Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra, zielone pokoje i krukowate, cz.4.

Post »

Wielkie brawa dla Constancji. ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Wygrała ten konkurs zasłużenie, na 100%
Najbardziej podoba mi się ten kotek z myszkami. :lol:
A już przyszłościowy obraz Baden-Baden powala na łopatki wszelką konkurencję. ;:306
Wicuś to jednak kiciuś bardzo reprezentacyjny. :) Dobrze wygląda niemal na każdym zdjęciu. ;:108
Jagódko ;:196 i miłego dnia :wit
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Najpierw pochwalę róże i lilie, zwłaszcza Twoje OT ;:333 bo byłoby niesprawiedliwie, gdybym nie oddała im należnej pochwały :D

A teraz zachwycam się Wickiem :D Na 3. zdjęciu wygląda, jakby uwił sobie gniazdko ;:306 a 7. zdjęcie z babim latem jest przezabawne ;:167
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Constancja rzeczywiście zasłużyła na puchar ;:138 takie śliczne te elementy środkowej dekoracji Baden-Baden że sama zapragnęłam takowych, zwłaszcza tego kotka z motylkiem ;:167
No i TOP 10 Wicka wspaniały, nie umiem sie zdecydować który jest naj..., chyba wszystkie ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lisica pisze:Jagi, tym razem nie śpię! :twisted:
Te lilie, które mi zadedykowałaś są nie tylko żarłoczne, ale jakieś rozwścieczone!
Mają mi się przyśnić?

P.S. Wicuś wzruszający. No i ma nową (?) cichą wielbicielkę...
Wcale nie nową ja dawno zachodziłam do Wicusia, bo wszyscy chwalili tylko arystokratkę i rudzielca :uszy
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Constancjo, gratulacje za wygrany konkurs, pomysł kota w Baden Baden jest genialny ;:215

Jagi, dzięki za Top 10 Wicka ;:167 , wszystkie fotki fajne, gęba uśmiechnęła mi się najbardziej przy numerze 8, na serwetkach ;:306
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Brawo dla Constancji, delikatny ażurowy element dekoracyjny rzeczywiście mógłby znaleźć miejsce w centralnym punkcie Baden-Baden.
Przy okazji podpowiedźcie mi proszę jak fachowo nazywa się taki dekoracyjny element (taki jak ten kot z myszkami) wskazując kierunek skąd wieje wiatr.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam!

Doznałam dziś dwóch wyrazistych wrażeń: nieprzyjemnego i przyjemnego.
To pierwsze, to zetknięcie z jednym z większych i brzydszych blokowisk gdańskich.
Bloki większe, mniejsze, starsze, nowsze, odnowione, zaniedbane rozsiane bezładnie po terenie, rozgrzebane rondo, tysiące aut na chaotycznie rozmieszczonych parkingach i sterty brudnego śniegu. Nie widziałam blokowiska od kiedy mieszkam w moim miasteczku i wrażenie było wstrząsająco negatywne ;:222.
Ale w tymże paskudnym blokowisku dostąpiłam zaszczytu osobistego poznania trzech cudnych kotów: Belzebuba, Fidela i Mikoliny. Zgadniecie czyje są te stworzonka? Czarujące, grzeczne i rozmowne ;:215.

Odpowiadając dziś na Wasze wpisy będę Was jednocześnie szczuć moją ulubioną różą.
Tajemnicą Poliszynela jest, co to za jedna ;:306.

Marysiu, to od Wicka- ;:196.

Obrazek

Lisico, lilie nie tylko szczerzą paszcze, ale i duszą zapachem ;:306.
To naprawdę zabójcze rośliny ;:oj.
PS. Wicuś zna tę cichą wielbicielkę i tę sympatię odwzajemnia...

Obrazek

Widzisz, jednak dobry aktor z tego Wicka, Michałku ;:306.
Ty myślisz, że wściekły, a on sobie po prostu ziewał... :;230.

Obrazek

Widzisz, Krysiu, myślałam o czymś szalonym, niesamowitym i niebanalnym i to właśnie wymyśliła Constancja.
Wicuś dziękuje ;:180.

Obrazek

Fraszko, dzięki za uznanie urody lilii, jak pozdajesz egzaminy, to sobie taki spektakl liliowy urządź. Tym razem nie mogłaś narzekać na brak kotów, co :?:

Obrazek

No widzisz, Edulkotku, nie doceniamy naszej Constancji, a jaką ma wyobraźnię ;:oj.
Myślę, że jeszcze niejednym nas zaskoczy...

Obrazek

Wiesz co, Marysiu? Widzę, że Wicek i Szuwarek mają szerokie grono wielbicieli. Czuję się w obowiązku stanąć po stronie wsiowej arystokratki, bo jej fan clubu jakoś nie widzę ;:218.
Był jeden wielbiciel, mąż Barabelli, ale od kiedy zjawiła się Tycia...

Obrazek

Megi, cieszę się, że uznajesz zarówno wygraną Constancji, jak i mojego/Twojego Wicusia ;:180.

Obrazek

Hej, Januszu, to chyba jest wiatrowskaz, ale pewności nie mam.
Niewątpliwie jest kapitalny, tak jak wyobraźnia i poczucie humoru Constancji ;:333.

Obrazek

Dzięki wszystkim obecnym na piśmie i tym, którzy tylko oko zapuścili bez śladu. Dla nich też różyczka ;:167.

