Moje storczykowo - Jeanne

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też nie jeżdżę tam za często i tak naprawdę tylko 2 razy udało mi się coś ładnego kupić. Częściej bywam w LM :wink:
Najważniejsze to śledzić ulotki reklamowe i jechać wtedy gdy są promocje na storczyki :wink: wtedy szansa na większy wybor jest :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ja jadąc tam nigdy nie wiem, czy coś jest czy nie. jak tam jestem, najbardziej interesują mnie kwitnące rośliny, na przecenione też czasem patrzę, ale jak kupuję storczyki to wolę dać za niego więcej i mieć porządną roślinę z kwiatami niż kupić zmarniałego storczyka. ten biały, co mi teraz zaczyna kwitnienie, kupiłam tam po przecenie, niekwitnącego, ale był w b.dobrym stanie.
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Teraz najgorszy czas na przewożenie roślin a ich tyle do kupienia. :roll:
Joasiu zajrzyj - proszę - na off-topic, zagłosuj i zostań pomocnikiem Świętego Mikołaja. :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Wczoraj odwiedziłam OBI i LM i nic nie kupiłam :twisted:
W OBI to jakiś istny koszmar, jedna wielka storczykowa umieralnia :( zalane korzenie, połamane liście, poobrywane płatki kwiatów, a cena 25,90 :shock: :twisted: i brak szans na obniżkę :roll:
W LM nawet stan roślin niezly ale kolorki białe, różowe i kilka żółtych więc poczekam na kolejną dostawę :lol:
Pokażę może moje pączuszki na różowym falenopsisie i na niezidentyfikowanym dendrobium :wink:
Obrazek Obrazek

Falenopsis ma na razie 6 widocznych pączków i powoli wykluwa się siódmy, liczę na więcej :lol: bo końcówka pędu jest jeszcze dość gruba :roll:
Za to dendrobium mnie zaskoczyło, pączków ma już 8 i chyba też coś tam jeszcze tworzy :shock: i ciekawe co to za kolorek :roll:
życzę wszystkim miłego dnia :P mimo tej szarugi za oknem...
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Pączuszki zapowiadają piękne kwiaty ;:6 W Obi niestety często tak bywa :( chociaż ostatnio zdarzają się wyprzedaże po 5zł za nawet całkiem niezłe kwiatki ;:31
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Śliczne pączki zapowiadają obfite kwitnienie, niech ładnie i długo kwitną.

Co do OBI to jestem niemile zaskoczona. Dwa dni temu byłam w naszym OBI, dwa pełne regały różnistych storczyków, o falkach nie wspomnę, bo falki standardowo wszędzie stoją, cena 29,90, ale stan dobry, jeszcze nie zalane i nie zasuszone, tylko wybierać i przebierać. No oczywiście ja się nie oparłam.
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

Jeanne ja też czekam na rozkwit, chyba bardzo zbliżonego kolorem do Twojego, falenopsisa. No strasznie jestem ciekawa czy będą podobne :lol:
A dendrobium śliczne. Taka soczysta zieleń, że aż mi wiosną zapachniało :D
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Jeśli mogę się spytać :roll: , to jak wysoki jest pęd u Phalaenopsisa? Bo z tego, co widzę na zdjęciu, to on sięga do samej góry witryny okiennej :shock:.
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Asiu gratuluję pięknych, zdrowiutkich pędów ;:138 ;:138 ;:138 czekam na finał :wink:

A co do OBI - w "moim" kieleckim ostatnio jest mnóstwo storczyków w ciekawych cenach, bardzo dużo ( co wcześniej się nie zdarzało ) jest przecenionych na 10, 5 zł i w dobrym stanie :D
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Dziewczynki za odwiedziny :wink:

Mambo, Śnieżko, pączuszki dziękują za komplementy :lol: dziwa sprawa z tym OBI, byłam dosłownie 2 dni od promocji nowej gazetki reklamującej falenopsisy po 19,90 i nie było ani jednego w takiej cenie :twisted: tylko własnie jakieś z poprzednich dostaw w fatalnym stanie :(
Gosiu, pochwal się swoim jak zakwitnie, porównamy kolorki :lol: dendrobium faktycznie wiosenny kolorek ma, a jak zaświeci slonko to poezja :wink:
Aniu, sięga ramy okiennej ale to okno na poddaszu i jest takie ścięte z boku :roll: a pęd ma 60 cm, tzn w najwyższym punkcie 50 a teraz tylko zaczyna sie zwieszać :wink:
Dorotko aż się zarumieniłam :oops:

Bardzo wszystkim dziękuję i zapraszam niebawem na fotki rozwiniętych pączków :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

Przyszedł dziś do mnie storczykowy Mikołaj :lol:
Fotki wrzucę jutro bo dziś późno i światło kiepskie :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
miaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2008, o 13:58

Post »

Ja sobie sama zrobiłam Mikołaja :lol: :lol: :lol: Ale może jutro też przyjdzie :)
Czekam na fotki, ciekawa jestem, co to za cudo :D
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

paczuszki zapowiadaja piekne kwitnienie ;:63
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p

Post »

A więc.... :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oczywiście dzisiejsza pogoda nie pozwalała na robienie zdjęć bez lampy :twisted: ale kolorek jest równie intensywny w naturalnym świetle :wink: odcień jak kameleon, na dwóch wewnętrznych płatkach kropeczki są fioletowe, buraczkowe :roll: a na trzech zewnętrznych bordowe :lol: Najbardziej podoba mi się w nim to że tak pięknie błyszczy 8)
Ma niesamowite wielkie liście (w porównaniu z resztą moich storczyków), pokażę go kiedyś w całości. Jeden pączek niestety odpadnie, ale mam nadzieję że reszta wytrzyma - na dwóch odgałęzieniach z uśpionych oczek ma po 3 pączki i na głównym pędzie jeszcze 3, nie licząc tego usychającego. Trzymajcie za niego kciuki :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękny jest! bardzo ciekawy. a jakiej długości są liście? mój największy Phal. ma liście długości 30-35 cm.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”