Ogród Idy74 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia z igliwiem mam do czynienia ,gdy grzybki zbieram :lol: ,a wtedy jest bardzo przyjemne.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wybierasz jednak igliwia z rabat :lol: :lol: A to już nie jest przyjemne...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Monia tak czytam ostatnio co piszesz o igliwiu i zaczynam się zastanawiać, czy sadzić sosny....

Ze świerkami chyba nei jest tak źle?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Ido dziś znowu piękna pogoda a ja siedzę w domu ,Ty pewnie będziesz cieszyć się ogrodem
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu, ja mieszkam w lesie - nigdy nie policzyłam, ile mam sosen w obrębie działki, bo chyba dostałabym zawału :lol: :lol: To są wielkie kilkudziesięcioletnie drzewa, zwykłe pospolite sosny. Jeśli posadzisz kilka ozdobnych sosen z dala od rabat, nie będzie takiego problemu. Mnie osobiście bardzo podobają się sosny bośniacka i żółta i mam zamiar je posadzić :)
AFRYKA
Mój ogród.
tea
50p
50p
Od: 11 lis 2007, o 17:37

Post »

Witaj Ido!!Właśnie zwiedzam Twój ogródek.Muszę przyznać ,ze jeden z piekniejszych na tym forum ,ten ogród ma wnętrze czyt."dusze".Mój jest odrobinkę większy,ale niestety nie ma w nim starych drzew,ale tak to jest jak się zakłada ogród na polu ornym.
Tea
ida74
---

Post »

Geniu wykurujesz się i będziesz działać w ogrodzie .Na razie planuj co ,gdzie posadzić. :lol: Dzisiaj chodziłam i szukałam wiosny z aparatem ,ale padły mi baterie więc zdjęcia wiosny jutro.MONIA ja tam muszę jednak latem do ciebie przyjechać bo coś mi się zdaje ,że grzybów to masz full :lol: LISKA posadz,posadz ,a potem kup grzybnię prawdziwków na allegro :lol: TEA cieszę się ,ale Twoja opinia jest chyba na wyrost :lol:
ida74
---

Post »

Wiosna ,dzieś już jest ,chciałam ją pokazać,ale fotosik nie pozwala. :twisted: :!: Jutro poproszę kogoś na forum ,to mi pomoże jak to wszystko obejść.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduś, wszystko zależy od roku - raz jest więcej grzybów, raz mniej :) Generalnie nie muszę za płot wychodzić i przynajmniej dwa kilogramy suszonych mam :lol: Czy naprawdę uważasz, że do Ciebie trzeba mieć cierpliwość?? :wink: dziękuję :D
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

No :! :!: Sama wiem ,ze irytująca jestem ,a dziękować nie masz za co :lol: 2 kg suszonych to bardzo dużo .Jak się zacznie sezon to moja wizytę masz jak w banku .Uwielbiam zbierać ,jeść i przerabiać grzyby :!: Wtedy jem ,tez dużo rapacholinu. :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam :D Ja też uwielbiam, zwłaszcza zbierać :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---

Post »

Monia skorzystam w najbliższym czasie ,bo do rodziny jeżdzę często w Twoje okolice ,do Nowego Dworu ,Pruszkowa i Na Ursynów.Nie kuś.. :lol:
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38

Post »

Ido przeczytałam o Twoim problemie z orzechem , miałam podoby problem u siebie drzewo 25 letnie o ogromnej koronie zacieniajace w promieniu 4 m. teren wokół pnia.
Do tego problem z alergią, która ponoć rzadko dotyczy pyłku orzecha, spowodował że zmuszona byłam pożegnać sie z nim , i nie żałuję.
Ido pod tym drzewem nawet trawa nie chciała rosnąć fakt że z biegiem lat było pod nim naprawdę bardzo ciemno, sadzone rośliny karłowaciały i nie chciały rosnąć.
Wyjątek stanowi bluszcz który posadziłam żeby zakryć brzydki betonowy mur, jemu te warunki nie przeszkadzały, co prawda nasadziłam go bardzo gęsto, co 20-30cm.
Za to po usunięciu drzewa rozrósł się tak ze teraz walczę z nim jak z chwastem bo bardzo wyjaławia ziemię.
Iduś takie są moje doświadczenia, wszystko zależy od wielkości drzewa , zajżyj do wątku hostowego, u Beaty/Pidżamy widziałam piękną rabatę z hostami pod orzechem , ale było to małe drzewo w porównaniu z moim olbrzymem.
Ido ja nie cierpię orzecha, męczyłam sie przez niego okrutnie przez prawie 10 lat ale ja byłam uczulona . Może w Twoim przypadku rozwiązanie Beaty przypadnie Tobie do gustu :D zobacz i powiedz co o tym myślisz.
Pozdrawiam Jola
ida74
---

Post »

Jolu dziękuję za pocieszenie i lecę zobaczyć ,a potem dodam opinię .Trawa pod moim też nie rośnie ,a orzech po przycięciu konarów coraz bardziej się rozrasta.Ja mu przycinam 3 on wypuszcza dodatkowo 4 .Fakt,że daje cień i chłodek w upalne dni ,ale to brudas.Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Iduś, pozdrawiam, co do orzecha to mam juz na myśl o nim dreszcze, ale taki był sąsiad i to głównie jego wina. Każda roślina jest piekna jezeli nie szkodzi drugiej a orzech musi jednak mieć swoje miejsce bo co tu mówic jest piękny!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”