W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródeczku ... Halina 2009 cz3

Post »

Witaj Halinko ;:167

Napisała do Ciebie na pw
A teraz do roboty :D
Czy już siać wilce, bo widzisz u mnie róże pnące są czarne :?:
czyli przemarzły, czymś muszę osłonić łuki :?:
Moja Ty skarbnico wiedzy ogrodniczej
napisz co o tym myślisz :?:
a może coś mi podpowiesz :wink:
Miłego dnia
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też przy okazji dowiedziałam się gdzie szukać Twojego kalendarza Halinko Wielkie uznanie dla moderatora Pawła ;:180 Jesteśmy tylko ludżmi ale jak to mówią nie ma tego złego -co by na dobre nie wyszło :lol:
Nie wiem jak innym, ale mnie sprawiały wielką radość fotki ślicznych kwiatków ;:108 Szkoda że nie można :cry: Buziaki Halinko ;:196
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Pawel Woynowski pisze:
Halina Kwak pisze:Kochani, chciałam napisać, co według kalendarza "Rok w ogrodzie 2010" w poszczególne dni przyszłego tygodnia należy robić.
Taki kalendarz umieściłam (przepisałam z książki) na tydzień: od 8 lutego - poniedziałek, do 14 lutego - niedziela.
Szukam tego wpisu i nie mogę znaleźć ... niestety post został usunięty.
Kalendarz jest tutaj z powrotem: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 6#p1336256
Bardzo przepraszam, mea culpa, w czasie czyszczenia forum ze spamu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=26&t=31319 , przez nieuwagę usunąłem ten post z kalendarzem.

Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam,

Paweł Woynowski
Moderator
Pawełku ;:167 przeprosiny przyjęte ;:196
Cieszę się, że sprawa się wyjaśniła :D
Nie mylą się tylko Ci, którzy nic nie robią :lol:

Dzidziu ;:167 jesteś kochana, pięknie dziękuję ;:196

Danusiu ;:167 dziękuję ;:196 Cieszę się bardzo, że sprawa się wyjaśniła i nie muszę już udowadniać, że kalendarz dodałam w moim wątku :? Czułam się jak poszkodowany, który musi się bronić :(

Olu - aleksandro odważna ;:167 dziękuję i bardzo proszę o zdjęcie tego różowego fiołka, jeżeli regulamin forum na to pozwala.
Dla Pawła rzeczywiście wielkie brawa się należą, zachował się jak prawdziwy mężczyzna ;:63 ;:63 ;:63 ... już nie czuję się winna :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - empuza ;:167 dziękuje ;:196

Danusiu - dwostr ;:167 w tych kalendarzach rozbieżności są faktycznie niemałe :;230
W tamtym roku przy wysiewach i sadzeniu kierowałam się trzema kalendarzami: tym, co tu dodaję biodynamicznym, "Ekologicznym Poradnikiem Księżycowym" Zbigniewa Przybylak oraz "Dni siewu" Marii Thun iii wypieków dostawałam :lol:
Najbardziej zrozumiały i przejrzysty dla mnie był "Ekologiczny Poradnik Księżycowy" i ten biodynamiczny, który tu umieszczam.

W tym roku będę się kierowała tylko tym z "Rok w ogrodzie", bo przecież nie można się dać zwariować :;230

Zeniu ;:167 dziękuje ślicznie ;:196

Romciu ;:167 tak, wielkie uznanie dla Pawła ;:63
Mi też fotki kwiatów forumowych koleżanek sprawiały ogromną przyjemność, zwłaszcza, że były to roślinki, którymi się interesowałam i których poszukiwałam :lol:

Alinko - Alima2 ;:167 dziękuję, że do mnie zaglądasz :D

Dominiko ;:167 dziękuję za wizytę w moim ogrodzie :heja

Kochani, pochwalę się jeszcze jakie nasionka kupiłam w Biedronce. Były bardzo tanie, po 0,99 i 0,77 więc zaszalałam i wydałam 30 zł
Kupiłam: aksamitka wzniosła niska pełna, aksamitka wąskolistna, aster chiński książęcy, aster chiński igiełkowy, aster chiński karłowy, aster chiński mieszanka barw i odmian, bratek szwajcarski, cynia daliowa, godecja wielkokwiatowa, groszek pachnący, maciejka, nasturcja pnąca, słonecznik kwiatowy, zatrwian wrębny, żagwin oraz marchewkę, pietruszką, koper, cebulę, buraki rzodkiew i bazylię :lol:
Nooo, i czy ja jestem normalna, ... gdzie ja to wszystko wysieję ?

