Marysiu no właśnie, sól ma podkreślać smak, a ten smarowny był zupełnie bez soli, taki bez smaku. A za to twardy to sama sól
Tiaaa, zrób ser

Wpierw kup krowę , bo u nas chyba już nikt nie ma

potem podpuszczkę itp....wydoj krowę--jakie to proste
Robiłam sery jak były na wsi krowy. Może nie na podpuszczce, ale świeżuteńki, do woreczka, przycisnęłam kamieniem --to był ser. Nie ma już PGR-ów gdzie też były stada krów, gospodarze sieją cebulę i kwiatki a sery kupują jak ja , bo krów nie ma
Propagują zdrową żywność, potem ja kupuję coś co 40 zł kg., co nie nadaje się do jedzenia-- to psują markę dobrym producentom . Ja szybko nie skuszę się

Kupiłam sobie zwykły twaróg w sklepie i ze smakiem jem
Marysiugdzieś się natknęłam ,że suszysz pomidory. Napisz mi o tym . Jak suszysz i do czego potem służą, no i jak przechowujesz takie suszone?
Może ktoś ma doświadczenia w tej kwestii. Mam pomidory i mogłabym suszyć:)
A może ktoś konserwuje ? jak ?