Moniś takie pomyłki są bardzo denerwujące. No bo jabłonie dobrze owocują, jak mają odpowiednie zapylacze i kto kupował jabłonki to wie, jak trzeba się nakombinować, żeby wszystko pasowało. Miałam kilka odmian, które chciałam mieć a potem drugie tyle zamówiłam po to, by wszystkie miały odpowiednie zapylacze. Więc jak jedna się nie zgadza, to kto wie co tam z resztą będzie

Ja np bardzo nie lubię odmian za słodkich ani takich z tłustą skórką, wybierałam tak, żeby ich nie było. A będę miała- nie wiadomo co. I nie wiadomo, czy zechcą ładnie owocować, takie w ciemno wybrane.
Pan ze szkółki jest w porządku, tzn napisałam, zadzwoniłam, jeszcze raz napisałam i za kilka dni przyjadą drzewka, niby już dobrej odmiany, ale co to będzie- to się okaże
Pamiętam, jak się narobiłam z sadzeniem, wszystko to dojechało jak mąż był w delegacji i ja sama zasadziłam wszystkie drzewka. Do domu to się czołgałam

I przykro trochę, ze tyle roboty i ponad rok czekania, a urosło nie to, co chciałam

No, to sobie zrzuciłam z serca

Czasem trzeba
Izuś faktycznie mam większość takich kwiatków- swojskich, wręcz pospolitych

Nie przeszkadza mi to

tak, tak się pomylili w szkółce, jakbym kupiła w markecie, to nie byłabym tak zawiedziona

Mam z marketu jabłoń i się nie zgadza, ale wiedziałam, ze taka jabłonka z Biedronki może być niespodzianką. Dzięki, te łubiny bardzo różnorodne wyrosły, też mi się w tym roku podobają, już podrosły i ładnie kwitną
Ed wiem, są takie fajne drzewka z dwoma odmianami, chciałam sobie taką kupić wiosną, ale już mam tyle jabłoni, ze za kilka lat utoniemy w jabłkach

Moja to jedna odmiana na jednej podkładce. Może nauczę się kiedyś szczepić, przejdę po wiosce, popytam i zaszczepię sobie taką prawdziwą papierówkę?
Aniu u mnie też większość piwonii w tym roku nie kwitnie

Ale podrosną i kiedyś zakwitną

Tylko jakim kwiatkiem, to nie wiadomo, może powinnam etykietki zdjąć, żeby się nie nastawiać ?
Martuś a ja mam wrażenie, że mało co kwitnie teraz, że na kwiatki dopiero czekam, może całkiem inaczej patrzę czasem na swój ogród

Dziś chodziłam po kątach, podziwiałam pączki na kwiatkach, jak ładnie będzie jak się otworzą.