...tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

iwonaxp pisze:Witaj Basiu
Pięknie u ciebie i kwitnąco :)
Cudowne czosnki ja mam jednego i nie wiem jaki będzie bo na jesień kupiłam cebulkę i pierwszy raz będzie u mnie kwitł :) .Śliczny orlik , jednego też kupiłam nie wiem jaki będzie i mam dwa takie pyci miniaturki z zeszłego roku :) Bardzo mi się podobają te pełne i zamierzam w lipcu zakupić - tak powiedziała mi handlarz że będzie je miał w lipcu. Już wiele zakupić nie mogę bo nie będę miała gdzie sadzić :( a ogrodu nie da się rozciągnąć :)
Iwonko gdzie Ty się podziewałaś :?: :!: Miło Cię widzieć ;:168
Ja czekam na czarnego orlika ,którego kupiłam na wiosnę...niestety nie wiem czy zakwitnie bo długo nie wypuszczał listków, dopiero teraz ruszył :roll:
...i też myślę nad tymi pełnymi, są cudne.... :D ...i na szczęście mam tem komfort ,że mogę dosadzać i dosadzać :wink: :;230
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cynthio - dziękuję Ci dobra kobieto :oops: :D :D :D :D A powiedz mi jeszcze jak się te czosnki przechowuje, żeby nie zmarzły, kiedy wsadzać, jak rozmnażać i w ogóle jak się nimi opiekować?
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

vertigo pisze:Cynthio - dziękuję Ci dobra kobieto :oops: :D :D :D :D A powiedz mi jeszcze jak się te czosnki przechowuje, żeby nie zmarzły, kiedy wsadzać, jak rozmnażać i w ogóle jak się nimi opiekować?
Ja swoje sadziłam jesienią, wykopałam dość głęboki dołek do którego włożyłam kompost ,na to ziemia i dopiero czosnek.
Na zimę niczym nie przykrywałam, wszystkie ładnie przetrwały :)
Czosnków nie trzeba wykopywać co roku po przekwitnięciu, tylko jak pisał Jacek i dziewczyny warto obrywać po kwitnieniu kwiatostan.
Do romnażania wykopujemy główkę po zaschnięciu liści i dzielimy ząbki.
Myślę ,że jak dłużej rosną w jednym miejscu można je na wiosnę ,po ruszeniu wegetacji nawieżć obornikiem.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Cyntus gozdziki brodate nie wiem czy sa to wysokie czy niskie, niezaleznie od tego z reguły śa to kwiaty 2-letnie, ale one sie rozsiewaja, to dobrze tylko, ze te starsze egzemplarze sa coraz słabsze w kwitnieniu. Dobrze byłoby pozostawiać te sadzonki mlodsze, zreszta sama to ocenisz, jak cos podrzuce si sadzonki bo własnie wysiałam i mam ich oooooooooooo i jeszcze trochę, beda kwitły ale w nastepnym roku!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Cynthio ale zrobiło się pięknie na Twoim ogrodzie.Dawno u Ciebie nie byłam.
W moim wieku już tak szybko się nie chodzi :oops: Zostanę BABCIĄ :!: :!: :!:
Krokusy już wykopuję , jak oczyszczę to wyślę :!: Miłego dnia.
Co porabia Oskarek :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Basiu!
Kolor Twojego orliczka też mi bardzo się podoba !
U mnie są same jasno - fioletowe, u Karola widziałam prawie czarnego, ( muszę taki kupić)
Czosnki ozdobne - wysokie odmiany , maja tę wadę ,że liście szybko zasychają, taka już ich uroda.
Dzisiaj będę dalej walczyć z aparatem cyfr.!
Pozdrawiam.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu
Jakoś tak i czasu nie mam i kiepskie samopoczucie mnie dopadło( może to depresja :oops: )
może zmęczenie - nie wiem :oops:
Zaglądałam tu czasem do forum , czytałam, oglądałam ale nie miałam weny do pisania :cry:
Zbyt wiele rzeczy mi się na raz zazębiło co całkiem chyba mnie przytłoczyło a czasu ciągle za mało.Pogoda była wymarzona dla przyrody, ogrodów i roślin ale nie dla mnie :oops: Wygląda na to że jestem meteoropatą :(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

dziękuję za wyczerpujące informacje - zachwycające są te czosnki :roll: :D :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taruś za sadzonki bardzo dziękuję ale w tamtym roku siałam goździki brodate i mam nadzieję ,że w tym roku zakwitną...i też mam posiane w tym roku nasionka, niedługo będę pikować do gruntu :D
...tylko te moje goździki wyglądają całkiem inaczej niż te pod lilakiem, ze zdjęcia...może to jakaś inna odmiana :roll:

