Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Iwonko, bogactwo kwitnień u ciebie wielkie.
Hortensje cudne. ;:167
Och już masz pyszne brzoskwinki, fajnie.Moje dopiero są we wrzeniu dobre.Szkoda,ze nie wiesz co to za odmiana.
Taka wcześniejsza przydałaby mi się.
Pomidorki tez smakowicie wygladaja.Ja je coraz podjadam ;:108 .
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pomidorki swoje też już podjadam ale o nadziemnej rzodkiewce to nawet nie słyszałam ;:oj ,roślinki co jedna to ciekawsza ,jak dużą masz Iwonko działkę ,że tyle tego dobra mieścisz ;:63 .Miałam od Ciebie nasionka papużki ale jakoś nie pokazały się albo nie daj Boże uznałam że to chwast,bo tak potrafie zrobić,wydaje mi się ,że w ten sposób pozbyłam się rozwara,zapomniałam że tam był i już go nie ma ;:223
Pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko taki właśnie gąszcz pasuje do Ciebie :D Najważniejsze że się jeszcze w nim nie gubisz ;:306
Powiem Ci szczerze że ten ogrom gałęzi, bo ciąć krzewy trzeba...róże też przekwitające byliny...coraz bardziej mnie przeraża. Noszenie, palenie bądź zrębkowanie powoli mnie przerasta. Ale cóż chcesz mieć ogród to zap... ;:306 ;:306 Fajnie że nam podlewa, bo wreszcie rośliny ruszyły! Nie wiem dlaczego ale już drugi raz trojeść ładnie kwitła ale nie zawiązała owoców ;:145 A w ogóle to mam tą trojeść w dwóch odsłonach jedna ma liście jak Twoja ja nazywam jak fikus, a druga wąskie jak oleander...wiesz coś o tym? Miłej niedzieli! ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko - czy wystarczy jak wyślę Ci to we wrześniu? Czy wolisz jeszcze teraz w tym tygodniu?
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Mało mnie ostatnio, po urlopie a potem zwolnieniu, które do czwartku miałam ruszyłam do pracy i tak przez cztery dni, czyli jeszcze jutro 12h i na reszcie jeden dzień wolnego będę miała, to muszę koniecznie na działeczkę jechać, bo tyle dni bez działkii, już rady nie daję, uzależniona jestem ;:306
Było też trochę atrakcji po pracy, między innymi festiwal sztucznych ogni, który odbywa się u nas co roku, bardzo lubię oglądać fajerwerki, to tak mój bzik,, byliśmy też na dniu leszcza, który też co roku odbywa się w Nowym Warpnie, czyli prz granicy z Niemcami, byliśmy z naszą najmłodszą wnusią Zosią, już fajna dziewczynka jest i też woła o wycieczki do dziadków, to tak wszystko między pracą i spaniem, jestem padnięta z lekka, ale co tam, zimą odpoczywać będę ;:108
Wspaniałego nowego tygodnia kochani :wit
Maryniu oj tak, wypełniony, ale pomału zaczynam robić porządki, przenosić rośliny, robić miejsce, jeszcze coś upchnę ;:306
Jadziu to moje najpiękniejsze chwile, kiedy mogę mieć wszystkich razem koło siebie, cieszą takie momenty bardzo ;:167 , papużki jeśli zerwiesz nasionka nie rozsieją się, a wiosną jak z korzenia mi wychodzą młode, to tam gdzie nie chcę to wyrywam po prostu, gęsie szyjki posadzone w takim miejscu mam, że mogą się rozłazić, nie przeszkadza mi to ;:108
Aniu no szkoda właśnie, bo są naprawdę przepyszne z lekkim posmakiem moreki, no super ;:215 , z pomidorkpow jestem zadowolona, obrodziły w tym roku ;:108
Tereniu ja też mam ją pierwszy raz, ale smakuje super jak prawdziwa pikantna rzodkiewka, na pewno zostawię sobie ze dwie na nasionko, tu są tylko trzy krzaczki a rzodkiewki, że nie przejemy, Tereniu a może one wcale nie wzeszły, nie wiem jak to z nasionkami papużek jest bo ja też siałam kilka razy i nie wschodziły, te mam z sadzonek od korzenia, więc jak byś chciała to wiosną mogę od korzenia Tobie podesłać, tylko żebyś pamiętała ;:108
Marysiu ja wręcz czuję się cudownie w tym moim buszu, uwielbiam go, nie wyobrażam sobie inaczej, teraz sąsiadki działkę próbuję zabuszować, bo mam ją pod opieką na rok, ale koło domu, to nawet z wieczora wychodzę na chwilę i też coś porobię, posadzonkuję i wsadzam ;:306 , ale się zdziwi za rok ;:oj , a o tej trojeści co pisze to sama nie wiem, a kwiaty ma takie same?
Beatko napisałam do Ciebie PW. :wit
Troszkę mojego buszu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu taki gość, w winobluszczu na domku maja gniazdko, i pewnie maluch uczył sie fruwać, , nie uciekał przede mbną, ale też i ja nie chciałam stresować jego i rodziców, więc tylko zdjęcie pstryknęłam i poszłam sobie