Obrazek
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witaj Halinko :) Cały czas podglądam co u Ciebie ;:196
Zakupy zrobiłaś bardzo ciekawe :)
Będziesz miała kolorowo-chyba jutro się przejdę.....
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko ;:167 nasionka i cebulki warto w Biedronce kupować ... tanie i ładnie wschodzą :lol:
Życzę udanych zakupów :wit
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Halinko spacerowałam dzisiaj po twoim ogródeczku, jest piękny wielkie ;:180 ;:180 ;:180 dla ciebie.Jeśli pozwolisz to będę u ciebie częstym gościem ;:196
Ja dzisiaj też zrobiłam biedronkowe zakupy,nasionka kwiatków zakupiłam takie jak ty :D :D
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Witaj Halinko

Jesteś wielka, dzisiaj lecę do Biedronki :D
poczynie zakupy a co zima straszna
to na pocieszenie zostały zakupy ;:196
Ciesze zie, że jesteś :tan :tan
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nooo, i czy ja jestem normalna, ... gdzie ja to wszystko wysieję ?
Jak najbardziej normalna... ;:108 ja też tyle kupuję... ,a ile zostaje nasionek na przyszły rok...,poza tym można się podzielić z sąsiadami... :D
Aksamitkę wąskolistną corocznie sieję i nie pikuje jej po jednej siewce ale całymi kępkami jak lobelie wkładam do doniczek...przez to nie mam stu roślinek tylko np. 6,czyli od razu miejsca więcej na inne kwiaty :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu - ewamon ;:167 pięknie dziękuję za wizytę w moim ogrodzie, bardzo się cieszę, że Ci się podobało i serdecznie zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę ;:196
Do Biedronki zaglądam dziennie, ponieważ w tamtym roku, wczesną wiosną mieli w sprzedaży piękne rododendrony w cenie 20,- poszły, jak świeże bułeczki, a ja przegapiłam ten dzień :(
Udało mi się kupić cebuli tulipanów i byłam zadowolona, pięknie zakwitły.
Wiem, że były w sprzedaży cebulki cesarskiej korony i inny kwiatów, ale już zostały sprzedane, bo taniutkie były.
W sklepach ogrodniczych cebulki cesarskiej korony kupiłam po 20 zł za sztukę, a w Biedronce były po ~ 3 zł, tak więc warto kupować je w Biedronce.

Dzidziu - Zabeczko ;:167 dziękuję, że do mnie zaglądasz, jesteś kochana ;:196
Wiesz, że ja też wczoraj poprawiłam sobie humor zakupem nasionek :lol:
Kupiłam już 71 opakowań i mam jeszcze nasionka od forumowych przyjaciół, na pewno wszystko wysieję, tylko niestety trawnika ubędzie :?
Chcę jeszcze kupić nasionka: lewizji, margaretek pełnych, złocienia różowego, galtanii, pszonaki, anyżu, wilczomleczu Griffitha, nooo, to z pewnością jeszcze coś więcej w koszyku się znajdzie :;230

Nelu - Alionuszka ;:167 dziękuję ślicznie za odwiedziny ;:196
Aksamitek też nie pikuję, bo nie lubię pikowana, nigdy tego nie robiłam :oops: Uwielbiał artystyczny nieład i będę musiała zrezygnować z kwiatów, które koniecznie trzeba pikować :lol:

