Bogusiny Ogród (Bogusia2)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jacy jesteści mili
. Dziękuję za dobre słowa o moich roślinach.
Największa hosta w moim ogrodzie, niestety NN.
Ulubione tulipany. Zbliża się pożegnanie, bo kwitna już ok. 2 tygodnie.
Śliczne, delikatne rojniki, kępy liatry i lawendy, no i tulipany, które musza dotrwać jeszcze ze 2 miesiące.

Bardzo lubię to zdjęcie. Jest to azalia wielkokwiatowa Fajerwerk wtulona w niezapominajki. Nie wiedziałm, ze ta azalia zanim rozkwitnie na dobre, wypuszcza młode liście dookoła kwiatów.

Największa hosta w moim ogrodzie, niestety NN.

Ulubione tulipany. Zbliża się pożegnanie, bo kwitna już ok. 2 tygodnie.

Śliczne, delikatne rojniki, kępy liatry i lawendy, no i tulipany, które musza dotrwać jeszcze ze 2 miesiące.

Bardzo lubię to zdjęcie. Jest to azalia wielkokwiatowa Fajerwerk wtulona w niezapominajki. Nie wiedziałm, ze ta azalia zanim rozkwitnie na dobre, wypuszcza młode liście dookoła kwiatów.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Witajcie
. Ewo, Filipa wszędzie pełno. Kaja jest w nim zakochana trochę tylko zbyt wylewnie okazuje mu swoje uczucia. Filip jest bardziej powściągliwy. Widziałam jednak, jak przyszedł do niej, kiedy ona spokojnie leżała i obwąchiwał ja z wielkim zainteresowaniem a potem się przy niej ułożył. Poluje na wszystko co się rusza. Po ogrodzie fruwa, bo płoszy go najmniejszy szelest, a jednocześnie jest bardzo wszystkiego ciekawy. Widzę, że ogarnęła mnie mania robienia zdjęć ale to dlatego, że tak kolorowo zrobiło się w ogródku.
Dziś w roli głównej złotokap, tawuła u stóp brzozy i widoczki ogólne na kwaśna rabatę pod sosną. No i moje kochane zwierzaki
.
Na kracie wspina sie Weilchenblau

[

Dziś w roli głównej złotokap, tawuła u stóp brzozy i widoczki ogólne na kwaśna rabatę pod sosną. No i moje kochane zwierzaki

Na kracie wspina sie Weilchenblau

Bogusia
Bogusia
-
Haniu ale się zmartwiłam. Skąd ten azot
. Ja w tym roku zasiłałam wszystkie rosliny granulowanym obornikiem, a RH dostały obornik koński z korą i torfem kwasnym i na tym koniec. Owszem podsypałam odrobinę azofoski Edenowi, bo nie moge patrzeć jak stoi i w ogóle nie rosnie i jednemu zawilcowi japońskiemu, z tego samego powodu. Więc nie wiem skąd nadmiar azotu u Fajerwerka. Obok rosnie Nova Zembla i Klondyke i chyba są w porządku.

Bogusia
Bogusia
Witaj Bogusiu, musze Ci tak po cichu zdradzić że jestem cały czas gościem w Twoim ogródzie a podziwiam nie tylko piekne roskina ale i zwierzaczki.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hihihihim, obornik, obornik SłoneczkoBogusia2 pisze:Haniu ale się zmartwiłam. Skąd ten azot. Ja w tym roku zasiłałam wszystkie rosliny granulowanym obornikiem, a RH dostały obornik koński z korą i torfem kwasnym i na tym koniec. Owszem podsypałam odrobinę azofoski Edenowi, bo nie moge patrzeć jak stoi i w ogóle nie rosnie i jednemu zawilcowi japońskiemu, z tego samego powodu. Więc nie wiem skąd nadmiar azotu u Fajerwerka. Obok rosnie Nova Zembla i Klondyke i chyba są w porządku.

Nie pędź ich już.
Tego jedzonka straczy im teraz na 2-3 lata.
Na jesień jedynie siarczan potasu, żeby wzmocnić tkanki.
-
I może trochę fosforu, żeby im się chciało zawiązać duuużo kwiatków na przyszły rok
?

Bogusia
Bogusia