Moja nowa wymarzona działka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja nowa wymarzona działka cz.13

Post »

Iwonko ale super ten taras ,kawka wypita pod nim będzie smakowała wybornie a jeszcze te wszystkie śliczne kwiatki ;:333 ;:333 ;:333 .Pozdrawiam i ;:3 życzę bo na niego mamy deficyt w tym roku :cry:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko :wit
Piękne zdjecie dwojga bardzo bliskich sobie ludzi .
A ogród śliczny ;:167
Pozdrawiam Alicja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kolejne piękne widoczki ;:215 Tyle kolorów ;:173 Liliowce masz przepiękne ;:108 A ten taras jaki cudny będzie ;:oj
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Iwonko!
Działeczka piękna, para urocza, spacerek nocą taki romantyczny! ;:63 ;:63 ;:63
Masz ładną kolekcję liliowców. ;:215
Ostatnio coraz więcej uwagi poświęcam tym pięknotkom. ;:108 Zauroczyły mnie swoją różnorodnością. ;:303
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mam dość takiej pogody, mam dość, bo ile może padać, to już półtora miesiąca bez większych przerw ;:219
Ja na zwolnieniu, bo rehabilitacje rozpoczęłam, gdyby pogoda była, to mogła bym też na działeczce sie rehabilitować, a tak przyjade do domu i leżę pod kocykiem, fajnie tak, ale nie latem ;:185 Prezydent Szczecina obecał pływające ogrody ale w 2050 roku, a my już teraz je mamy ;:185
Lucynko lubie liliowce, tylko za krótko kwitna, nie zawsze zobaczę kwiat w pełni rozwinięty, ale tak, podobaja i mi sie bardzo ;:215
Małgosiu mam nadzieję, że szybko taras zarosnie, będzie można pod nim poleniuchować ;:108
Aluniu ;:196
Teresko no to może napijesz sie kawki na tarasie tym :wit
Kasiu wiem, wiem, jadalna, ale napisałam nie jadalna, bo jeść się jej nie da, ale owoce wyglądaja bardzo apetycznie ;:108
Janeczko i tew pachnące floksy lubie najbardziej, mam nimi obsadzone z 10m przy płocie, jak zachodze na działkę, to upajam się ich zapachem ;:167
Reniu dziękuję :wit
Marysiu u nas też winorośl jest tam, jest też winobluszcz i rdest pnący, oby nam szybko zarosło, to będzie ciekawy efekt, mam taka nadzieję :wit
Maryniu dziękuję :wit
Iwonko to są calie mam je co roku w oczku, z tego co zauważyłam to lubią wode i w niej stoją całe lato ;:108 , a co kupowałam, oj teraz to i ja już nie pamietam, z sianych w tym roku to kwitnień nie będzie, no z tych wieloletnich, bo jednoroczne kwitną, już nawet nie wiem gdzie powtykałam ;:306
Karolka cieszę sie niech pieknie rośnie ;:215 pomidorki nasze chyba odejdą w niepamięć, zaraza przez tą wilgoć je dopadła, ogórki zresztą też, no trudno, takie lato ;:185
Basiu moje rosną bardziej w cieniu, słonka nie maja dużo, a jednak ślicznie się rozrosły, czasu potrzebują ;:108
Wiewióreczko, Ty z wężem tańcujesz, ja mam wody dość, już mi sie słonka chce ;:145
Iwonko tak to wierzbówka, lubię je, są śliczne i wabią bzyczki i motyle ;:108
Tereniu żebym miała taką siłe, to na pewno bym deszcz do Ciebie wysłała, jak to jest u jednych susza, a u nas podtopienia, a nawet zalania ;:185
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Co ja mogę Ci powiedzieć, Iwonko kochana... ;:168 ;:168
Sama narzekam na pogodę, ale zdaje się, że grzeszę, ;:108 bo w porównaniu z tym, co u Ciebie, to ja mam prawie raj. :tan
Szkoda że po rehabilitacji nie możesz wygrzać się na słonku zamiast pod kocem. ;:174
Pozostaje tylko wierzyć, że sierpień przyniesie lepszą pogodę, czego z całego serca Ci życzę. ;:167
