Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Witam!
Pod oknem roznosi się fałszywa melodia męskich rozmów. Panowie odkopują zbiornik łopatami. Dostali nowy sprzęt prosto spod igły i zasuwają.

Julciu późno sadzone zimowity wyjdą później, moje rosną tutaj długo, a może w piaszczystej glebie inaczej się zachowują :D
Odchowasz wnuki, pójdziesz na emeryturę i będziesz czas na odpoczynek i chmury...no chyba że pojawią się kolejne wnuki ;:306

Ewelinko już zapomniałaś jak bywałaś codziennie w swoim wątku i często wstawiałaś zdjęcia ;:306 Pojawiały się komentarze i pytania no to odpowiadałaś i wątek płynął wartkim strumykiem ;:306 Jak zaczynałam przygodę z FO zauważyłam że inni pokazują kwiaty, kolory a u mnie ich brakuje, no to uzupełniałam tak żeby cały czas coś kwitło :D Pozdrawiam Obrazek

Ewuniu cieszy mnie Twoja wizyta, że mimo braku czasu wpadasz z odwiedzinami ;:4 Winogrona obrodziły w tym roku wyjątkowo co nas bardzo cieszy, bo M ma małą winnicę i po raz pierwszy będzie robił więcej winka, a nawet zakupił taka specjalna wyciskarkę :D
Jest nadzieja na deszcz więc może jak pojedziecie to nie trzeba będzie podlewać. Miłego pobytu w ogrodzie Obrazek

Elu o tak! miłe dla oka i ucha Obrazek

Marysiu skrzydlate to co innego a kury to dinozaury za moment potrafią łąkę obrócić pustą glebę a krzew ogołocić do końca i nawet nie zdążą łypnąć okiem. Ze szpakami i wróblami dzielimy się cały czas Obrazek

Misiu no nie jaskółcze ziele to chwast nie do wyplewienia, a cykoria to kwiatek nie szkodliwy miły dla oka a sieje się w niewielkich ilościach :D na cykorię znajdę chętnych a na JZ na pewno nie. Zerwij winogrona, bo przecież pamiętam jak robiliście winko :uszy Dziękuję, powiem że to niebo mnie prowokuje do sięgnięcia po aparat :oops:

Martusiu nie jest tak źle i zdjęcia są i to codziennie jakieś ;:306 Ja robię porządki żeby Wam pokazać ogród z tej lepszej strony Obrazek Dzisiaj mam zdjęcie wstrząsające. PozdrawiamObrazek

Ewuniu po prostu widzisz więcejObrazek
Tak ogród jeszcze raduje i dopóki nic nie przymrozi to tak będzie, byle jak najdłużej ...drżę o to Obrazek . Pozdrawiam Cię najcieplej jak potrafię i niech nam pogoda sprzyja ;:196

Lucynko to ja jestem jakaś nienormalna, bo odkąd jestem na emeryturze mam czas na wszystko i jeżeli nie wpadnie mi coś niespodziewanego jak to miałam jakiś czas temu to żyję sobie spokojnie...może to dlatego że mam ogród za progiem, a może że żyję w domu wspólnym z innymi i nie wypruwam sobie żył żeby lśnił, bo i tak przyjdzie ktoś i nie uszanuje tego :D
Ja tam lubiłam jako dziecko bajki a potem babcia czytała mi to co akurat chciała przeczytać Trylogię, Cichy Don czy Lalkę a nawet Tredowatą i to nie bardzo mnie interesowało ;:306
Tak biały kosmos to kosmos muszelkowy z nasion jest niższy, ma więcej ale mniejszych kwiatów o trochę innym układzie płatków. Nawet myślałam że nie zawiązuje nasion, ale okazało się że zawiązuje tylko zupełnie inne :D
Miłego goszczenia i pozdrawiam Obrazek

Alu ja lubię wszystkie winogrona byle były słodkie, a tegoroczne są pyszne ;:333
Dzięki lubimy się z niebem ;:306 Miłego dniaObrazek

Zeniu dziękuję ;:168 Ogród zdobią jeszcze kolory i bardzo mnie to cieszy, bo więcej jest czasu na obserwowanie ;:219 a chodząc coś skubnę po drodze, bo najbardziej smakują mi owoce zjadane prosto z krzaka ;:215 To trochę smutny czas jak zjeżdżacie do domu ale może jeszcze przyjdą ładne dni ? Pozdrawiam również i dziękuję, ale odpoczywać będę pewnie w przyszłym tygodniuObrazek
Jureczku ja jestem na posterunku cały dzień i mam szansę coś wypatrzeć. Jakie ładne obrazki i dziękuję za żabusię Obrazek

