Jeśli chodzi o storczyki w hydro to może dodam coś od siebie ;) Mam dwa maluchy wsadzone bezpośrednio do granulatu - jednego falka i kawałek pędu 'Ludwiski', który ułamał się w paczce. Falek rośnie sobie b. ładnie, wypuszcza nowe zdrowe korzonki, więc ja jestem cała szczęśliwa

Kawałek Ludwiśki, również się zadomowił w hydro i popuszczał korzonki, co czyni mnie jeszcze bardziej szczęśliwą ;)
Zasada jest jedna przy hodowlach hydroponicznych storczyków, utrzymywać minimalny poziom wody.
Jak to jest z przeniesieniem do hydro, nie wiem na dłuższą metę, bo mam przeniesione dwa ale nie aż tak dawno temu, więc jeszcze nie mogę za bardzo nic powiedzieć poza tym, że się dzielnie trzymają

Być może dzieje się tak samo jak i przy innych roślinach przeniesionych w hydro, korzenie które pobierały wartości odżywcze w ziemi przestają być użyteczne. Chociaż czy jest taka różnica wielka miedzy storczykiem siedzącym w korze a w granulacie
Fajne wazony
Kamila pokazałaś

Są jeszcze również osłonki przezroczyste do storczyków, więc również i takowe można wykorzystać.
Tereso, śliczności pokazujesz