Pod oknem roznosi się fałszywa melodia męskich rozmów. Panowie odkopują zbiornik łopatami. Dostali nowy sprzęt prosto spod igły i zasuwają.
Julciu późno sadzone zimowity wyjdą później, moje rosną tutaj długo, a może w piaszczystej glebie inaczej się zachowują

Odchowasz wnuki, pójdziesz na emeryturę i będziesz czas na odpoczynek i chmury...no chyba że pojawią się kolejne wnuki

Ewelinko już zapomniałaś jak bywałaś codziennie w swoim wątku i często wstawiałaś zdjęcia

Ewuniu cieszy mnie Twoja wizyta, że mimo braku czasu wpadasz z odwiedzinami

Jest nadzieja na deszcz więc może jak pojedziecie to nie trzeba będzie podlewać. Miłego pobytu w ogrodzie

Elu o tak! miłe dla oka i ucha

Marysiu skrzydlate to co innego a kury to dinozaury za moment potrafią łąkę obrócić pustą glebę a krzew ogołocić do końca i nawet nie zdążą łypnąć okiem. Ze szpakami i wróblami dzielimy się cały czas

Misiu no nie jaskółcze ziele to chwast nie do wyplewienia, a cykoria to kwiatek nie szkodliwy miły dla oka a sieje się w niewielkich ilościach

Martusiu nie jest tak źle i zdjęcia są i to codziennie jakieś

Ewuniu po prostu widzisz więcej

Tak ogród jeszcze raduje i dopóki nic nie przymrozi to tak będzie, byle jak najdłużej ...drżę o to

Lucynko to ja jestem jakaś nienormalna, bo odkąd jestem na emeryturze mam czas na wszystko i jeżeli nie wpadnie mi coś niespodziewanego jak to miałam jakiś czas temu to żyję sobie spokojnie...może to dlatego że mam ogród za progiem, a może że żyję w domu wspólnym z innymi i nie wypruwam sobie żył żeby lśnił, bo i tak przyjdzie ktoś i nie uszanuje tego

Ja tam lubiłam jako dziecko bajki a potem babcia czytała mi to co akurat chciała przeczytać Trylogię, Cichy Don czy Lalkę a nawet Tredowatą i to nie bardzo mnie interesowało

Tak biały kosmos to kosmos muszelkowy z nasion jest niższy, ma więcej ale mniejszych kwiatów o trochę innym układzie płatków. Nawet myślałam że nie zawiązuje nasion, ale okazało się że zawiązuje tylko zupełnie inne

Miłego goszczenia i pozdrawiam

Alu ja lubię wszystkie winogrona byle były słodkie, a tegoroczne są pyszne

Dzięki lubimy się z niebem

Zeniu dziękuję

Jureczku ja jestem na posterunku cały dzień i mam szansę coś wypatrzeć. Jakie ładne obrazki i dziękuję za żabusię

Takie kwiatki mi wyrosły