U Antooosi :):):)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kinguś to ja na pewno zgłoszę się do Ciebie po poradę odnośnie przycięcia migdałka :) Teraz zastanawiam się jaką ziemie dla niego kupić, bo nie mogę znaleść informacji. Wiesz może?

Jeśli chodzi o magnolie to też chciałm kupić, ale zauważyłam u dalekich sąsiadów, że lekki przymrozek i kwiaty jej przemarzają. Strasznie mi się podoba to drzewo, ale jak dla mnie rośnie zaduże. Jakoś nie lubię takich wielkich drzew zasłaniających cały dom... Chodź mojemu to by się przydało, bo wygląda fatalnie (tynk się sypie).

Kinguniu świetne zakupy :) U mnie wybór lichy... Pelargonie były po 7 zł, za małe sadzoneczki bez pąków i kwiatów :shock:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

Antooosiu, piękne zakupy! Nie muszę mówić, że pokrzywki mają urocze kolory! Bardzo mi się podobają, są takie naturalne, jakby malowane przez naturę:)
pelargonki i te żółte kwiatki urocze:)
a co do bluszcza, to ja mam dla Ciebie inną propozycję. Kup sobie kapryfolium (wiciokrzew) - ma dość płytki system korzeniowy. Kwiaty cudowne i niespotykanym zapachu!! Po prostu marzenie, zwłaszcza wieczorem! Możesz przebierać w kolorach. Jest odmiana polska i japońska - japońska ma więcej kwiatków, są trochę mniejsze i ciut inaczej pachnie (mój M twierdzi, że polska ładniej;)). Jest to bardzo dekoracyjna roślina! A obok możesz posadzić powojnika (clematis) - roślina także pnąca, szybko rosnąca podobnie jak wiciokrzew, z pięknymi, dużymi kwiatami, kwitnie całe lato i z tego, co pamiętam, także jesień. Można przebierać w kolorach i odmianach korony kwiatu (np. pełne itp.). Naprawdę serdecznie polecam - można stworzyć piękne zestawienie kolorystyczne:) Oczywiście obie rosliny wieloletnie:)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

myszorek pisze:Poszalałaś Kinguś ;) Nie mogę przeżyć tych cen, pelargonie po 1zł :shock: U mnie poniżej 2,5zł nie kupisz :evil: A widziałam dzisiaj pelargonię zwisającą variegatę :roll: Jutro chyba się po nią wybiorę :lol:
A petunie fajnie wyglądają w takich wiszących koszach, kilka ich tam wejdzie ;)
Czekaj,nie kupiłas tej ciapatej?To lec...i szybko się pochwal!One są piękne...niestety,u nas nie ma ich nigdzie...bo już by były w mojej skrzynce.A co do petunii-one ponoc są bardzo żarłoczne jeśli o zasilanie chodzi.Czy to prawda?
Andziax007 pisze:Tak się składa że mam jedną z tych co Ty masz :D Z chęcią się wymienię jak moje też podrosną :lol: Pokazywałam swoje ostatnio u siebie jakie mam to jak znajdziesz chwilkę czasu to sobie zobacz :wink: Tylko jak będziesz żyłką mocować to niech Ci M zrobi dziurki po rogach i wtedy przepleciesz sobie żyłkę bo inaczej Ci będzie się zsuwać :) Ja jeszcze ich nie przymocowałam ale znając mnie to zrobię to jak wylądują na ziemi to wtedy się zabiorę za to bo teraz mi się nie chce a po drugie mam co inne na głowie :wink:
.

