Powinieneś pomyśleć o zmianie tytułu wątku bo "kilka kaktusów" to grube niedopowiedzenie

śliczny kolor, cudownyROBERTOBORO pisze:1 nie wiem ale mam podobną pod nazwą R. rosalbiflora
masz rację to nie wszystkie ale prawie połowa szkoda że minuscula nie chce tak zakwitnąć wszystkimi jednocześnieDelete pisze:Możesz niezły bukiet z nich zrobić.Pewnie zdjęcie nie pokazuje wszystkiego. ;)
Ja też mam w większości 1-2 sztuki ale jak zacząłem się kiedyś bawić w wysiewanie to nie myślałem że mi tyle powschodzi i tak zostało . Po troszęczku się ich wyzbywam albo dam albo się zamienię . Najwięcej mam n. submammulosus bo ok 200 szt takich 3 letnich i ze 30szt. 4 letnich , tylko że niektóre są żółte a niektóre pomarańczowe i czekam na kwiatki oczywiście ich też już mnóstwo wydałem. W tym roku pierwszy raz siałem orbea wariegata bo pomyślałem sobie że nigdy nie siałem zobaczę co z tego wyjdzie i niespodziewanie też mi tego sporo wzeszło ale jak na czymś mi zależe i chodzę koło tego jak koło jajka to wzejdzie mi 5 szt a najbardziej mi wyszły wysiewy od Czechów tam gdzie miałem porcję 15 szt to wzeszło 10 a tam gdzie porcja 100 szt to wzeszła 1-5 szthen_s pisze:Tu mnie ustrzeliłeś.![]()
Jakością i ilością.![]()
U mnie tylko po 2-3 rośliny maksymalnie hoduję. U Ciebie cały dywan roślinek i kwiatów...
Miałem dokładnie to samo.wysiewy od Czechów tam gdzie miałem porcję 15 szt to wzeszło 10 a tam gdzie porcja 100 szt to wzeszła 1-5 szt