Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23
Wow,to masz darmowy festiwal 

Dorciu, a jakie vibratto gosc ma! 

Zobacze jakość tych zdjęcia
Aga czyli nuta kościelna mu dobrze idzie

Aga czyli nuta kościelna mu dobrze idzie

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Dario, jak już się wspólnie tu zgodziłyśmy, lepsze to, niż rzucanie mięsem... mimo wszystko, repertuar budowlańca mnie nieustannie zadziwia ;-)
Z aktualności, to posiane bodaj w piątek pomidorki koktajlowe, nagle dziś wzeszły i to na dobre 2cm od razu
Wczoraj znalazłam Sarze kleszcza... PanM wyciągał, ale nie wgryzł się - chyba kropelki działają... Po suni nie widać na szczęście niepokojącego zachowania, ale bydlę było paskudne
Z aktualności, to posiane bodaj w piątek pomidorki koktajlowe, nagle dziś wzeszły i to na dobre 2cm od razu

Wczoraj znalazłam Sarze kleszcza... PanM wyciągał, ale nie wgryzł się - chyba kropelki działają... Po suni nie widać na szczęście niepokojącego zachowania, ale bydlę było paskudne

-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Aguś
Jak czytam to masz bardzo napięty grafik u uwijasz się jak mrówka
Ja z pracami ogrodowymi jak zawsze w tyle ,ale to już u mnie norma
Zdjęcia wspaniałe jak zawsze .Piękne kolory ciemierników .Ja miałem duży okaz cuchnącego i coś go w tym roku szlak trafił i nie mam pojęcia czemu.Pomidorki też już wysiałem ,ale ostatnio dokupiłem jeszcze paczkę nasion i muszę dosiać

Jak czytam to masz bardzo napięty grafik u uwijasz się jak mrówka

Ja z pracami ogrodowymi jak zawsze w tyle ,ale to już u mnie norma

Zdjęcia wspaniałe jak zawsze .Piękne kolory ciemierników .Ja miałem duży okaz cuchnącego i coś go w tym roku szlak trafił i nie mam pojęcia czemu.Pomidorki też już wysiałem ,ale ostatnio dokupiłem jeszcze paczkę nasion i muszę dosiać
Andrzeju, witam po przerwie!
Uwijam się, to prawda, ale mam wrażenie że też jestem w tyle. Ty na pewno wszystko masz pięknie zrobione - jesteś szybki i pracowity chłopak. Zresztą, przedwiośnie było na tyle wczesne, że ogrodnicze prace fajnie rozciągnęły się w czasie i nie trzeba było wszystkiego robić na łapu-capu.
Ciekawa jestem, czemu Ci nie wyszło z ciemiernikiem... może stanowisko i gleba mu nie odpowiadały?
Powodzenia w uprawie pomidorków! te na szczęście nigdy nie zawodzą...
Dziękuję za miłe słowa!
A tu moje prace ręczne... wszystko już wsadzone do prezentacji, wraz ze zdjęciami lokalizacji działki, makietą oraz rzeźbą, no i szczegółowym opisem. Chyba po wydrukowaniu całości w format 70x100cm, pomaluję szkice kredkami ołówkowymi.

przekrój A-A

rzut

aksonometria
W projektowanym wnętrzu będą występowały takie akcenty (generalnie kolory mają odzwierciedlać klasykę, a meble wraz z oświetleniem i obrazami na ścianach nutę nowoczesności):

dominująca kolorystyka to barwy ziemi: ecru, grafit, ciepły brąz drewna palisandrowego

lampa w kuchni lub jadalni

sofa w salonie
Uwijam się, to prawda, ale mam wrażenie że też jestem w tyle. Ty na pewno wszystko masz pięknie zrobione - jesteś szybki i pracowity chłopak. Zresztą, przedwiośnie było na tyle wczesne, że ogrodnicze prace fajnie rozciągnęły się w czasie i nie trzeba było wszystkiego robić na łapu-capu.
Ciekawa jestem, czemu Ci nie wyszło z ciemiernikiem... może stanowisko i gleba mu nie odpowiadały?
Powodzenia w uprawie pomidorków! te na szczęście nigdy nie zawodzą...
Dziękuję za miłe słowa!
A tu moje prace ręczne... wszystko już wsadzone do prezentacji, wraz ze zdjęciami lokalizacji działki, makietą oraz rzeźbą, no i szczegółowym opisem. Chyba po wydrukowaniu całości w format 70x100cm, pomaluję szkice kredkami ołówkowymi.

przekrój A-A

rzut

aksonometria
W projektowanym wnętrzu będą występowały takie akcenty (generalnie kolory mają odzwierciedlać klasykę, a meble wraz z oświetleniem i obrazami na ścianach nutę nowoczesności):

dominująca kolorystyka to barwy ziemi: ecru, grafit, ciepły brąz drewna palisandrowego

lampa w kuchni lub jadalni

sofa w salonie
- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

A może zatrudnią Cię na tej uczelni

Małgoś
Oj, Małgosiu... żebyś Ty wiedziała, jaka ja z siebie jestem niezadowolona
Ale to dopiero początki - będzie lepiej!
Cieszę się, że Ci moje pomysły przypadają do gustu
Szkice trochę niewyraźne, ale mam nadzieję, że zamysł widać.
Pozdrowienia!

