Mój zielony świat cz.4
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.4
Aniu, podziwiam Cię za to sianie. Ja cały czas nie umiem sobie z tym poradzic.
Ten przetacznik bardzo mi sie podoba. Ale czytam, że wymaga w trakcie kwitnienia częstego podlewania przy moich piaskach
Czyli odpada
Ten przetacznik bardzo mi sie podoba. Ale czytam, że wymaga w trakcie kwitnienia częstego podlewania przy moich piaskach
Czyli odpada
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Anka - kupiłam dzisiaj nasiona stokrotek
Nareszcie dostałam
I powiedz mi, jak dzielisz jeże??

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu- takich osób które szybko reagują i zaraz się dzielą jest na tym forum całkiem sporo
, Ty też taka jesteś i za to Cię kocham 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Trawy nawet zimą wyglądają świetnie i właśnie chyba po to są. Kiedy już nic nie ma ich suche kłosy wyglądają świetnie i zdobią zimowy ogród

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
W niedzielę zawołała mnie mama i pobiegłam czym prędzej do kuchni. Na słoninie były sikorki. Ale się ucieszyłam jak małe dziecko. Tam gdzie małe dzieci to widzi się karmniki. Sama się przyznam bez bicia że takowego nie posiadam. Ale na drugim podwórku gdzie mam kury i 5 sztuk gołębi to zawsze coś tam tata ptaszkom sypnie jak nie na dach to na ziemię.
U mnie dzisiaj troszkę słoneczka się pojawiło ale nie na długo. Cóż dziwna ta zima. Śniegu nie mam i jak na ta porę roku to ciepło.
Pozdrawiam serdecznie
U mnie dzisiaj troszkę słoneczka się pojawiło ale nie na długo. Cóż dziwna ta zima. Śniegu nie mam i jak na ta porę roku to ciepło.
Pozdrawiam serdecznie

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

Nasionka piękne i koperty tez piękne

Lilie piękniutkie

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Zameldowałam się pierwszy raz i już tak nacieszyłam oko. Pięknie. Ja już chcę wiosnę.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu pracowita mróweczka z ciebie.
Muszę brać z Ciebie przykład, tylko skąd mam brać parapety..? 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dopiero było przedwiośnie, a teraz znów zima . 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu w naszym klimacie przyzwyczajeni jesteśmy tradycyjnie wyróżniać cztery pory roku ale już teraz zaczęto wyróżniać dwie przejściowe p: przedwiośnie i przedzimie. Np. w strefie klimatów podzwrotnikowych: pora sucha (lato) i pora deszczowa (zima) - czyżby nas to też dotyczy?
Rośliny teraz na pewno się napiją ale niektóre rwą się do życia pogłupiały.
Rośliny teraz na pewno się napiją ale niektóre rwą się do życia pogłupiały.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorcia musimy być cierpliwe, dziś już luty...damy radę
Marysiu jeśli nie dostaniesz to na jesieni się przypomnij, przez lato porządnie się rozrośnie i wtedy już bez obawy będzie można podzielić.
Kasiu u mnie też śnieg i cały dzień świeciło słonko,taką zimę to ja lubię
Aga u mnie też lekki mrozik co mnie cieszy bo łapy świerzbią mnie niesamowicie, na razie tylko spaceruje i planuje co i gdzie posadzę. Na kupno nasion namawiam chociażby cynie czy astry, posiejesz od razu do gruntu a potem tylko przerwiesz
Margosiu przy suszy, która u mnie była przez całe lato to ten przetacznik poradził sobie bardzo dobrze więc myślę, że i u ciebie by się sprawdził. Z sianiem to u mnie różnie bywa, zdarza się że nic nie wzejdzie lub trzy, cztery sztuki ale lubię bo sprawia mi to wiele radości a jeszcze jak zakwitnie jakaś roślina to dumna jestem jak paw
Gosiu ze stokrotek będziesz zadowolona takie skromniutkie ale wiosną kiedy jeszcze nie wiele kwitnie zdobią niesamowicie
Dzielenie traw jest łatwe, wystarczy tylko ostry szpadel.
Moni ja ciebie też
w wolnej chwili wyślę
a może chcesz werbenę patagońską?
Karolko i własnie dlatego tak bardzo lubię trawy
Sylwuniu no to teraz już wiem dlaczego nie przylatywały na pewno podbierały kurom i gołębiom
U mnie dziś było cały dzień słońce i trzyma lekki mrozik a wczoraj ogród przykrył biały puch. Takiej zimy bym sobie życzyła aż do marca
Paulii jak zawsze twoje słowa cieszą, buziak dla Ciebie
Anuleczko mam nadzieję, że wpadniesz jeszcze, zapraszam każdy zielono zakręcony mile widziany
Beatko jak zwykle przesadziłam ale póki jest miejsce w ogrodzie trza siać
Aniu ja mam tylko jeden wolny parapet i zanim wykiełkują to kuwety układam piętrowo, później z piwnicy przynoszę regał i stawiam go przy oknie balkonowym. Kombinuj
wyhodowanie własnych kwiatów to niesamowita satysfakcja, polecam.
Iwonko kochana jeszcze nic nie wysiałam, dopiero za dwa tygodnie wysieję werbenę patagońską i gwiezdny powój, reszta musi czekać do marca.
Jadziu u mnie też zima i lepiej niech już tak zostanie bo rośliny głupieją a zbyt wczesna wegetacja to dla nich zabójstwo.
Aniu-Taro coś w tym jest ale martwi mnie ta pora sucha, kolejnego bezdeszczowego lata bym nie zniosła
Za oknem śnieg i mróz a w moim sercu wciąż lato

Marysiu jeśli nie dostaniesz to na jesieni się przypomnij, przez lato porządnie się rozrośnie i wtedy już bez obawy będzie można podzielić.
Kasiu u mnie też śnieg i cały dzień świeciło słonko,taką zimę to ja lubię

Aga u mnie też lekki mrozik co mnie cieszy bo łapy świerzbią mnie niesamowicie, na razie tylko spaceruje i planuje co i gdzie posadzę. Na kupno nasion namawiam chociażby cynie czy astry, posiejesz od razu do gruntu a potem tylko przerwiesz

Margosiu przy suszy, która u mnie była przez całe lato to ten przetacznik poradził sobie bardzo dobrze więc myślę, że i u ciebie by się sprawdził. Z sianiem to u mnie różnie bywa, zdarza się że nic nie wzejdzie lub trzy, cztery sztuki ale lubię bo sprawia mi to wiele radości a jeszcze jak zakwitnie jakaś roślina to dumna jestem jak paw

Gosiu ze stokrotek będziesz zadowolona takie skromniutkie ale wiosną kiedy jeszcze nie wiele kwitnie zdobią niesamowicie

Moni ja ciebie też

Karolko i własnie dlatego tak bardzo lubię trawy

Sylwuniu no to teraz już wiem dlaczego nie przylatywały na pewno podbierały kurom i gołębiom

Paulii jak zawsze twoje słowa cieszą, buziak dla Ciebie

Anuleczko mam nadzieję, że wpadniesz jeszcze, zapraszam każdy zielono zakręcony mile widziany

Beatko jak zwykle przesadziłam ale póki jest miejsce w ogrodzie trza siać

Aniu ja mam tylko jeden wolny parapet i zanim wykiełkują to kuwety układam piętrowo, później z piwnicy przynoszę regał i stawiam go przy oknie balkonowym. Kombinuj

Iwonko kochana jeszcze nic nie wysiałam, dopiero za dwa tygodnie wysieję werbenę patagońską i gwiezdny powój, reszta musi czekać do marca.
Jadziu u mnie też zima i lepiej niech już tak zostanie bo rośliny głupieją a zbyt wczesna wegetacja to dla nich zabójstwo.
Aniu-Taro coś w tym jest ale martwi mnie ta pora sucha, kolejnego bezdeszczowego lata bym nie zniosła

Za oknem śnieg i mróz a w moim sercu wciąż lato

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Już tylko dwa tygodnie do pierwszych wysiewów
Ja też planuję w połowie lutego. Tylko nie wiem jak sobie z kotem poradzić, jeszcze nie mam takich doświadczeń.
Dobrze że mi wczoraj Mufka powiedziała że nasiona werbeny trzeba stratyfikować, to wrzuciłam do zamrażalnika na kilka dni.
Co to jest ten gwiezdny powój?

Dobrze że mi wczoraj Mufka powiedziała że nasiona werbeny trzeba stratyfikować, to wrzuciłam do zamrażalnika na kilka dni.

Co to jest ten gwiezdny powój?
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu.
Dawno mnie nie było,ale już będę na bieżąco.
Nasionka już zakupiłaś,ale chyba nie siałaś jeszcze. U Ciebie biało. U mnie teraz też roślinki przykrył biały puszek. Długo było ciepło. Niech ta zima ma swój urok. Po niej już moja ulubiona wiosenka. Aż chce się żyć.
Zdradź co planujesz z nowym sezonem?
Dawno mnie nie było,ale już będę na bieżąco.
Nasionka już zakupiłaś,ale chyba nie siałaś jeszcze. U Ciebie biało. U mnie teraz też roślinki przykrył biały puszek. Długo było ciepło. Niech ta zima ma swój urok. Po niej już moja ulubiona wiosenka. Aż chce się żyć.
Zdradź co planujesz z nowym sezonem?