Dzisiaj siałam warzywka i teraz oby tylko pogoda dopisała.
Jutro chcę dokończyć sprzątanie a potem już tylko prace na bieżąco.
Sporo kwitnie Ci kwiatków a te pełne ciemierniki wyglądają bosko.
Kwitną mi fiołki i pachniało nimi w całym ogrodzie.

Grażynko, ja jutro kończę batalię... jeszcze tylko trochę mi zostało i potem leżę bykiem...kogra pisze:Gabiś ja też ledwo żywa, ale już sporo mam posprzątane w ogrodzie.
Dzisiaj siałam warzywka i teraz oby tylko pogoda dopisała.
Jutro chcę dokończyć sprzątanie a potem już tylko prace na bieżąco.
Sporo kwitnie Ci kwiatków a te pełne ciemierniki wyglądają bosko.
Kwitną mi fiołki i pachniało nimi w całym ogrodzie.
Halinko, to moje ulubione wiosenne kwiaty.. faktycznie ten kolor jest cudowny...eukomis pisze:Jaki śliczny kolor tych zawilców,muszę pomyśleć o nich tak lubię niebieskie kwiaty a ich nie mamPozdrawiam
Jadziu, ja dostałam róże dopiero w listopadzie... chyba...JAKUCH pisze:Zawilce greckie cudne pełne ciemierniki jest co podziwiaćRóże zbyt szybko nam wysyłają, bo one po wsadzeniu zaczynają wegetacje .To jest też powodem ,że nie przeżywają lub są w fatalnym stanie po zimie.Z tego wniosek ,że lepiej kupować wiosną
Alutka, rozkwita wszystko, a teraz na dodatek deszcz padał, więc wszystko pewnie będzie rosło jak na drożdżach...alana pisze:Gabi jak u Ciebie pięknie wiosennie, wszystko coraz szybciej rozkwita. Ciemierniki śliczne, bez względu czy pełne, czy pojedyncze, chyba muszę sobie zakupić jakąś jedną sadzonkę.
Zawilce greckie są przeurocze, takie malutkie, a tyle radości dają. Też je kiedyś miałam, ładnie zakwitły, ale nie wiem gdzie się podziały po dwóch sezonach (ktoś podjadł?). A żółte miłki jak malutkie słoneczka![]()
Widać jaka różnica w temperaturze i ogólnie w wiośnie, bo u nas zawilce gajowe dopiero pokazują główki kwiatowe.
Ewelinko, a czego nie wiesz ?... tego co dedykuję dla Ciebie pewnie nie będziesz wiedziała, bo to dość rzadko spotykana na forum roślina... chyba że się mylę...ewelkacha88 pisze:Witaj . Matko jakie piękne te rośliny. Nawet nie mam bladego pojęcia co to tam jest
Ptaszek w kąpieli fajniutki
. Pozdrawiam
.
Tak Jadziu... co roku przylatuje i się kapie, przy czym czasem ładnie pozuje... oprócz niego przylatują też garłacze, szpaki, wróble, pleszki, i pliszki żółte... ale te są bardziej płochliwe.. zresztą i cała masa owadów i ciort wie co jeszcze...JAKUCH pisze:Gabi widać ,ze Hermanowi podoba się w twojej sadzawce i nie ma zamiaru z niej rezygnować.U mnie kapią sie kosy w wannie postawionej na uboczu a latem kapały się nawet w piasku .Fajnie je obserwować
Jolu, no kwitną, choć jeszcze nie wszystkie... jedne mi gdzieś zniknęły ale to do nadrobienia jesienią...botaniczne są bardziej wytrzymałe i nie trzeba ich wykopywać tak jak te zwykłe...jol_ka pisze:Gabi piękne zawilce![]()
Widzę, że tulipany botaniczne już u Ciebie kwitną, muszę dziś zobaczyć co tam u moich słychać
Gosiu, a czemu ?... to takie wdzięczne kwiatuszki.. choć powiem szczerze że na początku mnie też nie lubiły, ale teraz mam je wszędzie...a na dodatek zbieram nasiona i rozrzucam je gdzie popadnie.Margo2 pisze:Zawilce wiosenne mnie nie lubią