Róże i nie tylko w ogrodzie Wioli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i nie tylko w ogrodzie Wioli

Post »

Wiolu, fajne zakupy. Zainteresował mnie dmuszek, mówisz, ze fajnie rosła ta trawa? Lubię wszelakie trawy, ale trochę zraziłam się do tych wysiewanych jednorocznych, po nieudanej próbie sprzed 2 lat, mało co wykiełkowało, a to, co wyrosło, ostatecznie zaginęło :wink: Drżączkę też lubię, kiedyś na łące ją spotkałam, pięknie prezentowała się.
Ciekawe jak będzie z pełnym kosmosem, miałam z tej firmy pełne, ale to była totalna klapa. Może u Ciebie będzie lepiej.
Takich wiosennych widoków chciałoby się bardzo, ale juz niedługo, oby do marca, to pójdzie z górki ;:138 Fajnie wygląda Twój ogród tak w góry, jeszcze te podpory metalowe, no pozazdrościć tak zdolnego faceta w domu :wink:
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Moja uwagę przykuł trawnik.. bajka.. jak ja bym chciała taki u siebie mieć...
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit .Ach jaki cudny trawnik i ta parasolka po środku ;:215 . Ślicznie ;:108 . Końcówka zimy i to całe przedwiośnie nieco się dłużą no ale musimy to przetrwać ;:108 . Jeszcze trochę i wszyscy ruszymy pracować ;:108 . zo ładne zakupy , nasionka świetne a bukiet róż uroczy ;:108 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Masz rację, wszyscy tęsknimy za słonkiem i ciepłem.
Tylko ptaki już czują wiosnę i trelują ile się da.
U mnie kosy toczą walki o terytorium i też szukają miejsca na założenie gniazd.
Mój kręgosłup też już potrzebuje ruchu, bo się "zasiedział".
I z pewnością przy pierwszych pracach da o sobie znać. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Oj chciałoby się... chciało... u mnie jeszcze trochę śniegu leży, ale ziemia zmrożona w nocy, a w dzień robi się błotko...
Prawdę mówiąc mam już dość zimy... mam już plaskatą dupę od siedzenia... ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Czy ten dmuszek nie rozsiewa się sam po rabatach? Boję się trochę takich samowysiewaczy, bo potem to trudno opanować :roll: U mnie mocno co roku wysiewa się ostróżka. Zaczynam już z nią walczyć, bo wychodzi w miejscach zupełnie nieodpowiednich. To samo przetaczniki. Te to potrafią nawet znaleźć szparę w kostce i tam rosnąć ;:306
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dupka plaskata :;230 Też taką mam :;230
Ja dzisiaj podjechałam po pracy pod chałupkę, wyszłam z samochodu aby otworzyć sobie bramę i elegancko utopiłam swoje zamszowe buciki w pięknym wiosennym błotki :evil: . Och, jak ja lubię zbliżającą się wiosnę, szczególnie taką deszczową :evil:
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Wiolu witaj po długiej przerwie. Wczoraj jak robiłam porządek w hortensjach myślałam o Tobie. Trzy z Twojego ukorzeniania pięknie u mnie rosną latem kwiaty zachwycają. Wyobraź sobie, że porzeczki krwistej do tej pory nie kupiłam w mojej okolicy jest nie osiągalna, widocznie nie jest mi pisana.
Twój ogród zachwyca, miejsce wypoczynku super wykonane, mąż zdolny ;:215 a dekoracje dodają klasy.
Przepiękne róże. Co będzie rosło na rabatce z metalowym parasolem.
Masz kontakt z Magdą.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Witam Cię Wiolu po srogiej zimie :wit
Już tak pięknie się na dworze robi,słoneczko świeci,zaraz będziemy się cieszyć pierwszymi kwiatami.
U mnie już zakwitły dzikie stokrotki i oczywiście przebiśniegi od Ciebie.Za każdym razem jak wychodzą,to myślę o tobie ;:196
Zakupy,zakupy,zakupy jak zawsze szalejesz.
Ja na tą chwilę nie planuję żadnych zakupów.Intensywnie zastanawiam się nad doniczkowymi nasadzeniami.Podpędzam już pelargonie,ładnie rosną i zamierzam wysiewać pomidory.Dzisiaj zrobiłam porządki wiosenne w przedogródku.
Ty chyba też już w ziemi grzebiesz?
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witajcie.
Dziś brzydko i deszczowo od samego rana. Moje plany prac w ogrodzie legły w gruzach, ale za to mam czas na forum.
W powietrzu już wiosnę czuć, ale w ogrodzie jeszcze nie bardzo ją widać. Wczoraj pstryknęłam kilka zdjęć przebiśniegom i rannikom. To póki co tyle. Reszta jakoś bardzo się ociąga.
Poprzednie dwa dni były słoneczne i ciepłe. Nie wytrzymałam i wyszłam trochę popracować. Pościnałam suche badyle z bylin, piwonii. Przycięłam powojniki bylinowe i kilka włoskich i ciachnęłam kilka hortensji. Dziś miał być ciąg dalszy, ale trudno. Miejmy nadzieję że kolejne dni przyniosą lepszą pogodę, bo wody to jak na razie jest aż nadto.

