Ogród Ali -> alana cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiolu, nie ma jak prawdziwa mroźna i śnieżna zima. Ognisko, jeszcze jakiś kulig, to jest prawdziwa frajda! Zwłaszcza dla dzieci, które teraz nawet nie mają okazji zjechać sobie z górki :( Wczoraj wieczorem przeglądałam stare zdjecia i znalazłam uwiecznioną na fotografiach ostatnią prawdziwą zimę, był to początek 2006 roku. Jejku jaki wtedy był mróz, bo wszystko było tak pięknie oszronione. Nie wiem czy dawałam tu na forum tamte fotki ;)
Judyto dziewannę tą ostatnio znalazłam w encyklopedii, jakos inaczej się nazywa, jutro sprawdzę to podam Ci dokładną nazwę. Kupiłam ją we wspominanej u Wioli szkółce abc. Wymieniłabym tylko zaraza jedna nie chce się rozrosnąć za nic :? Zobaczę jak w tym nowym sezonie bedzie, jakby co, dam znać.
Ostróżki, zawsze marzyłam żeby miec wielką rabatę cała w ostróżkach i móc się w nich schować, tylko do pełni szczęścia brakuje mi różowej ostrózki :D Mam nadzieję, ze już z Tobą wszystko ok ;)
Madziu, uwielbiam przerabiać zdjecia na wzór starych fotografii, tzw. sepia. Zupełnie inny wyraz wtedy posiadają. Szkoda, ze wiele ludzi nie potrafi tej piękności ujrzeć i zrozumieć.
Gabi, jakoś atmosfera świąt w ogóle mnie nie dopadła ;) ja tylko na przemian rośliny, Depeche Mode, rośliny, DM itd. i na święta niewiele miejsca zostało :D

Dziewczyny, może zapowiadana na koniec roku zima i do Was dojdzie? Czego Wam życzę. Byłam dzisiaj 15 km za miastem na wsi i tam jest o wiele mniej śniegu, ponoć im bardziej na wschód regionu, tym gorzej z zimą.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ja rozumiem i przepadam za takimi fotkami :D
A to wszystko przez jeden czołg no i my koziorogi rozumiemy się bez słów :D
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolcia pisze:Ale ja rozumiem i przepadam za takimi fotkami :D
A to wszystko przez jeden czołg no i my koziorogi rozumiemy się bez słów :D
A jakże :D :D My kompanki :D
A o urodzinach moze lepiej nie myślmy, bo w okolicach Sylwestra i Nowego Roku zawsze mam doła, bo znowu kolejny rok się kończy, a nowy zaczyna i za kilka dni urodziny ;) Czy też zazdrościsz tym z grudnia albo chociaż z lata?:D
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu,absolutnie nie zazdroszczę tym z lata i tym z grudnia.
Mogę tylko zazdrościć młodszym :;230
A Ty dziecko drogie :;230 ileż Ty masz lat :;230
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolcia pisze:Alu,absolutnie nie zazdroszczę tym z lata i tym z grudnia.
Mogę tylko zazdrościć młodszym :;230
A Ty dziecko drogie :;230 ileż Ty masz lat :;230
Ja na szczęście jeszcze tym młodszym nie zazdroszczę zbytnio :;230 Ale niedługo do tego dojdzie :D
Przyznam bez bicia, niedługo ćwierć wieku mi stuknie, kurcze zielone :? :D Ale z Tobą chyba nie wiele gorzej, prawda :;230 :;230
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Chyba raczej gorzej niż źle :;230 :;230 :;230
a ćwierć wieku,to ja też bym chciała :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolcia pisze:Chyba raczej gorzej niż źle :;230 :;230 :;230
a ćwierć wieku,to ja też bym chciała :)
Co Ty, żadne gorzej, żadne źle ;) Wiekiem nie ma co się martwić, najważniejsze, to zdrowe poczucie humoru :D
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u nas już druga zima w tym sezonie, jedna w listopadzie była. Tak to na Mazurach bywa, że trochę prawdziwych: zimy, wiosny, lata i jesieni :D
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Ala no popatrz ja do Węgorzewa czasami jeżdżę bo mam tam znajomych :lol: Więc może teraz jak będę jechała to dam znaka . A może Ty przyjeżdżasz do Ełku bo ja mieszkam blisko to serdecznie zapraszam :lol:
Ala ale z tego co wiem to ślimaki jedzą tylko ropuchy :lol: reszta żabek niestety ale nie :lol:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia1 pisze:Ala no popatrz ja do Węgorzewa czasami jeżdżę bo mam tam znajomych :lol: Więc może teraz jak będę jechała to dam znaka . A może Ty przyjeżdżasz do Ełku bo ja mieszkam blisko to serdecznie zapraszam :lol:
No proszę, nareszcie mam kogos z forum niedaleko:D Jak będziesz u nas, to daj znać, zwłaszcza jak na działce już zacznie cos kwitnąć, to serdecznie zapraszamy całą rodziną :)
Ja niestety w Ełku rzadko bywam, mamy nieciekawe połączenie, a jak coś trzeba załatwiać, to raczej na zachód do naszej wojewódzkiej stolicy. Ale w tym wypadku, to może kiedys się skuszę na wyprawę w Twoje strony;)
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Ala świetne zdjęcia :D ja, jako że czołg ten sam - również uwielbiam sepię :lol:
śniegu u nas niet, ale za to mróz że hej!

to co, niedługo balujemy i u Ciebie i u Magdy?? :lol:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, cieszę się, że odezwałaś się nareszcie :D Skoro moje drogie czołgistki uwielbiają również sepię, to od tej pory będe starała się wiecej takich zdjęć wrzucać.
Jolu, w poniedziałek za tydzień prawdopodobnie wybiorę sie do Torunia po dyplom, to mam nadzieję, ze ta zima do tego czasu trochę zelżeje, bo nie chcę zmarznąć ;)

Skoro u wszystkich niezły mróz, to pokażę Wam kilka zdjec z ostatniej prawdziwej zimy, czyli z 2006 roku z cyklu, kolejna wycieczka po Mazurach ;). Wtedy też mocno przymroziło, wszystko było pieknie białe, sami popatrzcie:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu,te zdjęcia to dzieło sztuki :D
Pamiętam tą zimę, u mnie było podobnie ale wtedy jeszcze nie miałm cyfrówki :cry:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, witam Koleżankę :D
Ja akurat kupiłam w 2005 roku, to załapałam się na ta historyczną zimę. Ale wiesz, ze dzisiaj było podobnie, wszystko było prawie tak samo oszronione, tylko nie miałam czasu na sesję, mam nadzieję, ze jutro ;)
A w międzyczasie próbuję ukorzenić gałązki chryzantem, wczoraj zobaczyłam tyle dobra chryzantemowego na śmietniku cmentarnym i stwierdziłam, że nie mogę tego tak zostawić, zawsze warto spróbować, i wyłamałam kilka zielonych gałęzi. Tylko jedna kobieta dziwnie na mnie patrzyła :lol: :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu,taki efekt daje tylko duża wilgotność i mróz a u nas pewnie jest cieplej, więc na takie efekty przyjdzie jeszcze poczekać.
Chociaż czuć już spory mróz :?
No ja się nie załapałam na uwiecznienie tej zimy,bo dopiero od wiosny 2006 mam cyfrówkę.Jak ja wtedy żałowałam że jej nie posiadam.

Zastanawia mnie czemu ta pani dziwnie na Ciebie patrzyła:;230 :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”