Aniu...no to jesteśmy umówione,ateraz poganiamy koleuski... :wink: .M mi dziurek nie porobi :( ,malował wczoraj okna i powiedział,ze absolutnie nie wyraża zgody :cry:
elila pisze:Witam! Tak się składa,że ja w tym roku zakładałam swój ogród(ek) od początku i pierwsze co kupiłam to właśnie migdałek, różę na pniu (4ro kolorową podobno) i właśnie magnolię gwiaździstą (białą), która jest strasznie droga ale nie mogłam sobie jej odmówić. Magnolię polecam bo pięknie pachnie!
Witaj Ewelinko,no własnie i ja marzę o gwiaździstej,ale fioletowej.I nie ukrywam,że obawiam się tego zapachu...czy on aby nie jest zbyt intensywny?Ja z tego właśnie powodu wywaliłam jaśmin.
basga pisze:Kinga-Tobie jak skrzynka spadnie to na ziemię a u mnie to sąsiadce /wrednej/ na parapet mogłaby wylądować. :evil: Możesz jeszcze w oknie na hakach powiesić donice z czymś zwisającym. :wink:
W sumie masz rację-ale i tak i tak-roztrzaska się na pewno :evil: A wiszące donice są pod łukiem,przy wejściu.Tylko ciężko tam sięgnąc takiemu ,jak ja krasnalowi i mam problemy z podlewaniem :evil:
treissi pisze:Kinguś to ja na pewno zgłoszę się do Ciebie po poradę odnośnie przycięcia migdałka :) Teraz zastanawiam się jaką ziemie dla niego kupić, bo nie mogę znaleść informacji. Wiesz może?
Jeśli chodzi o magnolie to też chciałm kupić, ale zauważyłam u dalekich sąsiadów, że lekki przymrozek i kwiaty jej przemarzają. Strasznie mi się podoba to drzewo, ale jak dla mnie rośnie zaduże. Jakoś nie lubię takich wielkich drzew zasłaniających cały dom... Chodź mojemu to by się przydało, bo wygląda fatalnie (tynk się sypie).
Kinguniu świetne zakupy :) U mnie wybór lichy... Pelargonie były po 7 zł, za małe sadzoneczki bez pąków i kwiatów :shock:
Ok,Monia nie ma sprawy,będziemy ciachac razem :wink: .Mój migdałek rośnie w zwyczajnej,niespecjalnie urodzajnej ziemi.Żadnych wydziwiań :wink:
No właśnie też obawiam się tych przymrozków przy magnolii... :roll: .Co do wielkości-mam idealne miejsce...mogłaby rosnąc i szalec :lol:
Leśny Duch pisze:Antooosiu, piękne zakupy! Nie muszę mówić, że pokrzywki mają urocze kolory! Bardzo mi się podobają, są takie naturalne, jakby malowane przez naturę:)
pelargonki i te żółte kwiatki urocze:)
a co do bluszcza, to ja mam dla Ciebie inną propozycję. Kup sobie kapryfolium (wiciokrzew) - ma dość płytki system korzeniowy. Kwiaty cudowne i niespotykanym zapachu!! Po prostu marzenie, zwłaszcza wieczorem! Możesz przebierać w kolorach. Jest odmiana polska i japońska - japońska ma więcej kwiatków, są trochę mniejsze i ciut inaczej pachnie (mój M twierdzi, że polska ładniej;)). Jest to bardzo dekoracyjna roślina! A obok możesz posadzić powojnika (clematis) - roślina także pnąca, szybko rosnąca podobnie jak wiciokrzew, z pięknymi, dużymi kwiatami, kwitnie całe lato i z tego, co pamiętam, także jesień. Można przebierać w kolorach i odmianach korony kwiatu (np. pełne itp.). Naprawdę serdecznie polecam - można stworzyć piękne zestawienie kolorystyczne:) Oczywiście obie rosliny wieloletnie:)
Asieńko dziękuję Ci bardzo za pochwały i cenne rady.Niestety moim koleuskom do Twoich daleko,daleko :wink: A tych żółtych nazwę zapomniałam :oops: .
A wiciokrzew mam(dokładnie nie wiem,jaki)...pnie się po kojcu psa od ubiegłego roku-kupiony za 1zeta z wyprzedaży...przedstawiał obraz nędzy i rozpaczy...obecnie rośnie szybciej od winobluszcza :wink: .A clematisy są cudowne...przymierzam się...tylko ciągle nie wiem,jaką odmianę barwną wybrac :wink: .Czekaj,a czy one lubią zwisac,czy może wolą się piąc?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Aha, czyli wiciokrzew masz:) no to czekam na zdjecia, jak Twój kwitnie! Jesteśmy zakochani w tych roślinach!:D
a z powojnikami to faktycznie trudno się zdecydować;) my kupiliśmy, jakie były;) lubią się piąć, zdecydowanie!
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Leśny Duch pisze:Aha, czyli wiciokrzew masz:) no to czekam na zdjecia, jak Twój kwitnie! Jesteśmy zakochani w tych roślinach!:D
a z powojnikami to faktycznie trudno się zdecydować;) my kupiliśmy, jakie były;) lubią się piąć, zdecydowanie!
Ok,w zeszłym roku miał tylko jeden tyci kwiatuszek :wink: .No właśnie,a ja do gazona potrzebuję coś wiszącego... :oops:

