Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Zajrzałam dziś na balkon do róży LFC i dobrze,że się dokładnie przyjrzałam...mszyce oblepiły świeżutkie przyrosty....co robić?
Nie mam żadnego preparatu,na działce zostały...no trudno palce w ruch i dawaj ...nie będą mi obgryzały moich listeczków....teraz już jestem spokojna,jutro znów zajrzę...

Dorotko na all pojawił się Asahi firmy Agrecol,dziś widziałam,zobaczcie sobie ;:108

Madziu wysyłam Ci kochana promyki słońca,u mnie cały dzień pogodny,ale wietrzny,własnie wróciłam z córką z rowerów,trzeba formę ćwiczyć,bo po zimie coś kiepsko z tym...

Aneczka tak myślałam,że Lady,ale chciałam się upewnić,do niebieskiego orange będzie pasowało ;:333
Susan nie mam,ale chętnie popatrzę u Ciebie:) Gabi cmoknięta,ona uwielbia się przytulać ;:168

Wiolu i Ty potwierdzasz wybór Lady ...także będzie rosła sobie u mnie pod nosem,będę ją miała na oku ;:333
Yorki są milusińskie,potrafią skraść serce i są do tego takie mądre,wszystko można je nauczyć.
Do tej pory Gabi wchodziła do pokoju pierwsza,a ja za nią...w końcu pomyślałam,że to ja powinnam być tą pierwszą,kilka lekcji i psiak chodzi za mną ;:306

Marlenko wpisz sobie na all Asahi Agrecol,są już dostępne małe opakowania 50 ml...
O proszę jeden głos dla Lavender...obie są fajne,ale mam już na balkonie w sumie podobny kolor,więc jak na razie prowadzi pomarańczka czyli Lady.Do wtorku zdecyduję ...
Ja też nie jestem do końca zadowolona,żeniszek kompletnie mi nie wyszedł,a do tej pory co roku miałam pełną kuwetkę ;:124

Aniu siewki tylko słońce poczuły to od razu idą w masę ;:333

Narcyz w pąku...

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Przepiękne masz te siewki ,będziesz miała sporo roboty przy sadzeniu ale potem jakie efekty ;:333 . Pieska masz przesłodkiego ;:138 . Zwróciłam też uwagę na Twoje donice na balkonie - przepiękne ;:333 . Świetnie uchwyciłaś pąka narcyza , taki grubasek ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie masz dorodne siewki ;:oj Moje zdecydowanie mniejsze, może tylko szałwia podobna. Reszta daleko w tyle ;:185
Gabi pozuje jak prawdziwa modelka ;:215 . Jest urocza.
Jestem ciekawa, jak będą wyglądały kwiaty żółtej magnolii? Wygooglowałam sobie, piękna jest. Na żywo chyba żółtej nie widziałam, będzie się czy zachwycać :heja
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu byłam kiedyś napalona na magnolię, bo zawsze mi się podobała, a potem naczytalam się jak to ona może przemarzać... Widzę, że jednak muszę zweryfikować jeszcze raz swoją decyzję o niekupowaniu jej :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, zakochałam się w lavender, właśnie zamówiłam dwie szt ;:224 Asahi już zamawiam, nie ma co ryzykować.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj Aniu weekendowo ;:100
Siewki cudne, moje jak zwykle po wypuszczeniu pierwszych listków stanęły i stoją :evil:
Co do mszyc domowych, taki sposób na od razu na nie to 7-8 g cebuli pokrój w kawałki, zalej litrem wody i gotuj przez 30 minut na małym ogniu. Wystudź, przecedź wywar i gotowe - możesz pryskać ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gabi roślin pilnuje, to i ładnie rosną .
U wa!!Ale parapet zastawiony.No tak, jak u każdego z nas o tej porze roku.
A kwiatuchy wiosenne i ładne i już bardzo cieszą. prawda ???
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, rozbawiłaś mnie różami w warzywniku. Właśnie dzisiaj stwierdziłam, że jeżeli nie wymyślę miejsca dla czerwonych, to zrobię reprezentacyjne wejście do tunelu z pomidorami ;:306 . Po czym zamówiłam 6 nowych ;:209 .
Żółta magnolia mi się marzy, ale dużo osób pisało, że im zmarzły. Czy Twoja jest na bardzo zacisznym stanowisku? Na razie kupiłam Genie. Marzy mi się jej maślana kuzynka.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja tam też często używam palców w walce z mszycami
Po co je truć jak można zmiażdżyć? :twisted:
Moja Lavender niestety przycięta do samej ziemi. Ale nie dziwota, ona była bardzo mizerna
Ale już widzę wyłażące 3 nowe pędy.
Będzie dobrze
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hodowla parapetowa imponująca. ;)
Stipę wysiewasz rokrocznie ?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aniu, a kiedy siałaś floksy ?... ja dopiero wysiałam w zeszłym tygodniu i pewnie będę czekać aż urosną... chyba za późno wysiałam...
Moja imienniczka cudowna... ;:oj wygłaskaj ją ..
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Bardzo mnie cieszy, że decyzja prawie podjęta z korzyścią dla Lady of Shalott. ;:215 Będę się zachwycać! Obrazek

Zuz dzięki za domowy przepis na mszyce! Przyda mi się, szczególnie na balkonie, nie używam tu chemii wcale, więc będzie jak znalazł! ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Moje sieweczki floksów też jeszcze maleńkie. Ale może zdążą zakwitnąć?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Aniu z Lady of S. będziesz zadowolona to róża ,która niezmiernie mnie zachwyca ;:167 a jeszcze w połączeniu z niebieskim ;:224 u mnie w tym roku dostała pod nóżki Minervy :) Floksy Drummonda pikowałaś pojedynczo ;:oj masz ty kobietko cierpliwość ,ja porobiłam kępki 8-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aiss
200p
200p
Od: 20 sty 2012, o 21:16

Post »

Aniu, to wyrywna różyczka z ukorzeniania o którą wieki temu pytałaś to .... tak się dziwnie składa Lady of S. przetrwała zimę i zamieszkała koło Polki, którą musiałam ciąć .....poniżej kopca ;:222 nie wiem czy się zaraza pozbiera .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”