Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu ładnie się u Ciebie wszystko rozrasta i zagęszcza , pamiętam jak wklejałaś fotki z gołą ziemią :wink: .
Podziwiam to co zrobiliście , praca wykonana na medal ;:215 .
Pisałam kiedyś że u mnie nie powschodziły cynie , kłamstwo mam aż 3 roślinki :lol: , teraz czekam na kwiatuszki bo niestety u mnie jeszcze ni kwitną , Twoje za to piękne .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Witam odwiedzających!
coma95 pisze:Aronię podobno najlepiej zbierać po pierwszych przymrozkach, ale niektórzy przemrażają owoce w zamrażalniku.
Są wtedy mniej cierpkie.
:P
Do przymrozków to ptaszyska by mi zeżarły tę aronię :D I wcale nie jest taka cierpka, a w tym roku to jest wyjątkowo łagodna i słodka....nie wiem czemu :?: ..... Ja nie mrożę w zamrażalniku przed robieniem soków tylko razem z aronią gotuję liście z wiśni i sok nie jest przez to cierpki i ma jakby leciutki posmak wiśniowy :P ....
Coma95 ...polecam aronię :P
Elu dzięki za miłe słowa...Cynie są naprawdę piękne....Moje już długo kwitną, a u Ciebie jeszcze nie???
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

jolami pisze: Elu dzięki za miłe słowa...Cynie są naprawdę piękne....Moje już długo kwitną, a u Ciebie jeszcze nie???
Jolu wyobraż sobie ze u mnie dopiero zakwitł pustynnik :lol: , więc pewnie i na cynie przyjdzie czas . W przyszłym roku posieję więcej i wcześniej może wtedy doczekam się kwiatów :roll: .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne widoczki z ogrodu .
Aronię też już przetworzyłam ,gdybym czekała dłużej ,to pewnie trzeba by ją było z ziemi zbierać ,bo lubi się osypywać .
Zawsze robiłam soki ,tak jak ty z liśćmi wiśni ,ale w tym roku zrobiłam bez nich .Wydaje mi się ,że jest mniej cierpki .Może owoce w tym roku mniej cierpkie . :?:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Elu nie wiem czy pikowałaś cynie? one to lubią...Ja swoje wysiewałam w rozsadniku a potem wysadzałam na stałe miejsce...
JolantaGraj pisze:Piękne widoczki z ogrodu .
Może owoce w tym roku mniej cierpkie . :?:
Jolu dziękuję...Wiesz, aronia rzeczywiście jakby w tym roku mniej cierpka i bardziej słodka...
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Ojej! Normalnie nie poznałam Waszej działki! Myślałam, że pomyliłam wątek... :shock: :D
Tak zarosły te rośliny?! Pnącza na altanie - nie poznać, że ona w tym roku była zbudowana! Pięknie wygląda ławeczka na tle skarpy! A ile roślin, istny busz u Was! Aż się boję przyszłego lata :D ! Ogromną pracę wykonaliście w jednym roku!
Gratuluję przetworów, które zawsze sprawiają że podziwiam Autorkę!
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Agape! Tyle przemiłych słów :oops: Dziękuję :lol:
Też jestem mile zaskoczona, że roślinki dosyć szybko rosną i czekam tylko na to ,żeby skarpa zarosła całkowicie roślinami, abym nie musiała plewić :evil: ,.....A pnącze na altance to jednoroczne....Z boku altany mam posadzony wiciokrzew - podobno szybko się rozrasta, a na drugi bok kupiłam Clematisa, który czeka na wsadzenie...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu nie poznaję twojego ogrodu, jest tak bogato zagospodarowany, tyle roślin a jak pięknie kwitną. Altanka super, bardzo ładnie wygląda, pomysłowo urządzony przód przed altanką. Miłego popołudnia.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Jolu, zdjęcie cyni a w tle astry - super :!: Moje też jeszcze nie kwitną. Ale jak przeczytałem, że u Tiji teraz pustynniki kwitną...... :shock:
Aronia nie tylko mniej cierpka ale też więcej soku puszcza po przemrożeniu.
Fajny deszczyk właśnie pada :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Joluś! Gdzie się podziałaś? Wpadłam z nadzieją na nowe fotki... Czy u Ciebie widać już zbliżającą się jesień? Czyżbyś dalej "walczyła" z przetworami? :wink:
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Kochani bardzo Was zaniedbałam :oops: Jakoś brak czasu na forum :? Dużo czasu jeszcze spędzam na działce, parę pilnych rzeczy jest do zrobienia, a pogoda jest wspaniała... Na grządkach wysiałam poplon, to wykopywanie cebul /mieczyki/, to znów wkopywanie.. :P
I plewienie :evil: Pokazała się znów nornica :evil: Będę ją raczyć gnojóweczką z bzu czarnego...A Iza, a parę słoików też zrobiłam... :P
A to parę kwitnących...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

I jeszcze takie tam...
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Joluś cudne fotki :lol: i smaczne :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Cieszę się, że przypomniałaś sobie o nas... :wink:
Muszę Ci powiedzieć, że ta Twoja skarpa wygląda świetnie. Taki dojrzały ogród na niej. Zarośnięty i kolorowy. Ten murek z podkładów to był strzał w dziesiątkę.
Z czego te kompoty? Wygadają bardzo apetycznie.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Patrząc na Twoją skarpę żałuję, że ja mam tak płasko... :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Zablokowany