adawi, również moj został kupiony jak inna odmiana ale ktoś tu na forum zidentyfikowal Lubię go, jest on zawsze pierwszy i tak słodky
To są zdjęcia z ostatniego roku:
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Dzięki! Uznaję odmianę za potwierdzoną, tadammm
Rzeczywiście - jest bardzo atrakcyjny - nie tylko słodziutki, ale całkiem okazały, i nieźle przyrastają nowe cebulki, co ( na razie ) cieszy.
Trochę zbyt wrażliwy na szarą pleśń No ale - trudno mieć wszystko na raz.
To czekamy...już niedługo....
Powiedzcie,że nie macie,że jestem na FO pierwszy z kraju co ma tulipana,proszę
To jest jeden z wykopanych i suszonych,a że doświadczenia nie mam to mały,ale teraz nawożone będą więc liczę na większego w przyszłym roku.
Gratuluję! Jest piękny Moje tulipanki maja dopiero liście. A w jakiej części kraju mieszkasz? Jestem z Lubuskiego i u mnie dzis jest 11 stopni w plusie ale każdej nocy poniżej zera
Tulap, naprawdę mi przykro ale tutaj było piękne a pierwszy tulipan otwarty
Ale nie jestem z Polski....tak napraw :"Tulap:Powiedzcie,że nie macie,że jestem na FO pierwszy z Polski" i będzie to OK
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Wiedziałem, Renni, że będziesz pierwsza
Napisałem, że jestem pierwszy z kraju, czyli Polski
Majko, w kujawsko-pomorskim blisko Świecia.
Dziwi mnie tylko, że już urósł. W półcieniu rośnie, wieje a koło domu bagna i jeszcze w dołku mieszkam to też zimniej.
Tulap gratulacje z radością, że innym może zakwitnąć wcześniej.
Zachodzę codziennie na działkę i nic. Myślałem, że pańskie oko konia tuczy.
Czy może wiesz jaka to odmiana?
A poza tym kujawsko-pomorskie jest zimniejsze od dolnośląskiego. Dziwy jakieś
Pozdrawiam
Tomek
Czy to możliwe że z pierwszorocznych cebulek prawie z każdej wyrosły po trzy sztuki-jestem zdumiony.Niektóre jeszcze nawt nie wylazły czy tak się zdarza?Wszystkie sadzone tego samego dnia.
Tulap, przepraszam pomyliłam się Kraj to czeski znaczy region kraju. Polski oznacza to, cały kraj....
Muszę się więcej uczyć, uczyć się, uczyć się
I nie jest to ta sama odmiana jak moje?
Dzięki Tulap, już jest na liście chciejst na przyszły rok.
Mój wujek mieszka niedaleko Bydgoszczy i mówi, że u nich prace w ogrodzie są opóźnione o 2-3 tygodnie w stosunku do Dolnego Śląska
Pewnie mu się robić nie chce
tak się noszę z zamiarem dokarmienia czymś moich tulipanów żeby cebulki mi się nie zmniejszyły. Myślicie że siarczan amonu byłby dobry tak żeby posypać ziemię i może troszeczkę obornika granulowanego po czym ziemię wzruszyć. Zniszczyć chyba nie zniszczę a czy pomoże.. W poprzednich lata cebulki wykopywałam to np z dużych 10 porobiło mi się 30 małych kwitły ale kwiaty mniejsze , co zrobić żeby się tak nie mnożyły a też przyrastały na objętość? W tym roku pierwszy raz mam w planach nie wykopywać bo za dużo ich już mam, dopiero na następny rok okaże się czy nawożenie poskutkowało:)