Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beatazg
1000p
1000p
Od: 11 paź 2012, o 17:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

Iwonko , postanowiłam zawitać w Twoim wątku . Chciałam powiedzieć ,ze Twój ogród jest fantastyczny , Twoje rabaty bylinowe są dla mnie inspiracją do posadzenia większej ilości bylin . A tam gdzie rośnie biała ostróżka i biały złocień to po prostu cudo .Sama na forum już zamówiłam ten złocień i kupiłam całą masę nasion wysokich kwiatów w jednym kolorze . Dzięki Twojemu pięknemu ogrodowi w tym roku kupię kilka berberysów bo paleta ich barw jest fantastyczna .
Ja mieszkam naprzeciwko zapory wodnej w Solinie na stoku połudnowym . Kilkanaście lat temu obsadziliśmy się świerkami a mamy dużą działkę . Oprócz tego gromadziłam różne inne ,przeważnie drzewa . Teraz to wszystko porosło , zaczynam co nieco wycinać , dużo kupuję już takich bardziej odmianowych . Oprócz tego wynajmuję pokoje turystom , mam ich pięć , dlatego potrzebuję przestrzeni koło domu i muszę wszystko tak sadzić żeby nikomu nie przeszkadzało .
Widzę , że też masz bez koralowy czy klon shirasawy . Ja w tamtym roku to już w tajemnicy przed M. kupowałam rośliny , a mam możliwość tylko przez internet lub córkę, która uczy się w Rzeszowie .Już mam na oku dwie nowe odmiany perukowca , ale poczekam do wiosny bo teraz to nawet brak większych funduszy .
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit Beata
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

O żeż TY znowu piękne zdjęcia ;:oj Tak ładnie potrafisz pokaz swój raj...a ja napatrzeć się nie mogę.
Chyba przestanę do Ciebie zaglądać :;230 To oczywiście żart, nie umiałbym sobie odmówić oglądania Twojego zwyczajnego ogrodu i tu mała dygresja-dla mnie jest nadzwyczajny ;:108
Ale Ci na słodziłam ale to prawda, a połączenie żurawek z kostrzewą siną-super..odgapie :D
Pozdrowienia przesyłam :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ivonko piękne zdjęcia. Trawa śliczna. Jak się nazywa? Hortenki wyglądają cudnie. Dosłownie jak sztuczne. No ale one mają chyba to do siebie, że są tak ładne że aż mało rzeczywiste :) Bardzo ładne masz żurawki. Szczególnie wpadła mi w oko ta jaskrawo zielona. Fajnie się wyróżnia.
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

a ja mam pytanie o wściekle pomarańczowe żurawki (bo też takie mam,ale nie wiem jak im na imię) o te co rosną na 9 i 11- ostatnim zdjęciu. Na jakiej wystawie je masz? Bo u mnie jak rosły kilka godz. w słońcu,to strasznie je przypalało. Czy mogą rosnąć w istnym cieniu? :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ania jak to dobrze, że Ci pomogłam trochę :tan
Maria no tak, coś za coś, kolce nie są przyjemne, szczególnie, jak się je zbiera z ziemi :roll:
Beata bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś, bo tyle komplementów, jakie spadły na moja głowę z Twoich ust, to mi się nie śniło :oops: . Bardzo dziękuję i zapraszam, kiedy tylko sobie o mnie przypomnisz. Powiem szczerze, że ja bym też chętnie po Twoim ogrodzie podreptała, ale jak sama wiesz :wink: nie da się. Namawiam więc do założenia wątku, Boże dopiero mnie Ewa zachęcała :oops: do tego, a tu już tyle nowych znajomości i doznań ogrodowych ;:173 . Beata to ja chcę oglądać Twoje drzewiska i ogromniaste połacie ogrodowo-parkowe ;:164 . Moje bylinowe rabaciątka przy Twoich pejzażach to nie powiem co :;230 . Witaj u mnie i wątek zakładaj, pokazuj swoje okazy, bo szczęka opada, widziałam kilka , pozdrawiam serdecznie :wit . A berberysy dokup koniecznie - tanie są :wink:
Ania dziękuję, jak zwykle Twoje pochwały, to balsam na moją przemarzniętą duszę, pozdrawiam Cię ;:196
Madzia trawa to najzwyklejszy Hameln. Hortensje, zgadzam się, zawsze piękne, że też kiedyś nie miałam ich w swoim ogrodzie, nie rozumiem, czemu leszczyny sadziłam :;230 zamiast hortensji, pozdrawiam ;:168 . Ta żurawka to Key Lime Pie.
Ewa to żuraweczka Sweet Tea, rośnie w półcieniu ( z 4 godz. ;:3 ma) , a jedna ( ta z 9. zdjęcia) nawet w cieniu - trochę zachodnich promyczków koło 17. 00 , więc chyba nieźle jej tam :wink:

Pozdrawiam wszystkich moich cudownych gości ;:196 Igrzyska troche mnie zawiodły, co myślicie? Czekam na skoczków w piątek, chyba wylecę w kosmos razem z nimi ;:306

Pani hortensja i sloneczne rabatki ;:197

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Iwona.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Iwonko, wstawiam foto tego berberysa, bo ja i nazwy........nie po drodze mamy :wink:
Usuń potem tą fotkę.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosia zostaw fotkę, nie przeszkadza, ale zobacz kochana, że na nim karteczka z nazwą jest , czy nie ma już jej? ;:306 . Jeśli nie ma będziemy kombinować, ale opcji jest sporo; Najpierw Superba - jeśli duże liście ma, może być najzwyklejszy Atropurpurea :wink:
Pozdrawiam, Iwona.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, ;:oj raczej nie ma tej karteczki.....ale jutro sprawdzę... ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Znowu przyszłam odpocząć,pięknie,lubię ogrody w których jest dużo różnych roślin,bo one wspaniale się uzupełniają ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Iwonko,prześledziłam twój wątek od początku.Wstęp wzruszający,a rośliny powalające,i rh i magnolie wszystko cudo.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko niesamowicie piękna jest ta hortensja.....ależ w niej barw ....na jednym maleńkim kwiatuszku..... Ten każdy maleńki, pojedynczy kwiatuszek to małe dzieło sztuki malarskiej ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko, piękne hortensje! Zwłaszcza te kule Annabelle ;:170
Do ogrodowych jakoś nie mam serca, ale bukietowe i drzewiaste uwielbiam :D
Lady-r pisze:A ja kupiłam dzisiaj Bagatelle. ;:224
A zdradzisz gdzie? ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ivonko, na pierwszym zdjęciu pokazałaś rozplenicę. Wiesz jak się nazywa?
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Iwuś a perukowiec miał peruczki?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, mój berberys po wstępnych oględzinach okazał się superbą :D Karteczka była zasypana kopczykiem ziemi. Czy teraz, jak okazało się jakiego gagatka posadziłam, pomożesz mi w rozwiązaniu zagadki dotyczącej przycięcia go ? ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”