Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Ewelina widzę zaszalałaś, hmm u mnie nie widziałem tych białych Ping Pong, może słabo szukałem ;:224 zobaczymy jak zakwitną :) udanej zabawy życzę no i może owocnych zakupów :wink:
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko, jaki cudny ten niebieski motylek. U mnie chyba taki jeszcze nie był. Przylatują, ale takie malutkie
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewcia jeszcze masz mało cebul?Matko jedyna!!!! ;:oj
Tyle szt. nie miałabym chyba gdzie posadzić a ty chcesz jeszcze...no tak , ale ty masz powiększone włości , to możesz sadzić...
U mnie leje i leje....nie pogniją nam te cebule? ;:145
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, też będę niecierpliwie czekała na zdjęcia Twoich kwitnących 'Ping Pongów'. ;:108
Dobrej, szampańskiej zabawy :tan :tan :tan :tan na weselu Wam życzę. ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewelinko będzie wiosną w twoim ogrodzie dużo brzęczących gości, jak wszystkie cebulki wystartują ... Miłego weekendu ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko ja kupowałam w ub. roku czosnki w lidlu, te olbrzymie są wspaniałe, w tym roku jak zakwitły, to aż mnie zatkało... tylko źle zrobiłam, że je posadziłam blisko siebie. Te drugie, mniejsze też ładne. Jutro obieram kierunek lidl... trzeba zrobić zakupy na weekend :roll: ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No tak, teraz dobry czas na cebulowe. ;:167 Czosnki bardzo lubię. Ale mój ogród jeszcze w ping-ponga nie gra. No i nie wiem czemu jeszcze nie mam tych czosnków. Chryzantemy ping-pong też co roku podziwiam, ale niestety - jak na razie to tylko cięte.
Mi na razie nornice nie ruszają cebulowych, co roku mam to co sadziłam no i oczywiście z nawiązką, bo się rozrastają, szczególnie tulipany i narcyzy. Sadzone są od razu do gruntu. Więc może tak samo będzie i u Ciebie. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ewelinko czosnki są bardzo dekoracyjne i jak kwitną i po przekwitnięciu też! Poza tym chyba nic ich nie je, przynajmniej u mnie! Może trochę za późno, ale baw się dobrze na weselu! :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelina, ależ masz tych cebulowych. Wiosna będzie pięknie, na pewno. Ja zraziłam się do czosnków, nigdy nie miałam takich ślicznych, dużych, fioletowych kul. A w tym roku jak już czosnki wystartowały, to w kwietniu połamał je ciężki, mokry śnieg i znów ich nie miałam...
U mnie jeszcze żadna cebulka nie posadzona w ziemię. A może włożę do lodówki i posadzę wiosną... :;230 Przynajmniej nornice nie zjedzą :uszy Ale czy dwunożne szkodniki nie potraktują cebulek jako przysmaku na kanapki ;:124
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Motyli ogród :) Astry są chyba nie zastąpione o tej porze. Ostatnio na targach widziałam jedną ciekawą odmianę, jednak nie miałabym już gdzie ją wcisnąć zważywszy na ich tempo rozrastania się.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Piękny ten motylek, ale nie przypominam sobie, żeby mnie taki nawiedził :wink: Ja po wiośnie też planowałam poupychać więcej cebu gdzie tylko się da, ale jak zwykle życie rządzi się swoimi prawami... Zresztą, do listopada jeszcze daleko to może i ja zdążę :lol:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ewelina posadziłaś już te cebulowe?
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie po krótkiej przerwie :wit .

Weekend nieco wybił mnie z rytmu ale bawiliśmy się na wesele i poprawinach wyśmienicie ;:215 . Nowożeńcy wypoczywają na Krecie a mi pozostaje powrócić do rzeczywistości ;:224 . Wczoraj była ładna pogoda więc wykorzystałam to i zabrałam dziewczynki na spacer. Dzisiaj też jest ładnie ale niestety trochę mocno wieje. Wykosiłam tylko trawę bo nie miałam czasu na więcej. Jutro w planach mam sadzenie cebul i porządki na rabatach . Mam nadzieję, że ładna pogoda utrzyma się. Jesienny ogród nieco skąpy chociaż królują trawy, astry i hortensje. Dzisiaj zdjęć nie będzie ale obiecuję poprawę .