A przede wszystkim dużo zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , chyba wszyscy mamy już po dziurki od nosa tej pogody . U mnie też ciągle pada , albo i leje , nic nie można zaplanować , nawet mój piasek w ogrodzie jest mocno nasiąknięty ,dużo roślin ma plamy od nadmiaru wilgoci , a najgorsze że idą zwrotnikowe upały , istna pogodowa katorga .Dobrze że znajdujesz czas na wspólne z eMem wypady .Ogród Twój obfity w różnorodność roślin , śliczne calle w oczku , no i pachnace w ogrodzie floxy . Lato ,mimo pogody , lato . ;:167
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Ale zobaczcie na to z drugiej strony, nie trzeba trawników podlewać, a i rabatek również. Wszystko sobie rośnie jak należy, a że chwasty szczególnie - no cóż takie prawa natury. Zobaczycie sierpień będzie lepszy, a jak nie to wrzesień.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witajcie kochani :wit
Reniu nie trzeba podlewać, zaraz nic nie będzie trzeba robic, bo wszystko wygnije, pomidory niestety zaraza mi zjadła, a sporo owoców miały, aż mi się płakać chce, zjadłam może ze cztery pomidorki tylko, ogórki pewnie też długo nie wytrzymają, a reszta, ach szkoda gadać ;:185
Elu a no lato, ale bardziej z nazwy niż z aury, na palcach jednej ręki policzyć można tych letnich dni, a że o nocach nie wspomnę, bo noce to ciągle chłodne ;:185
Lucynko, oby ten sierpień pokazał, że nie jest tak tragicznie, jedynie wczoraj wytrzymało bez deszczu, ale już w nocy znowu zaczęło i tak dziś cały dzień słońce na przemian z deszczem, ale jutro i tak pojade na działeczke, bo dostałam troszkę roślin i chcę je wsadzić, jedyna korzyść z deszczu to taka, że wsadzone rośliny ładnie się przyjmują ;:108
Kilka zdjęć z krótkiej wizyty na działeczce, byłam tylko zobaczyć czy nie odpłynęła, uffff, stoi ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko, ważne że działka stoi w miejscu, ;:108 a roślinki wbrew przeciwnościom bardzo ładnie kwitną ;:333 i widać, że nic sobie z nadmiaru wody nie robią. :tan
Żal pomidorków, ;:174 bo swoje zawsze najsmaczniejsze, ale siła wyższa zadziałała, :oops: więc nie musisz mieć żalu do siebie, ;:185 a nie ma nic gorszego, niż być wściekłym na własne zaniedbanie. ;:145
Niech więc ;:3 pokona chmury i ogrzeje oraz wysuszy zmoknięte roślinki, a Tobie pozwoli cieszyć się :tan :tan kwitnącą działeczką. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Wreszcie mogę zobaczyć zdjęcia, uff jaka ulga.
Taras, jarmark, kolorowy ogród, Szczecin nocą - piękne masz lato ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Iwonka ja z południa Polski, u nas nie ma tragedii, owszem pada, ale szczególnie w moich rejonach gleby piaszczyste.
Dlatego ta ilość deszczu to jest OK.
Ale teraz rozumiem twoje rozgoryczenie.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko a nie masz tunelu foliowego, bo wydawało mi się że był? pomidory niestety lepiej owocują w gruncie ale zdrowsze są pod osłoną. Co Ci rośnie na 2 zdjęciu nad bratkami? Ładnie zakwitł kaktus ;:167 Słonka i bez deszczu weekendu życzę :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko Peworskie podwiązujesz?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Chyba masz Iwonko poprawę pogody/...teraz upały nadchodzą... Umiarkowania w aurze brak! :?

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”