Guciowe doniczkowce - gucia
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
gucia pisze:Przemku, muszę poobserwować, zobaczyłam tylko, że rozcierać to można w palcach!Przemo pisze:Czy to się porusza? wygląda mi na mączlika.
Nic się nie rusza, oglądałam pod lupą, dość mocno trzyma się liścia, ale palcem można "to" zetrzeć!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
Rany, całe szczęście, bo już myślałam, że znowu jakieś świństwo się przyplątało!Babopielka pisze:Gucia to na tetrastigmie to nie są robaki -ja też przez długi czas próbowałam to usuwać -bezskutecznie ,no i zapytałam osobę od której ją dostałam czy jej też tak ma .Odpowiedż była twierdząca i co więcej pocieszyła mnie ,że to nie są żadne robaki tylko coś w rodzaju zarodników i każda większa tetrastigma tak ma ,co jest zgodne z prawdą bo widziałam na własne oczy piękne okazy w palmiarni w Trójmieście i też miały pod liśćmi coś takiego ,więc zostaw ją w spopkoju ,bo i tak tego nie usuniesz.
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Byłam u Was i też zrobiłam u siebie krupnik
Też z suszonymi ziołami z ogródka
Dodałam jeszcze ciut, ciut lubczyku, mniam.
A czy któraś z pań ma u siebie miętę imbirową? Szukam, miotam się, nigdzie nie mogę znaleźć

A czy któraś z pań ma u siebie miętę imbirową? Szukam, miotam się, nigdzie nie mogę znaleźć

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Naleweczko bedziesz miałą na wiosne - mam dużo i chętnie się podziele
z mięt mam jeszcze okrągłolistną (jabłkową), okrągłolistną variegatę, i kędzierzawą (ale ona była tak malunia że nie wiem czy przetrwa zime)
a w niedziele i ja będę miałą krupnik - naopowiadałam mam ie i kupiłą dziś kostki - mam zaproszenie
z mięt mam jeszcze okrągłolistną (jabłkową), okrągłolistną variegatę, i kędzierzawą (ale ona była tak malunia że nie wiem czy przetrwa zime)
a w niedziele i ja będę miałą krupnik - naopowiadałam mam ie i kupiłą dziś kostki - mam zaproszenie
- gucia
- Przyjaciel Forum
Zakwitnąć? Ona taka stara, ale jeszcze nigdy nie kwitła! Może ją też trzeba wiosna zasilać "tym do kwitnących"?Beata T pisze:Jest to normalne są to zarodniki ,może chce Ci zakwitnąć![]()
Bożenko bez obaw nic się nie dzieje ,paprotki też maja tylko są bardziej popularne i już każdy wie że tak ma być ..
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- gucia
- Przyjaciel Forum
Ja teraz codziennie rano/ Przemo pisał, że tylko rano/ latam po całym domu i spryskuję wszystko po kolei. Omijam tylko gynurę i begonię, chyba tygrysią, takie drobne nakrapiane listki.
Ale jak zacznie się P-O, to znowu nie będzie czasu na taką zabawę.
Ale jak zacznie się P-O, to znowu nie będzie czasu na taką zabawę.
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a ja mam na to sposób - ale to niestety nie każdy może to przywilej przydomowych ogródków
ja większość roślin cały sezon trzymam na polu
murek północny przy schodach dla niektórych, słoneczny kącik dla innych
jak wracają jesienią do domu są nie do poznania
tylko trzeba bardzo uważać z wystawianiem bo nagły zastrzyk słonka może poparzyć
ale od czego stare firanki
ja większość roślin cały sezon trzymam na polu
murek północny przy schodach dla niektórych, słoneczny kącik dla innych
jak wracają jesienią do domu są nie do poznania
tylko trzeba bardzo uważać z wystawianiem bo nagły zastrzyk słonka może poparzyć
ale od czego stare firanki
- Babopielka
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Aga, zgłoszę się do Ciebie wiosną, dobrze? W zamian znajdę jakąś szczepkę takiej mięty, której na pewno nie masz 

"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."