Obrazek

A tu nasza na razie najmłodsza kruszynka Zosia ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko :wit
Ladne te twoja latrie. moje w tym roku jakieś nie za specjalnie.A może ich najpiękniejszy widok widok mi uciekł.
Galtonia śliczna.Moja tez zaczyna kwitnac.
Piękny ten biasy hibiskus ;:108 ;:108
Hortensje piękne. teraz brylują w ogrodzie. ;:215
ładna ta twoja Zosia .Pewnie twoja ulubienica ??
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko co to za fajne szable przy trawach czy to juka???? https://images92.fotosik.pl/232/77337d5e06328981med.jpg Zosieńka sliczniusia i dlaczego miałaby nie lubić wędrówki z babcia to zawsze frajda .A Ty wciąż w rozjazdach nie masz czasu na nudę i ta trzymać ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Taki busz ma swoje zalety ;:oj Nie tylko chwasty nie mogą w nim zaszaleć, bo nie mają gdzie, ale wszystko się tak cudownie ze sobą przeplata :tan Nie wiadomo gdzie zaczyna się, gdzie kończy jedna roślina, a gdzie kolejna. Mnie Twój busz zachwyca ;:63
Zastanawi mnie jedynie, w jaki sposób się po nim poruszasz? Masz meczetę do wycinanie ścieżek, czy raczej szczudła ;:306 ?
Zawsze pokażesz coś ciekawego, tym razem są to rzodkiewki nie z tego świata ;:oj Co to też ludzie nie wymyślą ;:113
Zdrówka życzę w takim razie ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cieszę się, Iwonko ;:167 , że wróciłaś do zdrowia. ;:303
Jeden i drugi Twój busz bardzo mi się podobają, ;:63 takie bogactwo roślinne ogromnie lubię, ;:108 jednak muszę mieć ścieżki między rabatami, w przeciwnym razie bym się pogubiła. ;:306 Zapewne masz lepszy zmysł orientacji niż ja, dzięki czemu nie giniesz w gąszczu. ;:303 ;:303
Zosieńka rośnie i wkrótce będzie pomagała babuni. :D
Widzę u Ciebie piękną Leycesterię ;:215 Moja zmarniała i wybyła. Zbyt wcześnie wystrzeliła wiosną, po czym podczas przymrozków najpierw straciła listki, a potem cała padła na amen. ;:223 Natomiast papużki z nasion od Ciebie nawet wykiełkować nie zechciały. Pewnie coś nie tak zrobiłam. :oops:
Moje galtonie już dawno przekwitły i pewnie po niedzieli już je wykopię, a Twoja zdobi ogródek. ;:333
Pięknie w tym Twoim królestwie ;:433 i smacznie ;:92 , a naziemne rzodkiewki to znowu coś niesamowitego ;:111 , czym często nas zaskakujesz.
Ale bardzo proszę: zaskakuj dalej, wszak lubimy takie ciekawostki. :tan
Dobrego i zdrowego tygodnia, Iwonko. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, zieleń już dojrzała w ogrodach... ale nadal pięknie. ;:167
Ciesze się, że wróciłaś do zdrowia ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajny miałaś urlop, rodzina w komplecie to jest to czego rodzice pragną najbardziej a mnogość wnucząt to szczęście bez granic. ;:215
Niefajnie że chwilkę zaniemogłaś, za to mogłaś wypocząć po wcześniejszych wojażach.Taki z Ciebie obieżyświat że na miejscu usiedzieć nie możesz. ;:306
Myślałam, że u mnie jest busz, ale przeglądając Twoje foteczki, doszłam do wniosku, że u Ciebie to prawdziwa dżungla i bez maczety ani rusz. :;230
Te Twoje gęsie szyje, u nas zwą się kacze dzioby. ;:oj Już nawet nie pytam o rośliny których masz zatrzęsienie a ja pierwszy raz je na oczy widzę, bo i tak nie miałabym gdzie ich zmieścić. ;:224 Galtonia nadal Ci kwitnie, tak samo jak moja a na widok brzoskwiń ślinka mi pociekła. ;:152
Pozdrowienia zostawiam i od czasu do czasu deszczyku życiodajnego życzę. ;:79 ;:cm
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko ogród widzę pięknie kwitnie i plonuje :) No proszę udało Ci się chyba jukę wyprowadzić na małe drzewko ;:oj , bo wcześniej wspominałaś a teraz widzę, że jest, brawo ;:63
