Storczykowe szaleństwo Joane

Zablokowany
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczykowe szaleństwo Joane

Post »

Joane,dużo pięknych kwitnień u Ciebie ;:138 Najbardziej podoba mi się MM ;:63 I do tego zakwitł na Twoim pędziku :) .Tylko pogratulować ;:108
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:152 :roll: ;:152 :roll: o jaaaa........ jak Ty coś pokażesz to szczęka opada! ;) ;:108
Co za kolor się wyłania z Epidendrum pseudepidendrum ! :shock:
Masdevallie mmmmmmmmm każda cudna każda ma to "coś" ;:167 ;:167 Chociaż Masdevallia constricta x kimballiana podoba mi się naj.. naj... ;:108
No i sabotek.. co Ty z nimi robisz, że puszczają pąki? Mój śpi od roku i tylko w liście idzie i w rozetki... :cry:
Phalaenopsisy też niczego sobie ;)
Gratuluję ;:63
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O Boże !!!! Chyba umarłam i jestem w niebie ;:154 ;:154 ;:154 Asiu dech zapiera ;:111
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Asiu, każda jest piękna.
Szczerze gratuluję takiej kolekcji, a przede wszystkim niesamowitych kwitnień.
Bardzo podoba mi się zdjęcie Epidendrum pseudepidendrum :) uchwyciłaś właśnie to, co moim zdaniem jest w niej najpiękniejsze - połączenie kolorów i charakterystyczna warżka. Tego mi brakowało, wielkie podziękowania ;:196

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Asiu, ja już po nocach spać nie mogę bo ciągle śnią mi się Masdevallia, a Halinka mi tylko linki podsyła :;230 :;230 i się cieszy że takie cuda będzie miała.
Asiu Masdevallie śliczne, czy to chłodnoluby?

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Asiu ale piękne nowości ;:138 Cieszę się razem z Tobą ;:196 Niech tylko zdrowo rosną i kwitną obficie ;:108 Ślicznie Ci również zakwitło pseudoepidendrum, moje coś choruje, nie wiem czy mi się uda go utrzymać przy życiu.
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Wszystkie kwitnienia są przepiękne :).
Awatar użytkownika
patrysia
500p
500p
Od: 26 mar 2009, o 15:31

Post »

Asiu jak zwykle wszystkie dech odbierają :oops: i co ja mam ze sobą zrobić :?: :?: :?:
Od tego ciągłego wgapiania się w monitor :shock: :shock: :shock: przy twoich fotorelacjach wzrok mi się coraz bardziej psuje ;:108 i nie widzę już jak moje kofane M krzyczy ;:223 bym nic już nie próbowała do domu przemycić ;:162 bo miejscówki już wszystkie wyprzedane... ;:224
wprawiasz mnie w zakłopotanie ;:196 bo chce jeszcze i jeszcze :lol:
Patrysia
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Asiu niesamowite widoczki u Ciebie ;:108 ;:63
Po każdej wizycie w Twoim wątku moja lista chciejstw się wydłuża i wydłuża ;:223
Nie wiem co to dalej będzie ;:170 ;:224
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Edyta 74 Dziękuję w imieniu MM ;:196
Zabka_Monis pisze:No i sabotek.. co Ty z nimi robisz, że puszczają pąki? Mój śpi od roku i tylko w liście idzie i w rozetki...
Moniko, cieszę się, że podobają Ci się moje Masdevallie. Powoli przestawiam kolekcję na zimnoluby i ze strefy umiarkowanej, bo te najlepiej u mnie rosną. Należą do nich też Paphiopedila. Ja nie robię z nimi nic szczególnego. Postawiłam je na oknie gdzie latem temperatura wynosi 18-22 stopnie i zimą chłodniej. Sama jestem zaskoczona, że jeden po drugim zakwita. Spróbuj swojego dać do chłodnego i ciemniejszego pomieszczenia. Trochę go wtedy przesusz. Powinien zakwitnąć.
pani_storczyk pisze:Chyba umarłam i jestem w niebie
Aniu ty jesteś na ziemi, bo tylko na ziemi rosną takie cuda, które rozweselają nasze serce i radują oczy. ;:108
-ewelina- pisze:Bardzo podoba mi się zdjęcie Epidendrum pseudepidendrum :) uchwyciłaś właśnie to, co moim zdaniem jest w niej najpiękniejsze - połączenie kolorów i charakterystyczna warżka. Tego mi brakowało, wielkie podziękowania
Ewelinko, ja nie jestem specjalistką od zdjęć, ale czasami coś wyjdzie. Mam nadzieję, że i Twoje niedługo pokaże taki pączek. :lol:
renata75 pisze:Halinka mi tylko linki podsyła
Ta Halinka to mi też podsunęła stronkę z fotkami i co z tego wynikło. Całe forum zaraża. :;230 :;230
renata75 pisze:Asiu Masdevallie śliczne, czy to chłodnoluby?
Dwie z moich to zdecydowanie chłodnoluby a inne to tem. umiarkowane po ciepłe.
orange30 pisze:Ślicznie Ci również zakwitło pseudoepidendrum, moje coś choruje, nie wiem czy mi się uda go utrzymać przy życiu.
Halinko, a co mu jest? I w jakich temperaturach go uprawiasz?
Storczykowa dzięki.
patrysia pisze:i co ja mam ze sobą zrobić :?:
Od tego ciągłego wgapiania się w monitor :shock: przy twoich fotorelacjach wzrok mi się coraz bardziej psuje ;:108 i nie widzę już jak moje kofane M krzyczy bym nic już nie próbowała do domu przemycić bo miejscówki już wszystkie wyprzedane...
Po prostu załóż okulary. Wzrok się poprawi, a i wtedy wypatrzysz jeszcze wolne miejsca. :;230 :;230 :;230
kasiunieczka_32 pisze:Po każdej wizycie w Twoim wątku moja lista chciejstw się wydłuża i wydłuża ;:223
Nie wiem co to dalej będzie
Kasiu to tylko na początku a potem to pójdzie wolniej. Ja już też przestaję po woli. Robię przerwę do następnej wiosny. Mam jeszcze więcej nowości ale nie kwitną i nie zrobiłam im fotek. Teraz muszę ;:37 o ich uprawie.

