Dzisiaj też troche pracowałam na ogródku no wreszcie wzięłam sekator do reki i dwa wiadra wyniesione do ECO pojemnika.Irenko zaraz lepiej się czuję jak trochę popracowałam w ogródku jednak tę przyjemność muszę sobie dawkować Miłej niedzieli
Muszę powtórzyć pisanie pierwszy tekst poszedł w kosmos, mam nadzieję teraz już mi nie odleci. Natalio, Lucynko, Jadziu , dziękuję Wam za wpisy i pamięć o mnie. Tydzień miałam bardzo pracowity , kontakt ze schroniskiem dla zwierząt, oddałam kotkę do sterylizacji. 3 dni na oczekiwanie koteczki do domu , już jest wszystko dobrze. Piątek zakupy w Biedronce a w sobotę wybrałam się do ogrodniczego i na cmentarz odwiedzić grób koleżanki Stefki. Po obiedzie praca na działce, obcięłam jabłoń stojąc na drabinie i opryskałam brzoskwinie. Wieczorem bawiłam się w pielęgniarkę smarując Tereskę maściami na potłuczenia w nocy czułam trochę moje kości które dawały znać że je mam. W niedzielę odpoczywam a jutro mamy bal w klubie. Będzie trochę śmiesznie bo mamy być w piżamach.
Irenko fajnie Piżama bal cieszę sie ze kotka już w domu jedno zmartwienie mniej .Też zaraz idę na ogródek coś porobić, bo pogoda nie pozwala na siedzenie w domu W poniedziałek jadę do mamy na tydzień ,a teraz idę powoli pracować sprzatać ten jesienny bajzel, bo biedne krokusy nie mogą sie przebić przez liściową pierzynkę
No Irenko macie fantazje! Jak się udało Piżama Party? Czy piżamy były zwykłe czy uszyte z błyszczących materiałów? Dni masz wypełnione po brzegi...nie ma czasu na nudy i nie dziwię się że czujesz wszystkie kosteczki!
A to się kobitki bawią! Piżama Party - jak nastolatki. Irenko kochana, nie forsuj się zanadto, byś sama nie potrzebowała opieki.
Pofolguj nieco, odpocznij, bo za chwilę wiosenne prace trzeba będzie zacząć.
Wszystko co dobre szybko minęło, teraz mam problem z namiotem foliowym który postanowił zrobić sobie spacer po ogródku a na koniec położył się na trawniku i leży. Dzisiaj czeka nas syzyfowa praca jak w ubiegłym roku, prostowanie rurek i szycie folii.
Wspaniała zima! Brak mi takich widoków, co roku coraz niej białego puchu w ogrodzie Życie nie pozwala nam się nudzić i ciągle zaskakuje różnymi wydarzeniami mniej lub bardziej miłymi Siły coraz mniej ale chęci nadal wieeeelkie
Pozdrawiam Ireno
Tyle udało mi się zrobić. Ulepiłem bałwana i posadziłam czosnek. Wróciłam do domi czeka mnie niemiła niespodzianka.Tunel foliowy nie nadaje się do użytkuj. Czekam na nowy z Allegro, nowy wydatek ale marzenia trzeba sobie spełnić.l
Ewo to prawda że chęci pozostają a siła odeszła. W głowie mam tyle planów gorzej z wykonaniem.
Marysiu jechałam na zaproszenie wnuczka , szkoła zorganizowała święto babci i dziadka które było przesunięte z powodu ferii, niestety z powodu korona wirusa zostało odwołane, dzieci i dziadkowie byli zawiedzeni ale na pocieszenie dostaniemy film z tego przedstawienia.