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Piękne zdrowe rośliny. Mnie zawsze cieszą skrzydlaci goście w ogrodzie.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Nie często ostatnio tu bywam, bo jakoś mi czasu coraz bardziej brakuje, działeczka wymaga uporządkowania, a pogoda jeszcze taka, że te promienie słonka chciało by się wykorzystać maksymalnie i wnuki z nami też jeszcze póki co chcą jeżdzić na wycieczki, tyle jeszcze miejsc nie odwiedzonych w tym roku mamy, a zaplanowane były, no i praca, ostatnio cztery dni pod rząd po 12 godzin siedziałam w pracy, to po takim maratonie to już się nic nie chce, teraz dzień pracy, dzień wolny, to oczywiscie działka i tak dni uciekają, a lato sie kończy, co widać u nas dość mocno, bo susza trwa nadal, drzewa gubią już liście, rosliny przekwitają w bardzo szybkim tępie, owoce nie zebrane usychają, więc spieszyć się trzeba ze zbiorami ;:108
Edwardzie dziękuję pięknie ;:215
Mariuszu tak jak chciałam, mam nadzieję, że będzie pięknie wyglądać drzewko juki ;:215
Stasieńko kochana to prawda, to był piękny czas, najlepszy ze wszystkich , masz rację usiedzieć to ja nie potrafię na miejscu, wycieczki, wycieczki i działeczka, na działce siedzę tylko wtedy jak są goście, tak też nie potrafie posiedzieć z kawa w ręku ;:306 , dżunglę mam to prawda, ale i ścieżki są, poukrywane, ale poruszać się po nich można jeszcze z łatwością, za życzenia bardzo dziękuję ;:196
Basiu a no widać już schyłak lata, widać, dziękuję ;:196
Lucynko dziękuję również ;:196 , ścieżki mam oczywiście, ja mam układ działeczki taki, że ścieżki to schody, układ skarpowy, długa kiszka, ciężka ta moja działeczka, ale ją bardzo lubię ;:167 Leycesterie okrywam na zimę i późno odkrywam, temperatury w tym roku zimą nie były straszne, ale i tak dośc długo trzymałam okrycie na niej, nasionka z papużek mi tez nie chciały wschodzić, ale ona rozchodzi sie korzeniami, więc jak jeszcze zechcesz, to wiosną od korzenia dostaniesz ;:108
Iwonko o tak, zielsko u mnie nie ma żadnych szans ;:306 maczety nie używam ;:306 , nie ma takiej konieczności, są schody, ścieżki, nie pokazuję tego po prostu, rzodkiewki są fajne, tylko drobne, smakują jak te z ziemi główki, no może są bardziej pikantne ;:108
Jadziu tak, to juka, jakaś z Grecji przywieziona, prowadzę ją na drzewko, jak na razie fajnie to wygląda i wychodzi ;:215 , Zosia jeszcze za mocno za mamą tęskni, dlatego samej jej nie zabieramy jeszcze, no ale za rok pewnie już zechce i sama z nami jeździć na wycieczki
Aniu Zosia najmłodsza na razie, kochana rozbójnica,w listopadzie przyjdzie na świat maluszek, chłoczyk, Adrianek i to on zajmie miejsce najmłodszego, ale kocham je wszystkie jednakowo, to moje skarby najdrożdsze ;:167 za pochwały roślin dziękuję pięknie ;:196
Dobrego tygodnia kochani Wam życzę :wit
Dostałam kiedyś taką ciekawą pelargonię, nazwy nie znam, ale doczekałam się jej kwitnienia, ciekawe jak Wam się podoba?

Obrazek

Dzisiaj byłam w przychodni, a koło przychodni skwer, roslinki różne i taki ładny Oman wąskolistny rośnie, zebrałam z niego nasiona, bo fajna i nie wysoka roślinka, może ze 20/25 cm.

Obrazek

Na działeczce też jeszcze kolorowo, co bardzo cieszy ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Iwonko śliczna ta Twoja działeczka ,tyle masz jeszcze kwitnień ,wcale nie widać żeby susza im doskwierała ;:63 ,u mnie też susza ,ciągle gdzieś pada a nas omija ;:223 .Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”