Witam wieczorową porą dalej brak deszczu u nas nawet ligustry zaczynają się kłaniać, a to takie wytrzymałe rośliny.Nawet nie ma co focić, bo róże dopiero się zbierają tylko zielsko jakieś się panoszy . Dzisiaj byłam na super spotkaniu z Andrzejem [any] u naszej Beatki [Beaby] Było jak zwykle superowo szkoda ,ze trochę pogoda spłatała nam figla,ale roślinki się ucieszyły z darmowego podlewania.Jednak potem się wypogodziło i mogliśmy dalej kontynuować nasze tetate przy kwiatkach
ANIU wszystko szybko przekwita chociaż nie powiem Cherry girl wciąż ma wielkie bukiety i nic nie robi sobie ze słońca .Niestety kwiaty już trochę wyblakły, ale my też z biegiem lat blakniemy
MARIUSZU cóż na pogodę nie mamy wpływu to siła wyższa musimy się z tym pogodzić inaczej sobie ne da.Za zyczenia bardzo dziękuję przydadzą sie oby się spełniły
GRAŻYNKO nie usuwaj to będzie dla potomności ,albo jako wspomnienie minionego sezonu. No cóż nasz limit opadów wykorzystaliśmy w maju to teraz nie potrzebujemy
IRENKO ależ z Ciebie laska

Ja bardzo cieszę się z mojej Grace to niezwykle chętna do kwitnienia róża i po mimo tych cienkich łodyżek kwiat się nie przewiesza stoi sztywno .Fakt kwiatki są małe, ale to dopiero pierwszy sezon u mnie .Lubię lilie w kropeczki, a zapach unosi się bossski istna kakofonia zapachów floksów i lilii
FLORIANIE nic nie poradzimy szkoda tylko hortensji one dla przetrwania potrzebują więcej wody, zresztą dalie również a i piwonie do zawiązania przyszłorocznych pąków również .Ja juz nawet pod płotem sąsiada nie podlewam bo tam i tak wszystko przelatuje
IWONKO dzięki za życzenia deszczyku, ale takiego prawdziwego który pozwolić się opić roślinkom .Niestety na razie bez zmian

Patyczki niech rosną w siłę reszta również
MARTUSIU no to może i ja wyciągnę parę i dam w doniczkę czy masz ją w ziemi czy w korze tak jak storczyki. No cóż u mnie musi być wykorzystany każdy kawałeczek miejsca, ale pomidorki nie narzekają róże również nie

co widać na fotkach Ta pętelka to przetacznik Bubblegum fikuśnie wyrósł
ADO oby życzenia obfitego deszczu sie spełniły bo wszystko już wycieńczone bez wigoru ale jakoś sobie wszystko na razie radzi
AGUSIU dbam o wszystko jak umiem ale pogoda nam w tym roku płata figle .Grażynka wstawiła wykaz opadów to tylko maj był taki obfity w opady a czerwiec i lipiec beznadzieja.Jednak nic na to nie poradzimy Twoje umęczone od deszczu a moje od suszy
Życzę wszystkim pogody wedle życzeń i udanego weekendu