A teraz z innej beczki...znowu przy kawie robione zdjęcia...tym razem troszkę malutkiej rabatki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p

Post »

Ale piękne rośłiny!! Po prostu prawdziwa wiosna, takie intensywne kolory! Ja bardzo lubię żółte kwiaty, a w połączeniu z różowymi wyglądają rewelacyjnie!
Na leśnym balkonie
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

A dzięki,kochana jesteś Asieńko :wink: .Jeszcze odrobinka zdjątek:
Pączki czarnych tulipanów,irga na pniu i pączuś białej piwonii :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj czarne tulipany... moje czarne z biedronki były ślicznie różowe.... :roll: a tak na nie czekałam... :evil:
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Cudnie tu u Ciebie, wiosna w pełni. Ciekawe zakupy - grauluję. Czemu mówisz, że biedny rudzielec jest wredny? :shock:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
ewasz29
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2009, o 09:54

Post »

Piękne tulipany !
Awatar użytkownika
myszorek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2007, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Antooosia pisze:A co do petunii-one ponoc są bardzo żarłoczne jeśli o zasilanie chodzi.Czy to prawda?
Mam specjalny nawóz do surfinii i petunii, w zeszłym roku nawoziłam, obficie i pięknie kwitły ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Kinga pij częściej tą kawkę :) Śliczne tulipanki. A ta rabatka wcale mi na małą nie wygląda :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

agaxkub pisze:oj czarne tulipany... moje czarne z biedronki były ślicznie różowe.... :roll: a tak na nie czekałam... :evil:
Agusia powiedz mi tylko kiedy wygrzebuje się tulipanowe cebulki z ziemi,to zaraz czarniutkiego dastaniesz :wink:
anoli pisze:Cudnie tu u Ciebie, wiosna w pełni. Ciekawe zakupy - grauluję. Czemu mówisz, że biedny rudzielec jest wredny? :shock:
Anolka dzięki.Garfield to wredota,bo ostatnio zwinął mi ostatniego ruskiego z talerza :evil:
ewasz29 pisze:Piękne tulipany !
Ewo bardzo Ci dziękuję :D
myszorek pisze:
Antooosia pisze:A co do petunii-one ponoc są bardzo żarłoczne jeśli o zasilanie chodzi.Czy to prawda?
Mam specjalny nawóz do surfinii i petunii, w zeszłym roku nawoziłam, obficie i pięknie kwitły ;)
Aha....no to teraz Kochana zdjęcia dawaj,zdjęcia :wink:
treissi pisze:Kinga pij częściej tą kawkę :) Śliczne tulipanki. A ta rabatka wcale mi na małą nie wygląda :)
Hihihi,Monia wiesz...skoro nalegasz :wink: ,dzięki.Rabatka jest naprawdę tycia...to taki rożek poprzedniej...jutro postaram się cyknąc zdjęcie całości.

Za oknem muza...deszcz dzwoni o szyby :D :D :D
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

A to jak malowałaś okna to szkoda ich i Twojej pracy :wink: A gdzieś widziałam takie haczyki pod skrzynkę tylko nie wiem jak się je mocuje :lol:
Ale kolorowo :shock: Tulipanki boskie :lol: U mnie piwonia też ma pąki i będzie kwitnąć na różowo :lol:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Kinga-u Ciebie teraz pada?U mnie była burza ale wczesniej i króciutko. :lol:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”