Ola serdecznie gratuluję ;:1 ;:196
To teraz musisz być nakręcona...taka wiadomość :D ...bardzo się cieszę razem z Tobą :!: :D
Oskar właśnie dziamie obiadek i zaraz leci do Krainy Snu :wink: :D
Dziękuję za krokusiki ;:180 :D

Pell zaczyna się chyba na forum orlikomania :wink: :;230 ....chyba dlatego ,że sasanki już przekwitły :;230
Ja też zaczynam się wciągać w orlikowe szaleństwo ale na razie czekam jak zakwitną wszystkie moje działkowe dzikusy...może znajdą się wśród nich jakieś perełki :wink: :lol: :lol: :lol:
Ucieszyłaś mnie tymi czonkami....a niech sobie zasychają :roll: ...ważne ,że nie chorują :D
Trzymam kciuki za wojnę z aparatem :wink:

Iwonka może Ty jesteś po prostu przemęczona i powinnaś się gdzieś wyrwać na kilka dni...na wiosnę też często ludzi dopada takie przesilenie , może to właśnie to.... :?
Iwonko mam nadzieję ,że wszystko Ci się szybko ułoży,dobry nastrój powróci i będziesz się mogła cieszyć wiosną i ogrodem :) ;:196
Buziaczki ;:97
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Basiu takie rzeczy się zdarzają. To cwaniacy żerujący na ludzkiej wrażliwości. Ja też wysłałam pieniądze, tyle, że komu innemu. Tam została kobieta sama ze zwierzakami , mąż w hospicjum, ona bez środków do życia. Nie wiem na 100% czy to prawda. Polegam na słowie drugiego człowieka. A tyle się mówi i pisze że ludzie mało wrażliwi. Po takich sytuacjach, trudno się dziwić. :cry:
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

vertigo pisze:dziękuję za wyczerpujące informacje - zachwycające są te czosnki :roll: :D :D
Moni nie ma za co, cieszę się ,że Ci się podobają :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alll pisze:Basiu takie rzeczy się zdarzają. To cwaniacy żerujący na ludzkiej wrażliwości. Ja też wysłałam pieniądze, tyle, że komu innemu. Tam została kobieta sama ze zwierzakami , mąż w hospicjum, ona bez środków do życia. Nie wiem na 100% czy to prawda. Polegam na słowie drugiego człowieka. A tyle się mówi i pisze że ludzie mało wrażliwi. Po takich sytuacjach, trudno się dziwić. :cry:
Alinko ja już mam nauczkę :roll: ...pierwszy raz wysłałam pieniądze ....i ostatni :!: :evil:
Szkoda tylko ,że potem ktoś naprawdę potrzebujący nie otrzyma pomocy :( ....teraz zostanę przy sms dla fundancji i konkretnej pomocy dla konkretnych osób...do tej pory to się sprawdzało :!: )
Awatar użytkownika
LILA 51
1000p
1000p
Od: 14 maja 2008, o 21:48

Post »

Witaj Cynthio, widzę że i Ty padłaś ofiarą oszustwa, mnie od wysłania pieniędzy uratował mój wolny internet, chciałam to zrobić dzisiaj, ale coś mnie tknęło żeby przeczytać jeszcze raz. Jednym słowem miałam szczęście.
Śliczny ten Twój orlik nie spotykany kolor ma.
pozdrawiam Lila
Zapraszam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lilu ....szkoda słów.... :roll:

Jeszcze jest parę orlików ,które dopiero zakwitną....ciekawe jakie kolorki chowają w pączkach :wink: :D
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za odwiedzinki !!! i poprawę nastroju :) potrzebne mi bardzo bo... hmm chciałabym do ogrodu pójść i trochę popracować ale pogoda mnie troszkę osłabia :( już nie pada ale jest dosyć chłodno a ja brrr zmarzluch jestem i jakoś nie bardzo się garnę do wyjścia ale dzisiaj chyba postaram się coś , cokolwiek zrobić :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”