Grażynko! To prawda. Ogród nadrobi, a ja do listopada będę miała, jak zawsze zresztą, kolorowo. Na znaczniku clematisa nic innego nie było napisane poza c. górski Montana Rubens. A czy pachnie? Tak na prawdę nie wiem, ale sprawdzę
Asiu! Daj się skusić i przyjedźcie Chyba, że dasz radę w tygodniu...
Aniu jak Cię nie ma to Cię nie ma. A jak się pojawiasz to takimi zdjęciami pięknymi w nas strzelasz że powinnam pomyśleć o lekach na serce przed zaglądaniem do Ciebie .
Cudnie. Masz ogród jak z bajki. Takie zakątki tajemnicze, ciche a zarazem krzykliwe. Fantastycznie. Nie tylko kolory ale też dużo iglaków i innych drzewek. Piękne pąki na wrzosowatych. Będzie niezły spektakl.
Prześliczne tulipany. Pięknie pachnące bzy. Śliczna pergola. No nie ma jednego słowa żeby to opisać.
Aniu dziękuję to może i moja zakwitnie za rok,dwa obym nie czekała 10 lat jak na glicynię.Wyciełam bo stwierdziłam że szkoda mi miejsca na coś co nie kwitnie a rośnie jak szalone
Aniu, miniaturowa serduszka to serduszka wspaniała. Mam jeszcze białą i białe epimedium. Chętnie wymienię na inne kolorki . Co ty na to?
Co to z takimi pstrymi liśćmi? Bodziszek?
Dziś pogoda zmienia się jak w kalejdoskopie. Niestety z przewagą deszczu
Zdążyłam jednak zrobić kilka zdjęć.
Dziś tulipany widziane z góry
Parę widoków skąpanego w deszczu ogrodu
Madziu (Pashmina2006)! Jak miło, że moimi zdjęciami sprawiłam Ci radość. Przyznam, że deszcze i ciepło zrobiło swoje. Jest soczyście zielono i już całkiem, całkiem kolorowo. A to dopiero początek...
Grażynko (kogra)! A ja za to cieszę się Twoją, wcześniejszą wiosną
Krysiu (krystyna2201)! I ja z niecierpliwością czekałam na jej kwitnienie. A teraz mam nadzieję, że zobaczę kwiaty co roku Oby i Twoja sprawiła Ci te przyjemność
Justynko! Z wielka przyjemnością Tym bardziej, że jestem Ci winna za podarowane bodziszki, które zresztą znakomicie rosną. A to pstre z żółtymi kwiatami to Waldsteinia ternata. Jeśli byś ją chciała to też służę Natomiast pstre z malutkim, niezapominajkowym kwiatem - to jarzmianka.
Miłko (takasobie)! 1sza seria to niezapominajki - biała i niebieska. A 2ga - to brunery. Niestety nie znam odmian. Ale jedna z nich ma variegatkowe liście.
sweety pisze:
Asiu! Daj się skusić i przyjedźcie Chyba, że dasz radę w tygodniu...
Hmm... Kusisz, oj kusisz... I jeszcze prymulki do tego
Weekend nie dam niestety rady . We wtorek jestem w Bielsku, więc potem mam trochę "po drodze." Tylko nie wiem kiedy dokładnie będę wracać. A Tobie jaki dzień tygodnia ewentualnie pasuje? i jakie godziny?
pzdr,
Cudny masz widok za płotem na te duże drzewa, które dopełniają piękno ogrodu U mnie widok na pola, albo domy sąsiadów. Drzewa z lasu widzę tylko z jednej strony, i to od frontu, gdzie najmniej przebywam
No i te dodatki ogrodowe kule, donice, pergole dodają mu niesamowitego uroku, pięknie się to wszystko komponuje
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
Bardzo mi się podobają te kuliste ciurkadełka! Fajnie się komponują z kamieniem.Też by mi takie pasowały
Hoja piękna! Moja zwykła wciśnięta w kąt tez bez przerwy kwitnie. Jak się nią zajmowałam - nie kwitła!
I gratuluję kwiatów kaktusowych. Ja coś jeszcze chyba do kwiatów nie dojrzałam...
Aniu czego się nie chwycisz wychodzi CI świetnie. Ogród w słońcu czy w deszczu zawsze ładny, a domowe wręcz kipiące kwiatami. Rośliny chyba czują, że jesteś szczęśliwą kobietą i są szczęśliwe z Tobą.
Aniu, u Ciebie jak zawsze, salony ogrodowe pięknie wysprzątane i udekorowane.
Niewielkie zmiany a jednak dodają uroku. Sesja tulipanowa pomysłowa, można zajrzeć tam gdzie rodzi się życie.