Mariuszu u mnie nie było prawie żadnego wyboru w cebulach czosnków ale na szczęście trafiły się te Ping- Pongi. Bardzo mi się podobają bo są białe a potrzebowałam też i białych ;:108 . Zabawa była świetna a na zakupy jednak brakło czasu. Pozdrawiam :wit .

Ewo motylek bardzo ładny i wdzięcznie mi pozował ;:108 .

Olu chciałam jeszcze coś dokupić ale czasu nie było . Pomagałam trochę kuzynce przy strojeniu sali weselnej itd także nawet do Lidla nie zajechałam. Na ten moment mówię cebulkom pass ale jeszcze może po przecenie coś kupię :;230 . Pogoda na szczęście już się poprawiła i nie pada ;:138 . Pozdrawiam :wit .

Lucynko spóźnione podziękowania ;:196 . Wesele było bardzo fajne a i poprawiny niczego sobie ;:138 . Na Ping-Pongi już czekam chociaż jeszcze ich nie posadziłam ;:306 . Pozdrawiam .

Ewo-ewarost mam nadzieje, że tak właśnie będzie, oby ;:224 . Pozdrawiam :wit .

Basiu no i jak kupiłaś jakieś czosnki ?? Ja uwielbiam wszystkie, no może poza tymi malutkimi , niskimi. Ich kolory są boskie ;:167 .

Beatko pierwszy raz spotkałam te czosnki . Może to jakaś nowość i dlatego jeszcze ich nie masz ?? Ja mam nadzieję, że wszystko fajnie mi zakwitnie i będzie ładnie. Uwielbiam czosnki i nigdy mi ich nie będzie dość . Poza tym całkiem fajnie się mnożą więc kiedyś będę miała sporo czosnków . Pozdrawiam :wit .

Marysiu masz rację z tymi czosnkami. Są niewymagające i dekoracyjne. Poza tym można je stosować do suchych bukietów. Do tej pory mam kilka zasuszonych kul w wazonie . Spóźnione podziękowania przesyłam, było bardzo fajnie . Pozdrawiam i spokojnego popołudnia życzę :wit .

Mariolu chcę mieć piękną wiosnę bo bezapelacyjnie to najlepsza pora roku. Po zimie człowiek łaknie koloru , więc postanowiłam sobie go zafundować . Czosnki jak dla mnie są bezproblemowe i bardo dekoracyjne. uwielbiam ich kształt i kolorystykę ;:167 . Ja też jeszcze nie posadziłam wszystkich cebulowych ale jutro planuję to zrobić. Pozdrawiam .

Olu- Bufo masz rację astry lubią się rozrastać ;:108 . Ja z dwóch kolorów zrobiłam sobie na początku kilka kęp żeby zapchać dziury a teraz chcę się ich pozbyć bo wolę mieć inne kolory . Nie mam jeszcze niebieskich a te bardzo mi się podobają .

Małgosiu do listopada to na pewno coś kupisz, poza tym przeceny będą ;:306 . Ja co prawda będę na turnusie rehabilitacyjnym z córką ale jeśli przecenią to na pewno zerknę . W zeszłym roku w taki sposób obkupiłam się śnieżnikami.

Alu nie miałam za bardzo czasu ostatnio tak więc zostało mi do posadzenia jeszcze trochę cebul. Mam nadzieję, że jutro uda się je wsadzić.

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zgubiłam Twój wątek,ale już wracam na lono forum :heja
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ewelinko fajnie że się dobrze bawiliście na weselu. Tak ma być , że i od czasu do czasu jakieś przyjemności nam się należą... ;:333 Do Lidla może i dobrze , że nie dotarłaś....wykupiłabyś wszystkie cebulowe a tak to zostały dla innych.... ;:306 Tych białych czosnków chyba jeszcze nie widziałam...Niech ci ładnie rosną, tylko je nie zapomnij posadzić.... ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”