Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu pogoda faktycznie nas nie rozpieszcza :( susza straszna, ale mimo to jakoś roślinki sobie radzą, musimy mieć nadzieję, że to przetrwają i w przyszłym roku będzie lepiej :)
Deszczyku życzę :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
Przepiękne , lilie , liliowce, przetacznik.
Pomidorki już się zapowiadają bardzo dobrze. Moje tez jeszcze zielone.

U mnie tez susza. I tak samo to wygląda. :roll:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witam wieczorową porą dalej brak deszczu u nas nawet ligustry zaczynają się kłaniać, a to takie wytrzymałe rośliny.Nawet nie ma co focić, bo róże dopiero się zbierają tylko zielsko jakieś się panoszy . Dzisiaj byłam na super spotkaniu z Andrzejem [any] u naszej Beatki [Beaby] Było jak zwykle superowo szkoda ,ze trochę pogoda spłatała nam figla,ale roślinki się ucieszyły z darmowego podlewania.Jednak potem się wypogodziło i mogliśmy dalej kontynuować nasze tetate przy kwiatkach

Obrazek

Obrazek

ANIU wszystko szybko przekwita chociaż nie powiem Cherry girl wciąż ma wielkie bukiety i nic nie robi sobie ze słońca .Niestety kwiaty już trochę wyblakły, ale my też z biegiem lat blakniemy :;230

Obrazek

Obrazek

MARIUSZU cóż na pogodę nie mamy wpływu to siła wyższa musimy się z tym pogodzić inaczej sobie ne da.Za zyczenia bardzo dziękuję przydadzą sie oby się spełniły

Obrazek

Obrazek

GRAŻYNKO nie usuwaj to będzie dla potomności ,albo jako wspomnienie minionego sezonu. No cóż nasz limit opadów wykorzystaliśmy w maju to teraz nie potrzebujemy ;:174

Obrazek

Obrazek

IRENKO ależ z Ciebie laska ;:333 Ja bardzo cieszę się z mojej Grace to niezwykle chętna do kwitnienia róża i po mimo tych cienkich łodyżek kwiat się nie przewiesza stoi sztywno .Fakt kwiatki są małe, ale to dopiero pierwszy sezon u mnie .Lubię lilie w kropeczki, a zapach unosi się bossski istna kakofonia zapachów floksów i lilii

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE nic nie poradzimy szkoda tylko hortensji one dla przetrwania potrzebują więcej wody, zresztą dalie również a i piwonie do zawiązania przyszłorocznych pąków również .Ja juz nawet pod płotem sąsiada nie podlewam bo tam i tak wszystko przelatuje

Obrazek

Obrazek

IWONKO dzięki za życzenia deszczyku, ale takiego prawdziwego który pozwolić się opić roślinkom .Niestety na razie bez zmian ;:196 Patyczki niech rosną w siłę reszta również

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU no to może i ja wyciągnę parę i dam w doniczkę czy masz ją w ziemi czy w korze tak jak storczyki. No cóż u mnie musi być wykorzystany każdy kawałeczek miejsca, ale pomidorki nie narzekają róże również nie :;230 co widać na fotkach Ta pętelka to przetacznik Bubblegum fikuśnie wyrósł

Obrazek

Obrazek

ADO oby życzenia obfitego deszczu sie spełniły bo wszystko już wycieńczone bez wigoru ale jakoś sobie wszystko na razie radzi

Obrazek

Obrazek

AGUSIU dbam o wszystko jak umiem ale pogoda nam w tym roku płata figle .Grażynka wstawiła wykaz opadów to tylko maj był taki obfity w opady a czerwiec i lipiec beznadzieja.Jednak nic na to nie poradzimy Twoje umęczone od deszczu a moje od suszy ;:174

Obrazek

Obrazek

Życzę wszystkim pogody wedle życzeń i udanego weekendu ;:196

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu, bardzo kwitnąco w Twoim ogrodzie! Róże wszędzie wyglądają, cudne liliowce i floksy, jakich nie mam ;:145 Mystery dream coraz piękniejsza, trąbkowe u mnie już kończąpachnieć, a u Ciebie taka świeżutka! Lowely day - cudo!
Bletillę wsadziłam korzeniami do podłoża dla storczyków, a że to storczyk ziemny, to bulwki zasypałam ziemią kwiatową.Myślę, że zadowolony, skoro kwitnie!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:heja :heja Podlewało calutką noc, dzisiaj również po południu trochę popadało .Super Agusia dmuchała ,ze chmurki deszczowe dotarły także do nas .Ojjj ,ale rano znów było mnóstwo oślizłych gości ,jednak coś za coś wolę je juz zbierać zamiast wężowego aerobiku .Oczywiście pokazało się też parę cudnych kropelek które musiałam uwiecznić bo nie byłabym sobą :) One aż prosiły sie o fotkę :;230 Calutka Elżbietka, ścięty Westerland, również do poprawki poszedł też Alibaba.Super się pracowało tylko to padnij ,powstań już dało się odczuć w moim kręgosłupie, ale trudno dałam radę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARTUSIU dziękuję ;:196 potem jeśli nie zakwitną to dam na próbę do doniczki na zimę białą i różową.Większość kwiatów ścięta, teraz na razie cieszą lilie i liliowce ,bo róże dopiero budują kwiaty a niektóre jak młodziutka Amelie Nothomb ukorzeniona przez Iwonkę 1 ;:196 juz pokazała swój pierwszy kwiatek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj sprawdzałam które z nowych lilii już zakwitły i jeszcze sporo ich brakuje są w pakach a Sweet surrende wciąż ma jeszcze kwiaty to przecudna lelujka

