Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Witaj Marysiu,odpoczywasz już? a tu u Ciebie kaszubskie muzykanty,jak byłam na Kaszubach to byłam w Wdzydzach (chyba dobrze napisałam ,ale to trudno wypowiedzieć)i nawet uczyłam się tam alfabetu kaszubskiego,a wracając do ogrodu,to pracowałaś dzisiaj w nim ,czy był odpoczynek od roślinek,ja niestety tylko robiłam zdjęcia i wieczór podlałam moją kolejkę do sadzenia ,bo więdła,pozdrawiam i buziaczki ;:196 ,i kiedy się do mnie wybierzesz? ;:65
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jestem trochę zajęta, bo przygotowuję różności dla gości, ale na FO znalazłam chwilę Obrazek

Dario szaliczek wyciska ze mnie siódme poty Obrazek pracy wiele ale jej nie widać, bo ciągle jest coś jeszcze do zrobienia :| Nie znam nazwy trzykrotki, bo to prezent. Za to łubiny rosną u mnie bardzo ładnie, a większość mam z siewu nasion. Jeden przyniesiony od sąsiadki też dobrze sobie radzi. W tym roku posiałam nasion przysłane mi przez forumki i mimo że nasion było sporo widzę jedną roślinę :oops:
Oto dowód, że nieźle sobie radzą, te kwitną pierwszy raz ;:215

Obrazek

Witaj Lisico ;:168
Dziękuję za pochwałę wiejskiego ;:180 czarny chaber przywieziony z Cieszyna od Lidzi Obrazek Rok temu zakwitł po czym go nie było i myślałam, że po nim a tu niespodzianka. Niestety i rok temu i teraz kwitnie jednym kwiatem ;:174 Jak podwoi swoją objętość poleci na Kaszuby ;:224
Kuś mnie kuś! Kaszubami :tan chętnie je znowu odwiedzę ;:333 Muzykanty pierwsza klasa,. oczywiście podjazd jest na rowerze? ;:oj
I ja Ci życzę udanego weekendu :wit

Kasiu pączki jem raz do roku i przyjdzie na nie poczekaćObrazek Księżyc u mnie zachmurany, ale wczoraj świecił jak przystało na łysego w pełni ;:306

Krysiu bardzo dziękuję i zapraszam na spacery Obrazek U mnie jeszcze żadna piwonia nie rozwinięta, bo mam wczesną ale pierwszy sezon to jeszcze nie ma pączka. Maki kwitną ale na razie bylinowe :lol:

Martusiu niestety robiłam zakupy w Krakowie i wróciłam wypompowana, a potem podlałam tunel, obejrzałam Waterloo jarzynowe w polu i zrobiłam zdjęcia. Pojechałam po mleczko i pozostała tylko kuchnia ser i upiekłam bezę, którą zrobię z bitą śmietaną i truskawkami. Truskawki kupne, bo moje mimo że wczesne to nie nadają się jeszcze ;:185 Ja też wojażowałam po Kaszubach byłam w wielu miejscach w Klukach, Szymbarku i wielu innych miejscach.
Masz ode mnie pochwałę, że grzecznie się sprawujesz. Kolorowych snów i buziaczki Obrazek

Obrazek

No to parę zdjęć z ogrodu
uwielbiam te czosnki!
Obrazek

W barwach narodowychObrazek

Obrazek

kamasje w tym roku się udały ;:333

Obrazek

Ewciu czy poznajesz Swoją hostę? ;:167

Obrazek

Beti variegata zakwitła ! jak myślisz która to jest?

Obrazek

chciałoby się ją schrupać ;:306

Obrazek

W polu kwitnie chrzan i moja śliczna kalina!

Obrazek

Obrazek

chyba będą owoce pigwy ;:202

Obrazek

No to koniec spaceru, dziękuję za towarzystwo i Dobranoc!

Obrazek
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Spacer z rana wśród Twoich pięknych widoków to jest to. :tan
Lecę polać trochę wody, bo susza i zapowiada się znowu upał.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu takiego spaceru było mi potrzeba :D wszystko u Ciebie bardzo dorodne i piękne .Pięknego dnia Ci życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudownie :D
Nie dziwię się że tak lubisz swoje czosnki, są przeurocze.
Truskaweczki już tuż tuż ;:173
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Oj Marysiu, jak pięknie u Ciebie ;:oj ;:138 uwielbiam łubin, taki polski kwiat ( obok malwy) :lol: piękna , olbrzymia kalina ;:138 pięknie i kolorowo ;:63 Masz gości ? a serek podasz ? Nie zapomnę jego smaku , takiej pychoty nie jadłam ;:138 mniam mniam ;:108 ;:63 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu kocham to miejsce mimo czasem wad które stwarzają ludzie, ale oni są wszędzie :D Dzisiaj są jutro ich nie ma, a przyroda zostaje ;:333

Aluniu spacer krótki, ale nabija akumulatory na cały dzień. Jak pracowałam nie miałam na to czasu codziennie a teraz ;:224

Aguś długo je mam i nawet raz były w zaniku, ale w tym roku pokazują swój rozczochrany urok!

