Moje małe co nieco cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe co nieco cz. III

Post »

Olu gratuluję kwitnącego kaktusika,to nieczęste zjawisko w domowych warunkach! ;:63 Bardzo doceniam! ;:215 Orliki i u mnie już rozwijają pąki..Zaczyna się roślinne szaleństwo w ogrodach! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu zakupy się udały szkoda ,ze czas okrojony .Niestety w tym roku nie będzie mnie na wystawie bardzo tego żałuje bo to zawsze okazja do spotkań.No cóż bywa i tak zresztą Ty również za bardzo czasu nie masz .U nas mruczy i popaduje ciekawe czy u Ciebie również Moje orlikowo też sie obudziło niektóre już kwitną jednak odmianowe dopiero sie namyślają.Brawo dla wyrywnej Edenki u mnie juz kwitnie Maigold
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu dziękuję bardzo. Sama się zdziwiłam, że kaktusik zaszczycił mnie kwitnieniem... ;:138 A to wszystko dzięki dziewczynom z Fo, bo poradziły mi jak z sukulentami postępować przez okres zimowy...No i się udało.

Jadziu tak się rwę na każdą wystawę a już w zeszłym roku sobie powiedziałam, że to chyba moja ostatnia . Nie było dużo wystawców i ogólnie marnie...Z obaczymy, nic nie planuję bo potem i tak nie wychodzi nic. Najlepsze spontany...
U mnie przeszła burza z gradem. Rabaty stoją w wodzie a w beczkach pełno. A było trochę wody na dnie.
Uciekałam z ogrodu, czekałam na szaszłyki z grilla i w sumie szybciej je zebrałam z ognia bo bym zmokła...
A planowałam opryskać róże przeciw mszycom i podlać nawozami hortensje, powojniki i róże.
No i po robocie....Jadziu nie tylko Edenka taka wyrywna. Wszystkie różane panienki maja pąki. A jak mi się rozrosła New Dawn. Ciekawe co pokaże w tym roku. ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Oj tak, czas ucieka mugisiem ;:131 . Piękne ogrodowo-roślinne miejsce odwiedziłaś a mi marzy się porządna szkółka bo chce kupić kilka drzew a obok mnie takich nie ma ;:222 . Magnolie przeogromne ;:oj ale pewnie cena też ;:224 . W ogrodzie rośliny rosną bardzo szybko i niech tak trzymają, pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu już bodziszek kwitnie. ;:oj Zakupy mówisz skromne, ;:131 ale jakie będą okazałe w ogrodzie. ;:215 Też mam cztery koleusy, dostałam za opiekę nad szalonym pekińczykiem siostry. ;:306 Chyba wyleczyłam się z przeróżnych wystaw, bo z reguły rośliny droższe, a za rarytasami rzadko się rozglądam. ;:108
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Gratuluję kaktusowego kwitnienia ;:63 w ogrodzie piękniej i piękniej ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie. :wit
Dziś przy niedzieli , w końcu udało mi się wygospodarować trochę czasu i posadziłam jednoroczne do donic...
Stały i stały biedulki, czekały na mnie tyle czasu...Nawet udało mi się zasilić hortensje , róże i powojniki...Co do powojników ,chodzą za mną odmiany z grupy Atragene...Bardzo mnie kuszą bo jako pierwsze wcześnie zakwitają. Tylko gdzie ja je bym miała posadzić? ;:124

Takie kompozycje stworzyłam....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taka piękność zawitała na moje kwiatuszki....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko na magnolie zerknęłam tylko jednym okiem i przy którejś zobaczyłam cenę 150 zł. To nie dla mnie....Jeszcze jak pomyślę że mogłaby zimy nie przetrzymać...

Dziś dla was orlikowo w roli głównej...

Obrazek

Soniu fajna wymiana za pekińczyka... ;:333 Obiecałam sobie , że w tym roku przypilnuję koleusy i zrobię z nich sadzonki. Dawniej na okrągło je miałam w domu ....
W donicach posadziłam trawę majesty z nasionek od ciebie.... ;:196 Zobaczymy jak będzie się dogadywać z roślinkami w kompozycji...A i spieszę donieść , że obie sadzonki perovskiej od ciebie ładnie odbiły i z dnia na dzień są coraz większe....Najlepsze , że chciałam ci to napisać i na śmierć zapomniałam nazwy....Svarovsky mi chodził po głowie.... ;:306

Obrazek

Natalko kaktus już przekwitł....szkoda. Ale cieszę się , ze w ogóle dane mi było zobaczyć na żywo jego kwitnienie, tym bardziej , że nie mam wprawy z uprawą sukulentów.... :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

no no, udało ci się doprowadzić kaktusa do kwitnięcia :shock: Zakupy świetne, przypomniałaś mi, że i ja powinnam się na nie wybrać :wink:
Orliki i ja bardzo lubię ;:108
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

O tak, kaktusy kwitną bardzo krótko ;:131 ładnego miałaś gościa, ale nie wiem kto on ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu :wit . Piękne , kolorowe kompozycje stworzyłaś ;:215 . Co do magnolii to też tyle bym nie dała ;:185 . Cena spora ale wielkość sadzonki jest ogromna ;:oj . Widzę, że te same powojniki nam chodzą po głowie. Ja mam gdzie posadzić ale nie mam gdzie kupić ;:222 . W okolicznych szkółkach szału nie ma. Może w końcu na coś trafię a jak nie to pozostaje mi internet . Pozdrawiam i udanego wieczoru życzę :wit .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu ładne kompozycje stworzyłaś, szczególnie mi się podoba z niebieską lobelią :)
Magnolia piękna ;:167 U mnie w jednym ogrodniczym za 150 zł była wysoka na dwa metry ale mało kwiatów, a ta jest wypasiona ;:108
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Olusia kompozycje bardzo udane i na pewno za niedługo ładnie się zagęszczą.
Ja sobie dałam spokój w tym roku z donicami...ale i tak dwie mam z pelargoniami...no i moje ukochane fuksje.
Piesio uroczy i taki ciekawski.
Miłych ogrodowych majowych wrażeń i odpocznij też na leżaczku. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajna fotka z gąsienicą Kuprówki złotnicy ułożyłam się na główce złocienia jakby diadem ;:215 .Olu U Ciebie jak zwykle fajne kompozycje kwiatowe ja dopiero dzisiaj kupiłam coś do skrzynek różnego różnistego :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadzia chyba wszystkie owady i robale zna. ;:215
Fajną tam szkołkę masz. I szyb dojrzalam. :D
Wybór duży w szkółce. Jest w czym wybierać.
Kompozycje doniczkowe ładnie zrobiłaś ;:63
Orliki piękne zaczynają ubogać ogrody. :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu donice pięknie skomponowałaś. ;:138 Ta z koleusem szczególnie mi się podoba. ;:215
Cieszę się, że "swarowskie" się obudziły, :wink: teraz już powinny sobie radzić w ogrodzie. Niestety nie lubią przesadzania. ;:185
Moja Majesty jakaś rachityczna w tym roku, nie mam pojęcia co się stało. Też posadziłam do donic, może się pozbiera, jak ją troche ponawożę. ;:131
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”