Natalia, każdy z nas już stęskniony za wiosną i wypatruje pierwsze jej oznaki.

Aluś, ja trawy posieję za jakieś 2 - 3 tygodnie (w zależności od pogody) i nie w domu na parapecie, ale w szklarni. Od razu kępkami w doniczki produkcyjne a w maju na stałe miejsce. Dmuszek do donic i rabaty, a drżączka tylko na rabaty.
Jakoś tak na siewy mocno mnie wzięło w tym roku. Popróbuje, zobaczę. Nie ukrywam że liczę na kosmosy. Oprócz tych dojdą jeszcze cudaki od Sarah Raven :tan

Joluś, trawnik tylko wiosną tak ładnie się prezentuje. Potem już niekoniecznie ;:131

Ewelinko, zakupami ułatwiam sobie czas oczekiwania na prawdziwą wiosnę. Miejmy nadzieję ze teraz to już ruszy wszystko z kopyta. Oby tylko pogoda dopisywała :wink:

Grażynko, kręgosłup z pewnością odczuje te nasze prace w ogrodzie, ale jak się rozrusza, to może nie będzie tak źle.
Oczekiwanie na nadejście wiosny niesamowicie się dłuży, ale to już naprawdę niedługo.
Oby tylko pogoda dopisywała i nie robiła nam niemiłych niespodzianek.

Gabi, Ty jak już coś powiesz :;230
Ja też mam już dość siedzenia, ale już niedługo. Damy radę :lol:

Dorotko, dmuszka miałam pierwszy raz w ubiegłym roku, nie wysiewał się wcale. Chyba to jest trawka bardzo wrażliwa i jeśli chcesz ją mieć, to co roku trzeba sobie posiać.
Ostróżka i u mnie się rozsiewa, ale zawsze usuwam ją z miejsc gdzie mi nie pasuje. Nie zauważyłam żeby była jakoś strasznie ekspansywna :wink:

Weroniczko, u mnie to samo z tym błotem. Na glinie to nogi się rozjeżdżają tak jest ślisko. To chyba największy minus przedwiośnia, ale żeby było pięknie i przez to trzeba przebrnąć.