Obrazek

Do następnego razu :wit - Jagoda
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Przepiękne, subtelne róże. Bardzo mi się podobają :-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No fotografować róże to Ty Jaguś potrafisz.... ;:224 Co to za jedna...Avalon :?:
Ja tam lubię wszystkie koty...ale do rudzielców i siwków mam straszny jakiś sentyment ;:173 A fotki zwykłych pręgusów w zbliżeniu są niesamowite ;:173
Z top 10 Wicka jak dla mnie najlepsza w pajęczynie...ta mina jest niepowtarzalna ;:306
Pozdrawiam Cię piąteczkowo kochana i szkoda, że nie mogę Ci puścić mojego prywatnego śpiewaka co mi treluje już z godzinę nad domem....mówię Ci...nie ma cudniejszej muzyki z rana ;:173
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jaguś koty bardzo dziękują za przemiłą wizytę i za miłe słowa pod ich adresem :lol:
Ja też się bardzo ciesze z Twoich odwiedzin. Mam też nadzieję, że latem odwiedzisz nas na Kaszubach - w bardziej przyjaznym otoczeniu.
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

JagiS pisze:Fraszko, dzięki za uznanie urody lilii, jak pozdajesz egzaminy, to sobie taki spektakl liliowy urządź. Tym razem nie mogłaś narzekać na brak kotów, co :?:
A urządzę, urządzę :D i latem pochwalę się w wątku ogrodowym :wink: na brak kotów już nie narzekam, jestem syta przez co najmniej dwa dni :lol:
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:196 Jeśli będą choć troszeczkę podobne do Twoich , to chcę. Dziękuję za wspaniałe zdjęcia. Jagi przypomnij jak nazywaja się lisie ogonki ;:223 nie zapisałam i teraz latam ;:65 po wątku oczywiście kolejny raz chłonąc urodę zdjęć . Jest to zajęcie bardzo czasochłonne. ;:108
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Anula, tojeść orszelinowata (lysimachia clethroides). Jest w Zielonych Progach.
Jagi ;:100
Pozdrawiam
Ewa
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Dziś witam Was przy świetle dziennym, albowiem po południu udaję się w przyjemne miejsce, żeby odpalić Igrzyska Olimpijskie w Soczi. Prawdę mówiąc, igrzyska odpalą się same, nam pozostanie odpalenie stosownych do okoliczności trunków. Najlepsza byłaby wodka Zimniaja Doroga, ale taką nie dysponujemy. Będzie więc, co będzie...

Kocico, ta róża nie może się nie podobać, choć są tacy, którzy za nią nie przepadają, o dziwo. To jest mój ulubiony Avalon, u mnie róża Nr 1.

Keetee, oczywiście, że Avalon :!: Już przez dwa sezony pieję peany na jej cześć, nie przymierzając, jak Twój kos. A w ogóle, co to za kos śpiewający w lutym ;:oj. Do urody jego śpiewu nie musisz mnie przekonywać, mam swoją prywatną parkę, ale żeby o tej porze? U mnie jeszcze sporo śniegu leży i noce z przymrozkami, więc pewnie moje oszczędzają gardziołka ;:306.
Ja też wszystkie koty lubię, ale każdy z nich wywołuje inne uczucia, jeden śmieszy, drugi wzrusza, a trzeci zachwyca...

Marysiu Ambo, na pewno zima pogłębiła negatywny odbiór osiedla, niemniej cieszę się, że masz swoje Kaszuby, albowiem z całą siłą odżyło we mnie serdeczne współczucie dla mieszkańców blokowisk. Za to koty w każdych okolicznościach zachwycające, a serniczek pyszny... ;:224.

Fraszko, wreszcie dobra decyzja, zdawaj egzaminy, które Ci jeszcze w tej sesji zostały i zabieraj się za ogród, choć za Twoimi oknami jeszcze biało..., jak u mnie ;:218 .

Dosiu
, już Ci odpowiedziano, Ewa była szybsza ode mnie. Ale po raz kolejny widzę, że każde zdjęcie należy podpisywać, bo nigdy nie wiadomo, co komu w oko wpadnie.
Ale jeśli polatasz po moim wątku i pooglądasz moje zdjęcia, to tylko będzie mi bardzo miło ;:173.

Dzięki, Ewo, za odpowiedź dla Dosi ;:180. A przy okazji zdemaskowałaś swoją obecność, zatem witam Cię i pozdrawiam bardzo serdecznie. Zaglądaj, zapraszam.

Sporo było o kotach, mało na temat Ibrakadabry, a ona bardzo lubi być w centrum zainteresowania. No, w końcu jest tytułową bohaterką tego wątku :!:
A tak reaguje na brak stosownego zainteresowania... ;:306

Obrazek

No i kilka obrazków budzących nadzieje na rychły powrót bujnej zieleni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z olimpijskim pozdrowieniem - Jagoda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

JAGÓDKO :wit
Kibiców ci u nas skromnie :(
Ale ja odpowiadam na apel olimpijski - czuj,czuj,czuwaj ;:138
Na Olimpiadzie oglądam wszystko ;:333 Na jednej nawet byłem,zgadnij na której :?:
/Fotka do skasowania :?: /

Obrazek
Ktos pamięta jak Miszka uronił łezkę podczas zamknięcia :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”