Moniko! Właśnie wróciłam z Okamim ze spaceru. Na szczęście pada deszcz, ale intensywnie. Nawet nogi mi mokły, choć miałam botki

Pogoda jest OKROPNA

Niestety muszę z nim wyjść i to poza ogród, bo jak go wypuszczę, to stoi w ganku i sam nie chce iść, by się załatwić. Taki z niego towarzyski zwierzak

Oby słonko do nas jak najszybciej wróciło.
To może optymistycznego jaska?
Iwonko (iwonaPM)! U nas w ostatnim czasie popadało i to solidnie. O mnie za mnie możesz sobie wziąć już ten deszcz

Ja mam już solidnie podlane.
Ciemierniki dalej kwitną.
Aniu (ann_30)! Dzięki za dobre chęci. teraz na szczęście

pada deszcz. Oby prognozy się spełniły, bo już na czwartek zapowiadają u nas znacznie lepszą pogodę.
Dla Ciebie mam prymulkę zalaną łzami
Justynko (justyna_gl)! Możesz sobie wyobrazić, co czułam, gdy na oknach dachowych zauważyłam śnieg

Ale zmienił się w deszcz. Nieco lepiej...
Tym razem może być żonkil. Oczywiście z B.
Jagódko! No przecież wszystkiego nie okryje. Zresztą po co? Temperatura jest na plusie. Ale ta wilgoć. Brrrr okropność. Co do szachownic, to poza Michajłowskiego mam malutką ostropłatkową. Ale koniecznie ponowię sadzenie kostkowanej, bo bardzo mi się podoba, szczególnie w kępie z tą jasną

Za gorące całuski dziękuję. W taką pogodę są w sam raz

Sasankę?
Marto (koziorożec)! U mnie zwykle tez tak jest, ale w tym roku dostałam jakiś bonus i wiosna przyszła szybciej

Choć to, co jest teraz za oknem ...

trudno nazwać wiosną. Ale ma się znowu zrobić ładnie

Babciny narcyz biały. Klasyka ogrodu
Kasiu (robaczek_Poznan)! To pierwszy pierwiosnek, jaki posadziłam w swoim ogrodzie późną wiosną 2011r. Chciałabym dokładnie takiego, bo miała go w swoim ogrodzie moja Babcia. Przez te 3 lata utworzył bardzo ładna kępę

Szachownicy z deszczem do twarzy

Ale w słonku byłaby równie piękna.