Witajcie po krótkiej przerwie

.
Weekend nieco wybił mnie z rytmu ale bawiliśmy się na wesele i poprawinach wyśmienicie

. Nowożeńcy wypoczywają na Krecie a mi pozostaje powrócić do rzeczywistości

. Wczoraj była ładna pogoda więc wykorzystałam to i zabrałam dziewczynki na spacer. Dzisiaj też jest ładnie ale niestety trochę mocno wieje. Wykosiłam tylko trawę bo nie miałam czasu na więcej. Jutro w planach mam sadzenie cebul i porządki na rabatach . Mam nadzieję, że ładna pogoda utrzyma się. Jesienny ogród nieco skąpy chociaż królują trawy, astry i hortensje. Dzisiaj zdjęć nie będzie ale obiecuję poprawę .
Mariuszu u mnie nie było prawie żadnego wyboru w cebulach czosnków ale na szczęście trafiły się te Ping- Pongi. Bardzo mi się podobają bo są białe a potrzebowałam też i białych

. Zabawa była świetna a na zakupy jednak brakło czasu. Pozdrawiam

.
Ewo motylek bardzo ładny i wdzięcznie mi pozował

.
Olu chciałam jeszcze coś dokupić ale czasu nie było . Pomagałam trochę kuzynce przy strojeniu sali weselnej itd także nawet do Lidla nie zajechałam. Na ten moment mówię cebulkom pass ale jeszcze może po przecenie coś kupię

. Pogoda na szczęście już się poprawiła i nie pada

. Pozdrawiam

.
Lucynko spóźnione podziękowania

. Wesele było bardzo fajne a i poprawiny niczego sobie

. Na Ping-Pongi już czekam chociaż jeszcze ich nie posadziłam

. Pozdrawiam .
Ewo-ewarost mam nadzieje, że tak właśnie będzie, oby

. Pozdrawiam

.
Basiu no i jak kupiłaś jakieś czosnki ?? Ja uwielbiam wszystkie, no może poza tymi malutkimi , niskimi. Ich kolory są boskie

.
Beatko pierwszy raz spotkałam te czosnki . Może to jakaś nowość i dlatego jeszcze ich nie masz ?? Ja mam nadzieję, że wszystko fajnie mi zakwitnie i będzie ładnie. Uwielbiam czosnki i nigdy mi ich nie będzie dość . Poza tym całkiem fajnie się mnożą więc kiedyś będę miała sporo czosnków . Pozdrawiam

.
Marysiu masz rację z tymi czosnkami. Są niewymagające i dekoracyjne. Poza tym można je stosować do suchych bukietów. Do tej pory mam kilka zasuszonych kul w wazonie . Spóźnione podziękowania przesyłam, było bardzo fajnie . Pozdrawiam i spokojnego popołudnia życzę

.
Mariolu chcę mieć piękną wiosnę bo bezapelacyjnie to najlepsza pora roku. Po zimie człowiek łaknie koloru , więc postanowiłam sobie go zafundować . Czosnki jak dla mnie są bezproblemowe i bardo dekoracyjne. uwielbiam ich kształt i kolorystykę

. Ja też jeszcze nie posadziłam wszystkich cebulowych ale jutro planuję to zrobić. Pozdrawiam .
Olu- Bufo masz rację astry lubią się rozrastać

. Ja z dwóch kolorów zrobiłam sobie na początku kilka kęp żeby zapchać dziury a teraz chcę się ich pozbyć bo wolę mieć inne kolory . Nie mam jeszcze niebieskich a te bardzo mi się podobają .
Małgosiu do listopada to na pewno coś kupisz, poza tym przeceny będą

. Ja co prawda będę na turnusie rehabilitacyjnym z córką ale jeśli przecenią to na pewno zerknę . W zeszłym roku w taki sposób obkupiłam się śnieżnikami.
Alu nie miałam za bardzo czasu ostatnio tak więc zostało mi do posadzenia jeszcze trochę cebul. Mam nadzieję, że jutro uda się je wsadzić.
Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .