Mój ogródek - chatte /cz.5/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grzesiu pisze:Nie wytrzymałaś do jutra.... :wink:
Ja też bym nie wytrzymał......
Mój jest jakiś dziwny......i ma takie wzorki......cebulka była faktycznie mała...jak frezji :shock: :?
Ale 3 lata to przesada...... :?
A może to nie ząb psiaka tylko koci???

Obrazek
To z fotki to arum italicum (obrazki włoskie)
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja przez 3 lata byłem przekonany że facet mi sprzedał zęba psiego :evil: :evil: :evil:
Za to mam obrazka..... :D
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Strasznie oficjalna byłaś... a że ja zgodna jestem, to nie kłóciłam się ... pomyślałam tylko, że to nie prawda co dziewczyny mówią o spotkaniach... że się rozmawia jakby się całe życie znało hihihihihi ... no ale my przypadkowo się spotkałyśmy i obie byłyśmy bardzo zajęte swoimi sprawami :)

Bardzo mi się podoba psiząb... już w drugim ogródku go widzę i w pierwszej chwili myślałam, że to tulipan. Trzeba sobie sprawić :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wytrzymałam Grzesiu, bo niecierpliwa jestem i choć się złoszczę, to czekam aż mi się te strony otworzą razem ze zdjęciami ;)
Juz Ci Piotrek zdążył powiedzieć, że masz obrazki :lol: Nie wiem dlaczego Ci nie kwitną :roll: Ja mam obrazki od jesieni i jeszcze nic prawie o nich nie wiem :oops: Tyle, co z opisów.

Witaj Piotrek! Wydało się, ze zaglądasz cichaczem do mojego ogródka ;)
Miło mi :D

Izulek, ja oficjalna? Wiesz co? Strasznie głupi ten sen miałaś! :P

Jesienią będę psi ząb przesadzać, więc ... ;) :D
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chatte pisze: Biedna kotula wygląda tak

Obrazek
Widząc to, Izko, nabrałam odwagi, żeby się przyznać, że Twoja/moja kotula .... już wcale nie wygląda ;:98 . Widać nie zaakceptowała przeprowadzki .
U Ciebie jeszcze ma trochę zielonego, to z pewnością odbije - trzymam kciuki ;:215

Przy okazji Grzesiowi gratuluję niespodziewanej zamiany zęba na obrazek :;230 . Uważam, że udała Ci się ta zamiana ;:333
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Izuś jaka wiosenka u Ciebie.Skalniaczek śliczny i ładnie roślinki rozrośnięte.Cebulica wysiewa się tylko pilnie wzruszasz ziemię i ją zdziabujesz.Zostaw ziemię w jej pobliżu na rok w spokoju i zobaczysz ile jej będzie :lol:
Całuski Kaśka
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Izuniu u Ciebie od śniegów do wiosny bliziutka droga :D ,fajnie po zimie rosną roślinki.Idę sprawdzić co u mnie po 3 dniach :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Że też mnie się nie zdarzają takie zamiany.
Ostatnio jak na złość wszystko pasuje co do joty. :roll: :lol:
Izuś zapraszam do kogrobuszu na fotki ogrodowych przyjaciół i nie tylko . :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, to widać wrażliwa roslinka, ale na pewno nie zaszkodziła jej przeprowadzka, tylko albo zimno, albo nadmiar sniegu, ewentualnie złapała jakieś paskudztwo, jak moja :(
Po oprysku i usunieciu najbardziej chorych częsci, moja kotula-bidula trochę doszła do siebie, ale po zimie wygląda, jakby choroba wróciła :? Ale nie martw się Anusiu! Jestem zapobiegliwą ogrodniczką i jak widziałam, ze z kotulą coś się dzieje, z tej zdrowszej strony skubnęłam trochę i zrobiłam nową sadzonkę, a własciwie ... dwie! :D
Będziemy miały kotulę, nawet jeżeli ta na skalniaku nie przetrwa. Nie wiem tylko czemu to choróbsko rozpanoszyło sie aurat na skalniaczku? ...

Kasiu, ja wcale nie wzruszam ziemi :oops: Co najwyżej trochę przy pieleniu. Może być jednak, ze nasionka wiatr przenosi nieco dalej, a ze siewki są maleńkie i cieniutkie, mogę je usuwać jako trawę, której wciąż mam pełno :oops: W ubiegłym roku kilka jednak znalazłam, to może jeszcze się dohoduję :D
Dla Ciebie też buziaki! ;:196

Halinko, to wcale nie jest fajne. Wiosna późno przychodzi, ale wcale nie trwa dłużej. Wszystko sie strasznie spieszy, zeby zdążyć zakwitnąć i ustąpić miejsca następnemu. Taka wiosna w przyśpieszonym tempie ;)
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, ja i bez zaproszenia chadzam do Ciebie często :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Izo, skalniak masz fajny - rośliny rozrośnięte. Szkoda tej iglicy ale u mnie też marniutko rośnie w starym ogrodzie. Jestem ciekaw, czy przetrwała zimę.
Obrazki szybko sie rozrastają i co przyjemniejsze - wypuszczają liście, kiedy już inne rośliny obumierają. Będziesz z nich zadowolona.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazki, o których była mowa, należą do Grzesia. Ale ja też mam obrazki Jacku!Co wiecej: odkryłam dziś, ze wzeszły z nasionek te, które były już uznane za stracone! (wysiane ubiegłej wiosny ) :lol: Prócz nich mam jeszcze trochę z sadzonek, które nieoceniona Jolcia posłała mi martwiąc sie, że z nasion nie wschodzą.
Iglicy szkoda jak każdej roslinki, ale jak tak marnie rosnie, to mój ogród raczej nie dla niej. Tu jest szkoła przetrwania ;)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Izuś, iglica powinna być solidnie okryta na zimę, a i tak nie ma pewności czy przeżyje.
Moją też straciłam kilka lat temu i więcej nie kupię, choć to piękny skalniak.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

IZUNIU ,paczuszkę wysłałam .
Wyglądaj listonosza .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Taaak? :shock: Nikt mi o tym nie mówił! No to nie miała żadnych szans!
Gabi, ja też już jej nie kupię.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”