Kaszubska Prowansja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kaszubska Prowansja

Post »

Trochę wspomnień z Kaszub
Obrazek
Obrazek
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze chwila wspomnień
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
czekam na wiosenkę,ale w tym tygodniu może uda nam sie pojechać na działkę,chociaż na godzinkę.Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Sąsiadkę ;:138
Mam na imię Ola, jestem Pani sąsiadką z Chrztowa z ciemnobrązowego domku z drugim malym domkiem naszego synka - prawie vis-a-vis Pani działki. Nieraz na spacerze podziwialam Wasze piękne nasadzenia, urzekła mnie najbardziej tawuła, której zapach kojarzy mi się z zapachem dziecinstwa. Dlatego też w ubiegłym roku posadziliśmy tawułowy zywopłot. Reszcie tak bardzo się nie przyglądałam, dopiero tu na Forum mogę je sobie z bliska pooglądać :tan
Na obecnym Forum jestem już jakiś czas, jednak na razie jako obserwator - i te moje obserwacje doprowadziły mnie do postów obu sąsiadek. Przy okazji pozdrawiam także panią Marię :uszy
Boże Narodzenie juz za nami, dlatego z utęsknieniem wypatrujemy wiosny....za działka tesknimy tak bardzo że jutro z rana, jeśli nic nie stanie na przeszkodzie pojedziemy do Chrztowa ;:71
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem Grażyna,Olu tak zwracamy się do siebie na forum.Witam serdecznie,myślę,że Maria również będzie bardzo zadowolona ze spotkania forumki w Chrztowie.My również myślimy o wyjeździe jutro na działkę.Ale uzależnione to jest od pogody i wnuków.Nie wiem czy dobrze kojarzę,ale czy nie rozmawiałyśmy latem o internecie.Jeszcze raz witam serdecznie,bardzo się cieszę,ze do nas dołączyłaś.Pozdrawiam
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

I w koszyczkach i na zagonach wspomnienie ciepłych chwil :D

Księgusiu najlepszego w Nowym Roku!
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Witaj Grazynko :) Dobrze kojarzysz, faktycznie rozmawiałyśmy o internecie ;) To ja ;:138 Własnie siedzę i szukam inspiracji do oczka wodnego i nasadzeń. Chcemy troszke osłonić sie od drogi;) Pozdrawiam serdecznie.
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu mogę tylko podpowiedzieć,że myśmy stwierdzili,że najlepsze są tuje.Rosną szybko /tylko trzeba dobrać odpowiedni gatunek/.Nie zrzucają liści i nie ma z nimi na naszej gliniastej glebie problemu.Świetnie chronią przed kurzem unoszacym się z drogi.
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Chciałam odpowiedzieć na prv, ale nie mogę znaleźc ;) Boki żywopłotu mamy z tawuł, te z lewej strony posadzilismy w maju w ubiegłym roku i w tym podwoily już swoją objętość (kupione od p. Urbanowicz - tej od jajek;) )te z prawej - tegoroczne, (tzn 2010)ze szkołki z Gdańska. jednak idąc drogą wszystko widać znad skalniaka oraz od strony bramy. Myślimy o oczku wodnym obok domku malego z nasypanym wałem, ale to na razie wstępny plan, jak śnieg stopnieje będzie lepszy obraz;) Miejsca na zagospodarowanie mamy sporo, trzeba to wykorzystac, żeby nie biegać wiecznie z językiem przy trawie po koszeniu :P
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu zobacz jak to wygląda
Obrazek
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

A może przed oczkiem od strony drogi posadzimy takie tuje? Pieknie nas zasłonia, ukryją oczko, a nawet na środku trawnika nie będą szpeciły - wręcz przeciwnie, tylko które wybrać? Szmaragd?
***Ola***
Moja odskocznia
alpines
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 29 gru 2010, o 13:14

Post »

Piękna ta lawenda ,niestety nie znalazłem opcji pisania na PW dlatego tutaj .
Możesz podpowiedzieć jaka odmianę lawendy mam zakupić aby móc mieć coś takiego ładnego w ogrodzie?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Wow!!!!!
Mamy następną sąsiadkę z Chrztowa :tan Ale się cieszę! Te pozdrowienia( dla Marii) to dla mnie????
To ja ślicznie dziękuję!
Ale Wam dziewczyny zazdroszczę że macie możliwość pojechać chociaż na godzinkę ;:111
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Tak, tak dla ...Ciebie ;) Porobimy fotki i zdamy relacje z pobytu;) Tylko, że nie kojarzę za bardzo dzialki Marii, to gdzieś koło szlabanu? W okolicach drugiej drogi wjazdowej przez las?
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu tak kochanie to dla Ciebie.Odpowiadam Oli i Alpi na razie nie możecie pisać PW,musicie jeszcze trochę poczekać ale nie pamiętam do kiedy,na pewno jest w regulaminie ile trzeba mieć punktów aby pisac na pw.Olu tak Marii działka jest na wprost wjazdu od lasu,piękny domek z cudnie zagospodarowana działeczką.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Olu! Grażynka przesadza oczywiście :oops: Mój domek ma czerwony dach, zajrzyj do mnie zapraszam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”