Sylki3 Witaj i nacieszaj swoje oczka. :D
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

Joane pisze:
Zabka_Monis pisze:No i sabotek.. co Ty z nimi robisz, że puszczają pąki? Mój śpi od roku i tylko w liście idzie i w rozetki...
Moniko, cieszę się, że podobają Ci się moje Masdevallie. Powoli przestawiam kolekcję na zimnoluby i ze strefy umiarkowanej, bo te najlepiej u mnie rosną. Należą do nich też Paphiopedila. Ja nie robię z nimi nic szczególnego. Postawiłam je na oknie gdzie latem temperatura wynosi 18-22 stopnie i zimą chłodniej. Sama jestem zaskoczona, że jeden po drugim zakwita. Spróbuj swojego dać do chłodnego i ciemniejszego pomieszczenia. Trochę go wtedy przesusz. Powinien zakwitnąć.
Asiu chciałam tak zrobić, lecz on stoi przy uchylonym oknie na noc , więc ma różnicę temperatur między dniem a nocą. Myślałam, że to mu wystarczy, lecz na razie cisza... ;:144 Któregoś dnia zaczęło mu coś iść z rozetki, która sobie spała dość długo... myślałam, że będzie to pączek... ale okazało się, że kolejny liść ;:223
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, Sabotki to nie Dendrobia czy Catllaye, które potrzebują wielkie różnice między dniem a nocą. W okresie wzrostu potrzebują cieplejszych temperatur, ale też nie za wysokich. Po rozwinięciu rozetki powinny stać ok 5-6 tygodni w tem. ok. 16 stopni cały czas i znacznie zmiejszyć podlewanie i dostęp światła.

Moje Zygopetalum a właściwie Zygonisia Blue Aangel

Obrazek
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

:oops: Oj to chyba pomieszałam coś... W sumie był okres, że go przesuszałam . Teraz niestety nie mam chłodnych pokoi..Zimą jeden jest chłodny, a o takiej porze raczej takie same (przynajmniej ja różnicy nie czuję).. Ale może coś wykombinuję jeszcze :|

Widzę, że jednak Ty kupiłaś te Zygopetalum ;:167 Ahh... wiesz , że to marzenie moje... i szkoda, że nie mogłam sobie na niego pozwolić. Ale kiedyś będę go mieć :)
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety on tak cudnie się uśmechał i pachniał, nie mogłam go zostawić. :;230 :;230 :;230
Jak się rozrośnie to możesz dostać kawałek. :D
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Rzeczywiście, wygląda zachęcająco :wink:
Wyobrażam sobie Asiu jakich emocji wzrokowych i zapachowych dostarcza na żywo ;:224

Pozdrawiam,
Ewelina
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”