Obrazek

Życzę wszystkim weekendowej pogody wedle życzeń ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu jakie kropelki śliczne, a u nas znowu gdzieś po okloicy krążył deszcz, nawet burze słychać było, ale nie w Szczecinie, znowu nie u nas ;:185 , cudne Twoje floksy, no a różyczka Silesia piękna w pąku, rozwinięta zresztą też ;:215 dmuchajcie do mnie troszkę chmury ;:180
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Mistery dream z powodzeniem mogłaby pisać kryminały, tak misternie buduje napięcie ;:oj Pomaleńku odsłania swoje tajemnice. Wygląda jakby spod strojnego płaszczyka, zaczynała pokazywać się balowa sukienka. Z uwagą odchyla płatki, pokazując zaskakująco kolorowe wnętrze. Jestem ogromnie ciekawa, jak będzie wyglądała w pełnym rozkwicie ;:65
Kropelka z domkiem, to prawdziwy majstersztyk ;:63 Pozostałe też piękne, ale tej żadna inna nie dorówna.
Dzięki wodzie z nieba będziesz mogła wreszcie porzucić wężowy taniec i oddać się bardziej przyjemnym czynnościom, czego Ci życzy
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, a ten wcześniej pokazany 'lilak twist' to próba naszej spostrzegawczości? Jak marzanka i macierzanka? :wink:
Bo mi na floksa wygląda a nie lilaka :)
Kropelki śliczne i chyba bardziej na nie czekałaś, niż na podlewanie ;:306
A ten domek w kropelce to prawdziwy majstersztyk ;:333
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A deszczyk sobie powolutku pada i pada, a ślimaki się cieszą z takiej pogody. No cóż coś za coś mam nadzieję ,ze nie pożrą mi przez noc wszystkiego

ADNRZEJU niestety tym razem to nie literówka bo on naprawdę nazywa się Phlox paniculata Adessa special Lilac twistTrochę za dużo tego pisania na fotce, więc napisałam skrótowo. Domki zatopione w kropelkach to tylko u mnie :wink: a z deszczykiem to połowa racji ,bo podlewanie owszem, ale za kropelkami już tęskniłam takimi jak ta z domkiem

Obrazek

Obrazek

IWONKO 1 ;:180 rzeczywiście Mystery każe długo na siebie czekać stroi się jak panna młoda na ślub .No ciekawe ile dni jeszcze będzie trwała ta zabawa w kotka i myszkę.Kurcze nie pochwaliłaś Amelkowego pączka dzięki Tobie ;:196 następna Amelka zagościła u mnie ;:196 Dzięki wodzie z nieba mogłam wreszcie oddać się ścinaniu róż, bo Elżbietka już wołała o to, a przedtem jak wpadłam to nie wiedziałam za co najpierw się brać czy podlewanie, pielenie, podwiązywanie czy ścinanie.Jutro z rana najpierw zbiórka slimaków sie zapowiada, bo wciąż powolutku podlewa

Obrazek

Obrazek

IWONKO nie będę taka i dmuchnę rano w Twoją stronę niech i u Ciebie też podleje ;:196 . Długo wyczekiwany był ten deszcz ,ale wreszcie sie zlitował nad nami i dotarł szkoda ,ze u mnie mogłoby padać dziennie, bo moja gleba przyjmie każdą ilość wody i nigdy nie będzie jej dosyć chyba ,żeby mocno podniosły sie wody gruntowe

Obrazek

Obrazek

Dla jednych podlewania, dla innych słoneczka życzę do wyboru kto czego potrzebuje i mile spędzonej niedzieli ;:196

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Nareszcie deszczowe klimaty! Chociaż na zdjęciach rośliny wyglądają na zadowolone i nic im nie dolega. No tak, ślimole lubią mokro. Szkoda, że musimy wybierać między plagami. Na działce dawno mnie nie było, po powrocie też pewnie zastanę pogrom, bo u nas deszczu nie szczędziło i ślimole miały pewnie radochę. Róże piękne masz w ogrodzie ale i liliowce i lilie śliczne! Zdaje mi się, że jeden z Twoich liliowców to Catherine Woodbery. Teraz po deszczu roślinki złapią drugi oddech a my będziemy podziwiać zdjęcia Twojego pięknego ogrodu.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Andrzejku - no tym razem to i ja byłam czujna, też od razu wyłapałam tego "lilaka" ;:306
Jadziu, ta Twoja Mistery jest w rzeczywistości o wiele ładniejsza, choć i na zdjęciach już czatuje.
Kropelkowe zdjęcia znowu są bardzo udane. ;:215
Jeszcze raz dziękuję za piątek ;:196
Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Czyli floks, ale lilak :wink:
Ale przynajmniej wiesz Jadziu, że czytam uważnie :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Zazdroszczę deszczu u mnie susza. Powoli zaczynam wycinać byliny bo wszystko usycha. Hosty mają suche liście ;:145
Jadziu róże ładnie kwitną i nie widać oznak braku wody. Śliczna Pink Giant taka kobieca i delikatna.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Jadziu u mnie wczoraj popadało i to dość dobrze , róże kończę ścinać i będziemy czekać na nowe kwiatki , dalie u mnie jeszcze nie kwitną , bo było sucho , ale u Ciebie w ogrodzie to kolorowo , piękne lilie , Baruta miałam i mi znikła , ale kolor to ma taki cytrynowy , ja takie lubię , pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne lilie.
Tą lilie pink giant .Ale do tej pory była nn.
I ta ciemna dalia taka inna i taka piękna.
Ja nie spotkałam takiej .Bo tak kupilabym bym ją sobie. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”