Mnie kolory na moich rabatkach nie nudzą?. ciągle próbuję to udoskonalić.

No to jak dla mnie wyższa szkoła jazdy

ewunia7 pisze:![]()
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=58&t=91768
sprawa nie cierpiąca zwłoki
aneczka1979 pisze:Maju dziękuję. Nawet ja, laik różany, już wiem, że szkółkowe opisy często nijak się mają do naszych ogrodowych realiów. Nie mniej jednak mam nadzieję że moje Dolce Vity, które będę sadzić w marcu, będą trzymać się podanych przez F wymiarów.![]()
I idę stąd już, bo tak wodzisz na pokuszenie, że zaraz nie wytrzymam i popełnię domówienie.
Ignis05 pisze:Majeczko![]()
Dzięki, napasłam oczy wspaniałymi obrazami różanych kwiatów.
Wśród róż dopatrzyłam się jakby kwiaty ostróżek ale raczej dość niskie. Czy to może coś innego ?
Piękne wplatasz byliny między róże, tak delikatnie.![]()
Miłego weekendu
Georginia pisze:Majeczka ,aż się wierzyć nie chce że mogą być tak piękne.Ta różowa rozetkowa z postrzępionymi brzegami ,to która z Twoich piękności./ 3 zdjęcie od góry/Może to Schone Maid.Marc Chagall zachwycający
inka52 pisze:Maju róze jak malowane portrety , piękne kompozycje , dobranie kolorów nic dodać nic ująć.![]()
Bardzo mi się podoba róza , która przewija się na często taka mocno różowa np. na zdj. z dnia 16/ nr 11/i następne czy to Vetilo , czy inna, ale jest bardzo ładna , jak wszystkie inne,
Cudnie obsadzone rabaty cudnymi różyczkami.![]()
Kilka razy już przejrzałam i nadal nie mogę się napatrzeć.
Tolinka pisze:Maju między różami masz posadzonego takiego niziutkiego floksa pamiętasz może jego nazwę?Bardzo ładnie komponuje się z różami
nena08 pisze:Maju, oglądając Twoje zdjęcia nie mogę się doczekać na kwiaty u Dolce Vita. Moja chyba z tego samego miejsca co Twoja![]()
Czy te ostróżki na zdjęciach to jednoroczneU mnie są inne.
helenask pisze:Maju, bardzo podoba mi się Twój ogród
Będę śledziła Twoje opinie o różach
Annes 77 pisze:Maju zamówiłam Dolce Vita i już się cieszęPięknie się prezentuje u Ciebie
![]()
Rozglądam się za nasionami floksów mini,ale na razie nie znalazłam,będę dalej wypatrywała
Pashmina pisze:"Ewa?. u mnie na rabacie zawsze kwitną róże ?cała sztuka doboru polega na tym, żeby dobrać nie tylko kolory kwitów, ale ułożyć nasadzenia tak, żeby okresy kwitnienia poszczególnych odmian były zmienne. Ciekawe w takich nasadzeniach jest to, że w zależności, które róże kwitną masz zupełnie inną kolorystykę na rabacie. Jeszcze znaczenie ma pora kwitnienia ? drugie kwitnienie jest inne kolorystycznie?? itd?
Mnie kolory na moich rabatkach nie nudzą?. ciągle próbuję to udoskonalić."
No to jak dla mnie wyższa szkoła jazdySzacunek
Papuguję po Ewie Pashmina, że to jest naprawdę wyższa szkoła jazdy, aby ustawić tak róże że nie ma przerw w kwitnieniu
Margo2 pisze:Majka, ja Cię zamorduję, mialas podpisywać zdjęcia![]()
Ja nie mam pojęcia która jest która i co ja chcę![]()
Czy będzie podsumowanie?
daffodil pisze:Majeczko wsystkiego naj-naj-najlepszego w Nowym Roku![]()
Niech Twoje królewny kwitną jak dotychczas - bo lepiej to już chyba nie mogą. I niech Twoje zdjęciowe umilacze dalej cieszą nasze oczy. Nie ma to jak zachwycać się Twoimi pięknymi kompozycjami gdy za oknem biało, -15 C i do wiosny trochę zostało.
Majeczko, ja nadal NIC nie zamówiłam, ale Minerva i Lavender Ice wciąż zaprzątają mi głowę...
Serdeczności z białego południa