Karolinko malwy też będą ;:333 dziękuję ;:180
serek odcieka, ale na dzisiaj to za wcześnie, bo jeszcze przynajmniej dobę musi być w soli. Ten we Wrocławiu był bardzo młody, a taki parodniowy jest też pyszny. Jednak wierz zjedzą go szybciutko ;:306 Pamiętasz kawałki piersi w boczku ? będą i beza ze śmietaną i truskawkami ;:219

Życzę Wam radosnego Świętowania ;:4
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś! ostrogowiec piszesz że pięknie rozrósł się , ja też taki miałam ale jak zaczęłam dzielić to nie zauważyłam że zostawiłam sobie bardzo malutko he, he.
a łubin podziwiam. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jak można by było zjeść taką różyczkę ! ;:oj
Zazdroszczę okropnie ci tej Wsi ! Może i daleko od Krk ale spokój ! U mnie remontują drogę osiedlową w dodatku sąsiad robi sobie kanalizacje a my wywozimy szambo :? Boże :;230 !
W każdym razie miłego czwartku i świętowania ! ;:196
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu piękne kwitnienia u Ciebie. Moje róże dopiero w pąkach. Chodzę koło nich, mszyce zganiam, ale jeszcze trochę im brakuje. Mak mam nadzieję, że zakwitnie, ale to też jeszcze długa droga. Moja róża pomarszczona kwitnie, ale tak z doskoku, więc nie bardzo wiem, jak zrobić te płatki. Czy można dokładać co jakiś czas?
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marysiu :wit ;:138 ;:333 ;:167 ;:122 ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu już nie mogę się doczekać kiedy ja będę codziennie zachwycać się przyrodą . :D
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, że też masz rabatkę w barwach narodowych. Znaczy - jesteś patriotką. ;:138 ;:138 ;:138
Fajne czosnki pokazałaś. Znasz może ich nazwę odmianową?
A kalina ;:215 ;:215 ;:215 Wracają wspomnienia z dzieciństwa spędzonego na wsi. Kaliny, łubiny, malwy, piwonie i astry. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu rok temu były dwa pędy, a w tym zobacz sama :D musiałaś podzielić w niedobrym czasie ;:222

Obrazek

Mati dziękuję czwartek był bardzo miły ;:168 Mnie kanalizacja jeszcze czeka, ale jak patrzę na te doły to mam dreszcze przerażenia ;:oj Piszesz daleko do K. ależ ja kawałek dalej od domu widzę Kraków to tylko 14 km ;:306

Asiu ja też ściągam z pączków mszyce i dopóki można tak z nimi walczę :lol: Jak miałam młodsze krzewy róż to miałam w lodówce słoik i dokładałam utartą różę. Jak dajesz dużo cukru to się nie psuje :D

Elu i co ja mam na to :D

Alu nie ma się co spieszyć do starości ;:185 wszystko w swoim czasie :tan

Lucynko a jestem, jestem ;:167
Czosnek znam pod nazwą czosnek zwisły i bardzo go lubię :D
Tęsknimy jak widokami dzieciństwa ;:333

Parę dzisiejszym zdjęć!

Obrazek

Obrazek

Jak ślicznie pachnie ten irys!

Obrazek

I różne formy maczka :D

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy i kolorowych snów ;:4
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dzień minął spokojnie ,nawet na procesji nie byłam ,bo bym nie zaszła taki kawał drogi ,zawsze było w koło rynku ,ale od jakiegoś czasu zmienili trasę i jest z klasztoru do rynku ,to kawał drogi tymi serpentynami ,nie miałam szans iść, nogę mam jeszcze słabą i taka wiotka ,że utykam ,jutro idę na rehabilitację drugi raz ,mam nadzieję ,że wrócę do formy,ale już niczego nie mogę przegiąć ,z bólem jest lepiej już nie taki straszny,bo praktycznie to byłam unieruchomiona,piszesz,że irys cudnie pachnie,i do tego jest piękny ,jak ja lubię takie rośliny,obrazki włoskie u mnie dopiero będą kwitły,dużo masz cudnych rarytasków w ogrodzie ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”