewanie zajmuje ok. 10 minut. A ten Phalaenopsis wyglądał tak jak kwitł:

Pozdrawiam Iwona
- Storczykowa
OOO ten to jest naprawdę cudo
. Cieszę się, że tobie też się podoba. Ogromne ma liście i te woskowe kwiaty... Myślę, że jest jakąś dalszą krzyżówką Phal. gigantea, z takimi liśćmi nie może być inaczej. Ten Phal. teraz jest w pąkach
.
A te co kwitną są cudne... Bardzo mi się podoba mój biały. To bardzo dziwny storczyk, ponieważ u każdego storczyka najstarsze kwiaty są największe, a te późniejsze są mniejsze, a ten ma na odwrót. Stare kwiaty są mniejsze, a te nowe ogromne, mają z 10 cm.

A te co kwitną są cudne... Bardzo mi się podoba mój biały. To bardzo dziwny storczyk, ponieważ u każdego storczyka najstarsze kwiaty są największe, a te późniejsze są mniejsze, a ten ma na odwrót. Stare kwiaty są mniejsze, a te nowe ogromne, mają z 10 cm.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przypomniałam sobie jak wyszłam...o Philadelphie mi chodzi ;) To chyba u niej Miałaś keiki z pędzikiem, ktore niedawno Oddzieliłaś...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Dusia a czy u Twoich Vand juz widać wiosnę?Bo moim rosna tylko nowe listki.
- Storczykowa
Nie, keiki miałam tylko na Phal. pink panther, na philadelphii nigdy...justus27 pisze:Przypomniałam sobie jak wyszłam...o Philadelphie mi chodzi ;) To chyba u niej Miałaś keiki z pędzikiem, ktore niedawno Oddzieliłaś...
U mnie też na razie tylko listki i korzonki. Pędziki może będą za jakiś miesiąc.Dusia a czy u Twoich Vand już widać wiosnę?Bo moim rosna tylko nowe listki.
A teraz parę zdjęć:

-
Byłam na giełdzie w Tychach i nie mogłam z tamtąd wyjść!!Vandy nieziemsko niebieskie z dwoma pędami po 200 zł.Myślałam,że zwariuje
A pojechałam z koleżanką ..po hoje.I nic więcej nie widziałam,tylko te cudne Vandy.Boski widok!!!!

- Storczykowa
Na pewno były piękne... Ciekawe, czy w LM są teraz jakieś Vandowate. Chciałabym jakąś ładną Vandę.
-
A wybierasz sie do LM?
- Storczykowa
Chciałabym się wybrać, na pewno się rozejrzę za Vandowatymi.