Obrazek

Takie kwiatki mi wyrosły ;:306 Dobrego dnia zaglądającym!
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I Tobie kwiatuszku ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu faktycznie kwiatki :;230 do pasa w ziemi.
Glina jak się patrzy :shock: w kawałkach, no ale przynajmniej do dołu się nie wsypuje ;:168
Jak skończą będzie lepiej, najwyżej rozgrabisz resztę i w czasie wizyty doły nie będą straszyły.
Jednak trawa i krzewy bardziej zielone u mnie już rudo się robi i liście opadają ;:174 susza dokończyła dzieła.
Bezstresowego dnia życzę ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu nie myślałaś żeby zająć się garncarstwem... toć to żywa glina u Ciebie :wink:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

To się porobiło. Glina niezła. W całym ogrodzie taka ziemia? U mnie jak kopali i zakładali oczyszczalnię to też taka glina była. Zuza ulepiła wtedy kilka zwierzaczków. Szkoda bo się zagubiły.
Życzę powodzenia z pracami oby to już na dobre było.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko ja taki dyńkowy kwiatuszek ;:306 dzięki!

Julciu korzonki mają w glinie ;:306 Niestety cała glina nie zmieściła się w dole i co jeszcze to uzupełnia, a resztę trzeba będzie wywieźć. Najlepiej jakby w niedzielę rzeczywiście lało i ziemia osiadłaby ile może ;:215 Taką glinę rozgrabia się po wielu dniach suszy :wink: Stresu trochę było ale jestem zadowolona ;:196

Basiu a wiesz że myślałam kiedyś o tym ale to nie taka glina ;:185 moja jest za mało tłusta :?

Małgosiu trzeba było wypalić zwierzątka gliniane, a tak to się rozpłynęły :D Moja glina nie spełnia wymogów garncarskich ;:185 a poza tym jak zgłębiłam temat to ciężka praca ;:oj Małgosiu obaczymy jak zacznie lać i wypróżnimy zbiornik ;:131

I jeszcze jedna sensacja znalazłam zgubione okulary ;:306
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

No nie :;230 Marysiu i gdzie były te okulary.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu brązowe okulary na brązowym segmencie...nieopodal stołu z nasionami ;:oj Na stole tysiąc razy szukałam, a one obok leżały...aż szpetnie zaklęłam ;:223
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

To nie tylko u mnie w tym roku tak rozkopany ogród ,dobrze ,że do wiosny nie będzie już śladu po tej dziuże .Glinę bym chętnie zabrała do siebie .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A mówiłam,wróć się wszędzie myślami gdzie byłaś co robiłaś,ale jak myśli były w ogrodzie a ty przy zgubionych okularach to inna sprawa Pani Hilary! ;:306 ;:306 ;:306

-- 16 wrz 2016, o 21:04 --

Marysiu ta winorośl chyba jest o tej nawie: ,,Leon Millot " bo jest idetyczna z wyglądu i opisu : http://www.winnica.golesz.pl/jpg/owoce/leon-millot.jpg - ta którą chcesz szczep ode mnie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu nie ma sprawy podjedź do mnie i panowie będą zadowoleni i ja też ;:306 a żeby nie było pustego przebiegu przywieź trochę piachu :uszy

Bożenko cieszę się nowymi okularami ale szkoda mi czasu, który poświęciłam na szukanie...ewidentnie przykrył ogonem ;:124
Śliczne te winogrona i jakie mają grona bogate ;:215

No to parę dzisiejszych fotek, żeby koleżanka z Kalwarii na mnie nie narzekała ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
takie chmurki?
Obrazek
chyba nastąpi wymiana pokoleń :oops:
Obrazek

Dobrej i spokojnej nocy :wit
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj ;:oj ale niebo ! widać też smugi po samolotach a często Ci latają nad głową. :?:
Marcinki nie wiem dlaczego jeszcze u mnie bardzo marnie kwitną , może mają mniej słońca, przeniosłam do cienistego kąta ogródka.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu jakie piekne kuraski ;:333
A niebo wow ;:oj
Tak sobie myślę ,że gdyby pogoda się utrzymała to nasze jesienne i róże kwitłyby nieprzerwanie :roll:
Dobrej nocki ;:196
Pozdrawiam Alicja
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś! fotki ładne i ich zawartość co nie która wnet do gara trafi!a ten winogron to fotka nie z mojego mój jest na moim podwórku jak wiesz ogródkowym to porównaj czy nie mam racji ten sam czyli nazwę odnalazłam! ;:333
a tych lila róż Marcinków to nie mam!
tu mój: http://www.fotosik.pl/zdjecie/1fc63f72161f8b62
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jeszcze jesień sie do Ciebie nie spieszy, jeszcze lato się broni ;:138 I ostatnimi dniami pogody i kolorami w ogrodzie. Ale to co nie uniknione i tak niestety przyjdzie.

Marysiu, jak to się dzieje, że zamieszczasz tyle uśmieszków, a u mnie ciągle wrzeszczy: ZA DUŻO UŚMIESZKÓW!!! Te z innej strony niz forum się nie liczą?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”