Ale to dopiero początki - będzie lepiej!
Cieszę się, że Ci moje pomysły przypadają do gustu

Szkice trochę niewyraźne, ale mam nadzieję, że zamysł widać.
Pozdrowienia!
- merymg
- 200p
- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, myślę, że nie ma możliwości żeby Ci wyszło coś nie tak. Wiedzę masz, sprawną rękę , poczucie estetyki i wyobraźnię 

Małgoś
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Aguniu rewelacja
Uważam ,że wyszło świetnie .Masz ku temu predyspozycje
Jestem z Ciebie dumna
Pozdrawiam Cię serdecznie

Uważam ,że wyszło świetnie .Masz ku temu predyspozycje

Jestem z Ciebie dumna

Pozdrawiam Cię serdecznie

marzenia się spełniają! Dana
Jacie Aga to wyszło jak spod ręki kreślarskiej
masz talent
chociaż się na tym nie znam ale dla mnie wyglada to przekonowująco.
a salonik bardzo duży
i sofa też ładna 

masz talent

a salonik bardzo duży

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Dziewczyny, jakże mi miło
Szkice to wynik pracy moich nieudolnych rąk, zatem nie znajdziecie tu idealnych linii (chociaż tam gdzie trzeba - wszystko jest skalowane - to oczywiście są) czy książkowych koron drzew. Tego się trzeba nauczyć, ale próbować będę do skutku, przez cały rok.
Jestem bardzo ciekawa najbliższego zjazdu - cztery dni z architekturą będą na pewno przeciekawe.
Dana, Małgoś, Daria - dziękuję Wam za wsparcie i budujące słowa!
Pierwsze zdjęcie pokazuje tylko kolorystykę w domu. Wszędzie na podłogach będzie teakowy parkiet. Ściany ecru, niektóre elementy w graficie, meble w drewnie palisandrowym. Kuchnia będzie miała taką, jak poniżej stylistykę: czyli, fronty palisander, białe blaty i biały okap nad wyspą. Myślę jeszcze alternatywnie o wspomnianym ecru, ale muszę to najpierw zgrać w głowie, jak to będzie w całości wyglądało. Pewnie stanie na ecru, ze względu na powierzchnię kuchni półotwartą na salon.

Źródło: weranda.pl
Przepraszam administrację, że pokazuję także wnętrza, ale jak wiemy, spójność między ogrodem, bryłą domu i jego wnętrzem, nie powinna podlegać dyskusji.

Szkice to wynik pracy moich nieudolnych rąk, zatem nie znajdziecie tu idealnych linii (chociaż tam gdzie trzeba - wszystko jest skalowane - to oczywiście są) czy książkowych koron drzew. Tego się trzeba nauczyć, ale próbować będę do skutku, przez cały rok.
Jestem bardzo ciekawa najbliższego zjazdu - cztery dni z architekturą będą na pewno przeciekawe.
Dana, Małgoś, Daria - dziękuję Wam za wsparcie i budujące słowa!
Pierwsze zdjęcie pokazuje tylko kolorystykę w domu. Wszędzie na podłogach będzie teakowy parkiet. Ściany ecru, niektóre elementy w graficie, meble w drewnie palisandrowym. Kuchnia będzie miała taką, jak poniżej stylistykę: czyli, fronty palisander, białe blaty i biały okap nad wyspą. Myślę jeszcze alternatywnie o wspomnianym ecru, ale muszę to najpierw zgrać w głowie, jak to będzie w całości wyglądało. Pewnie stanie na ecru, ze względu na powierzchnię kuchni półotwartą na salon.

Źródło: weranda.pl
Przepraszam administrację, że pokazuję także wnętrza, ale jak wiemy, spójność między ogrodem, bryłą domu i jego wnętrzem, nie powinna podlegać dyskusji.

Aga co prawda fachowcem nie jestem w tej dziedzinie
ale Twoje rysunki bardzo mi się podobają i dla mnie są idealne
ciekawa jestem jak z postępem nauki będą się zmieniać
najważniejsze ,że robisz to z sercem i pomysłem

Nie wiedziałam., że będziesz też projektować wnętrza domu, myślałam że tylko ogrody 

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- -Piotr-
- 200p
- Od: 2 mar 2014, o 10:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Brawo Agnieszko!
, szkice bardzo ładnie wyszły, makietę też robiłaś ?
, możesz się pochwalić ?