Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
Saute bardzo ładne roślinki
. Każde obcięcia powodują szybszy wzrost "wilków" i właśnie o to chodzi żeby było dużo zieleni, a nie dluga łodyga i parę liści

Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
dzięki Aga
W przyszłym roku trochę wcześniej wysieję i wszystkie ogolę 

Andrzej
Nic jej nie było po tych liściach? Królik mi kiedyś objadł trochę ale boję się dawać, może to szkodliwe. A królik to prawie taki kot tylko niemyAliceWhite pisze:no Lyanna biedne twoje papryczki ale.moje tez maja podobny "stres" tyle,że ten stres nazywa się kot. Moja kota obzatla listki habanero chocolate jakieś 2/tygodnie temu.

-- 28 kwi 2017, o 09:55 --
No chyba, że ktoś bonsai robi takie parasolowateAgula1985m pisze:Saute bardzo ładne roślinki. Każde obcięcia powodują szybszy wzrost "wilków" i właśnie o to chodzi żeby było dużo zieleni, a nie dluga łodyga i parę liści

- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
No takie mi się podobają 

Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
- Saute
- 200p
Tu kilka moich troszkę ostrzejszych. Na razie nie ogolone, bo szkoda mi takie ładne. Chociaż wszystkie prawie wyglądają tak samo na tym etapie.
Fatali Gourmet Jigsaw, 7 Pot Lucy, H. White Peruvian, Fatali White, H.El Remo, H.Green, Saras Green

Fatali Gourmet Jigsaw, 7 Pot Lucy, H. White Peruvian, Fatali White, H.El Remo, H.Green, Saras Green

Andrzej
Może dlatego, że uprawiasz w wielkich donicach pod folią, może jeszcze gleba wyściełana agrotkaninąBehaviour pisze:To jest normalna rzecz, że papryki się rozkrzewiają. Jednak przycinanie powoduje, że robią to wcześniej oraz wzmacniają szybciej główny pęd.
Ja w ubiegłym roku na krzakach miałem tyle papryczek, że roślina się pod ich ciężarem wyginała aż do ziemi. I choć niektóre papryki leżały na ziemi, nic im nie było.

- AliceWhite
- 100p
- Od: 5 wrz 2013, o 16:00
- Kontakt:
Lyanno, mojej kotce nic nie było na szczęście. Roślina nie ma.jeszcze kwiatków wiec ok. A że to nie był ani Skorpion ani Carolina Reaper to nie było problemu. Dwie roslinki Carolina reaper są pilnowane
muszę jeszcze wysiac.nieco lagodniejszy Lemon drop i od nowa habanero czerwone. Kot zwalił mi siewki kiedy chciał wskoczyć na parapet. Tylko jedna się ostała ale czy to kolejny habanerek chocolate czy czerwony,nie wiem. Temu większemu za.jakiś czas.obetne wierzchołek.
-- 28 kwi 2017, o 12:50 --
Takie pytanie do was. Ile jest nasion opakowaniach ktore kupujecie? Ja czasami mam tak,ze od jednego producenta dają 8/nasionek na krzyż a w innych jest ich ok.25.

-- 28 kwi 2017, o 12:50 --
Takie pytanie do was. Ile jest nasion opakowaniach ktore kupujecie? Ja czasami mam tak,ze od jednego producenta dają 8/nasionek na krzyż a w innych jest ich ok.25.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=100849" onclick="window.open(this.href);return false;
- Saute
- 200p
W Polsce praktycznie nie ma w sprzedaży fajnych chiliAliceWhite pisze:

Andrzej
- AliceWhite
- 100p
- Kontakt:
aha,potem wystawie zdjęcie z wystawy sklepowej nasion papryczek. Maja tam sporo odmian. W jednym opakowaniu maja też mix Trinidad skorpiona,czerwony z żółtym. Raz też była roślinna Trinidad skorpiona chocolate. Mieli też spis roślin które sprowadzają,taką ulotkę. Była też ciekawa odmiana nagi w kolorze łososia.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=100849" onclick="window.open(this.href);return false;
- Saute
- 200p
Wstaw koniecznie fotę zobaczymy co tam mają. Ja w tym roku mam krzaczki Fatalii Gourmet Jigsaw ostrością porównywalny do Caroliny Reaper, a niektórzy sądzą że ją przebija. Jak lubisz takie hoty to sobie wysiej 

Andrzej
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Behaviour chodzi o to, że polscy producenci nie sprzedają nasion chili. Można sobie wejść na witrynę np POLAN lub LEGUTKO lub PLANTICO i znajdziemy tylko cyklona i jakieś mało interesujące wynalazki w ilości max 3 odmian. Z kolei wchodzę sobie na witryny włoskich producentów nasion i mają ponad kilkadziesiąt odmian chili.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
Pewnie mały zbyt na ostre papryki.
Większość chce słodkie wielkie papryki. Jak się pytam znajomych jakie sadzonki im będą pasować bo mam za dużo to wiadomo, duże, słodkie, czerwone. A ja mam małe ostre i kolorowe ;).
Większość chce słodkie wielkie papryki. Jak się pytam znajomych jakie sadzonki im będą pasować bo mam za dużo to wiadomo, duże, słodkie, czerwone. A ja mam małe ostre i kolorowe ;).
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Nie ma zbytu na ostre papryki. Jak obserwuję co się dzieje w sezonie na bazarku, to wszyscy kupują 5-kilogramowe worki słodkiej papryki, a małe kilogramowe siateczki ostrych papryczek leżą aż zwiędną. Te ostre sprzedają po 20 zł/kg , albo na sztuki po 50 gr. 

- AliceWhite
- 100p
- Kontakt:
Widziałam,ze na allegro jakis hodowca papryczek sprzedaje nasionka a tu zdjecia z ulotki sadzonek.

Zamowilam dwa okazy : Naga Morich salmone i Violetto(fuoco nero)

Zamowilam dwa okazy : Naga Morich salmone i Violetto(fuoco nero)
- Mirek19
- 1000p
- Od: 20 maja 2016, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
AliceWhite
widać na ulotkach pełny profesjonalizm - tak się dba o klienta
szkoda,że u nas tak nie ma
widać na ulotkach pełny profesjonalizm - tak się dba o klienta

szkoda,że u nas tak nie ma

Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.