Mam, mam! Wyrłam z trzewi PP przesyłkę. Musiałam sama iść Ale mam
Roślinki przeżyły poza dwoma-trzema listeczkami fiołków. Już posadzone. Teraz czekamy na ich ładny rozwój
A ja już pominę,że śliczności bo to wiadomo...zwłaszcza na godsefcię się napatrzeć nie mogę bo moja ma już chyba z rok i...dwa liście na krzyż.A skretnik mnie pozytywnie zadziwił-taki niby niepozorny a już kwitnie!
basga pisze:A ja już pominę,że śliczności bo to wiadomo...zwłaszcza na godsefcię się napatrzeć nie mogę bo moja ma już chyba z rok i...dwa liście na krzyż.
Basiu dracenka nowa to ładna. na razie ślicznie puszcza nowe listki. Zobaczymy co będzie dalej...
Twoja dracena to Dracena Godseffiana florida Beauty jest to bardziej pstrokata odmiana co zaś do grubosza to świetnie że się tak rozrasta w wszystkie strony zawsze chciałem by mi się tak porozrastał, zdrutuj(usztywnij go jakimś drutem owijając wokół pnia ale tak by nie wcinał się drut w pień i byś go mogła na jesień zdjąć) tylko pień główny do pierwszych gałęzi by był prosto, reszcie pozwól na razie rosnąć jak chcą odwracając co pięć dni doniczkę o 90 stopni by równomiernie się do światła kształtował.