Dorotko witaj po przerwie. Mam nadzieję ze zostaniesz na dłużej.
Cieszę się że hortensje się przyjeły i ładnie rosną.
Ja zawsze myślę o Tobie gdy patrzę na Litle Lime ;:196
U nas porzeczki krwistej zawsze było ogrom wiosną na giełdzie. Jeżeli będę to mogę Ci kupić i wysłać :D

Madziu ;:196 W ogrodzie dopiero wczoraj cokolwiek ruszyłam. Na tej glinie ciężko tak szybko ruszyć z pracami. Musi trochę obeschnąć a dziś znowu pada :?
Zakupy powiadasz - skromne jak na mnie. Już nie kupuję tyle roślin co kiedyś. Miejsca już brakuje i każdy zakup musi być dobrze przemyślany. Chyba że coś wypadnie, to na miejsce coś nowego mogę kupić.
Nasionka to głównie jednoroczne, takie wypełniacze, albo do donic.
Właśnie a propos donic. Jak tam sprawdził się Million Bells. Sadzisz w tym roku ?
Ja nieodzownie jestem zachwycona i w maju będę kupować i sadzić :D
Pelargonii już nie uprawiam kilka lat. Chyba nie potrafiłam odpowiednio o nie zadbać i zawsze tak jakoś nijako u mnie wyglądały .

Każdy pokazuje swoje pierwsze zwiastuny wiosny. Mam też i ja. Niewiele jak na razie ale dobre i to

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnie zakupy nasionkowe. Porcelankę i driakiew wolała bym w jednym kolorze, ale nigdzie nie mogę spotkać.

Obrazek

W OBI takie cosie wpadły mi do koszyka :oops:
Dopiero jak ułożyłam do zdjęcia to zauważyłam że wszystko na różowo :lol:
Oby tylko zgadzały się, bo w ubiegłym roku też kupiłam podobną dalię i wyrósł jakiś pomarańczowo żółty maszkaron. W dodatku nie pomponowa lecz chyba ta igiełkowa :?

Obrazek

Wreszcie otrzymałam katalog Austina, a nawet dwa ;:138
Ależ cuda. Śliczne róże, przepiękne aranżacje i zdjęcia. Wspaniała lektura na wieczór, nawet do samego oglądania.

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wiolu u mnie z rana słoneczko świeciło,ale teraz niestety szaro.
Pokazałaś pięknie przebiśniegi i rannika.Ja na niego czekam co roku,ale ostatnio jak byłam na działce to jeszcze go nie ma.
Zakupy pomagają dotrwać do wiosny,nasionka kupujesz i bardzo dobrze.Kupiłam aminka i floksy Drummonda na all,bo w naszej Casto nie było ;:222 Najpierw z nim do pojemnika,czy prosto do gruntu? pewnie wcześniej pisałaś,ale moja pamięć chyba szwankuje :oops:
Katalog Austina ale lektura...ciekawe co to za róża na okładce?

Pozdrawiam serdecznie :wit :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Wiolu :wit . Piękne zakupy , oj będzie się działo ;:138 . Dzisiaj u mnie też leje ale podobno od jutra ma być całkiem ładnie i ciepło ;:108 . U Ciebie pierwsze kwitnące rośliny wiosenne cieszą oczy ;:108 , ja jeszcze nie mam nic prócz wystających nosków ;:131 . Wierzba ma za to swoje cudne puchate kotki ;:167 . Pozdrawiam i słonecznego końca tygodnia Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też uwielbiam oglądać takie katalogi.
Jak buro za oknami to taki katalog trzyma radość ducha i nie popada się w doła.
Ty oglądaj a ja lecę ciąć róże. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Wiolu Million Bells są super,aż do mrozów całe kopy kwiatów miały.Zostają u mnie w tym roku.Wielkie dzięki za ich polecenie.
Z zeszłorocznych debiutantów zostaje też różowa i fioletowa Bacopa.Obłędna piana kwiatów na nich była w zeszłym roku.Rezygnuje z Surfinii,bo bardzo chorowały.Do donic wiszących pójdzie Pelargonia bluszczolistna długa.Różnokolorowo planuję.
pokaż foty zeszłorocznych doniczkowych ;:196
Pozdrawiam Magda :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Oj takie katalogi są niebezpieczne, człowiek znowu zakocha się w trylionie nowych odmian i co potem z ta miłością? ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”