Obrazek
Wiciokrzew pomorski 'Serotina'
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Halinko :wit
:roll: 71 opakowań :roll:
I żadnych nie pikujesz?
;:167
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Halinko !!!! :shock: :shock: :shock: ale u Ciebie prominentów..aż zielono od modów...no to ja nie przeszkadzam..niech się kłócą, dyskutują i udowodniają..wpadnę później.
Dzięki za kalendarz..był..potem nie było..i dzięki Bogu znowu jest..nie daj się stłamsić moderom...tu już nic nie jest ważne!!!
Jestem z Tobą !! Mam nadziueję, że ktoś kiedyś powie przepraszam..a jak nie powie..to przynajmniej pomyśli..ale dopóki za ZMODEROWANO obraźliwe słowa nas mają, nie mamy się czego spodziewać :(
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

judyta pisze:Halinko !!!! :shock: :shock: :shock: ale u Ciebie prominentów..aż zielono od modów...no to ja nie przeszkadzam..niech się kłócą, dyskutują i udowodniają..wpadnę później.
Dzięki za kalendarz..był..potem nie było..i dzięki Bogu znowu jest..nie daj się stłamsić moderom...tu już nic nie jest ważne!!!
Jestem z Tobą !! Mam nadziueję, że ktoś kiedyś powie przepraszam..a jak nie powie..to przynajmniej pomyśli..ale dopóki za ZMODEROWANO obraźliwe słowa nas mają, nie mamy się czego spodziewać :(
Przykro mi ale za obrażanie wypowiedziami Moderatorów i innych Ludzi muszę zbanować na 2 tygodnie Judytę
Ranga wraca do poziomu Gold
Uznajemy te wypowiedzi za nie oddające przyjaznego nastawienia do naszego Forum
Wszelkie działanie Moderatorów mają na celu jedynie porządek w wątkach i zapewnienie Państwu czytelności
Pawel Woynowski
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 24 sty 2007, o 11:59
Kontakt:

Post »

aleksandra odwazna pisze:Zabieram głos , bo mój wpis z umieszczonym zdjęciem różowego fiołka został usunięty.
To nie było przypadkowe wklejenie jakiegoś tam kwiatka , Halinka jest miłośniczką takowych
i chce je kolekcjonować. Chyba to forum ma pomagać nam w wymianie roślin i o nich informacji.
Jeżeli moderatorzy mają inne zdanie to przepraszam i proszę o uświadomienie.
Nie wiem czy nie chodzi Ci o ten post - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1340213 jest tam gdzie był. Jest jeszcze jeden bez merytorycznego opisu. Wszystkie usunięte posty, nie tylko z tego wątku są zachowane i będą jeszcze ok ok 7 dni. Właśnie dlatego je zachowałem, aby móc wyjaśniać ewentualne problemy.
Inne widocznie nie miały konkretnego opisu np. nazwy gatunkowej, jeśli by tak było postu bym nie usunął.

A tak już z ciekawości zapytam, czy Halina kolekcjonuje zdjęcia fiołków czy żywe rośliny. Podejrzewam że raczej żywe rośliny i bardziej wartościowe było by wpisanie zamiast zdjęcia nazwy gatunkowej, a Halina znalazła by sobie po tej nazwie zdjęcie w necie, a poza tym wiedziała by na pewno więcej z jego tam opisu, czego ma ewentualnie szukać do swej kolekcji, niż z Twojego zdjęcia bez nazwy, opisu rośliny czy warunków uprawy. Takie posty z nazwą,opisem i warunkami uprawy uważamy za merytoryczne i nikt by ich nie kasował, masz na to moją gwarancję. :wink:

Wobec powyższego temat uważam za definitywnie zakończony.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Przepraszam Halinko!!!
Drogi Administratorze i Moderatorze . Mam propozycję. A może udostępnić możliwość wykasowania nie potrzebnych postów we własnych wątkach. Czasami sprawy bardzo ważne kilka tygodni temu tracą swoja range i można z nich zrezygnować;Wstępnie każdy mógłby uporządkować swoje stronki. Może byłoby mniej zamieszania ?( na takiej zasadzie działa NK- mogę sama wykasować opinie ,które mi nie pasują :;230 :;230 :;230 :;230 )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”